Serietips!

 • 04.12.2016 kl. 14:56


The Crown
 
 

Kalde, mørke vinterkvelder gir meg ofte mer lyst til å sitte inne og se serier enn ellers på året. Det føles faktisk som at jeg begynner å gå litt tom for gode, nye serier å se, slik at jeg ofte må ta til takke med noe middelmådig når det først er på tide å begynne på noe nytt. Denne gangen fikk jeg derimot et tips fra pappa om å se "The Crown" som Netflix nylig har lagt ut. Altså wow, denne serien fanget meg virkelig fra første sekund! Se traileren ovenfor for å få et innblikk i hva den handler om. Dere finner den som sagt på Netflix om det er interessant å ta seg en titt videre :-) Et tilleggstips er forresten at Netflix har fått en ny funksjon hvor man kan laste ned episoder slik at man kan se de uten internett senere! Jeg bruker å benytte meg av dette og ta med mobilen på trening når jeg skal kjøre langkjøringer/kardio. På denne måten slår man to fluer i en smekk og treningen blir plutselig litt gøyere! 

Filmtips #25

 • 21.10.2016 kl. 16:37

Loading image...

A Girl Like Her ······

Sjanger: Drama 
Se denne dersom du liker: Bully

A Girl Like Her har lenge ligget blant "anbefalte filmer" på Netflix-kontoen min, men jeg har egentlig bare tenkt at det ser ut som en lavbudsjettsfilm og dermed latt den ligge i fred. En sen kveld for noen uker siden var jeg derimot på utkikk etter en litt mer meningsfylt film å se, og da var det altså på tide å trykke play. Filmen handler om mobbing, men måten den er filmet og laget på er noe helt annerledes enn jeg har sett tidligere. Akkurat det er vanskelig å forklare, for det må dere bare se selv. Men, det jeg synes var aller kulest var at man fikk se mobbehistorien fra både offerets og mobberens side. Jeg satt litt igjen med følelsen av at man av og til må ta et steg og jobbe med selvinnsikten - og det skal litt til å få en filmtitter til å tenke sånn etter bare noen timer foran TV-skjermen. Nei, vet dere? Dette er virkelig en film som alle burde se. 

Bad Moms ······

Sjanger: Komedie
Se denne dersom du liker: Bridget Jones / Bridesmaids

Det begynner å bli noen uker siden, men denne filmen så jeg altså på kino med en venninne for noen uker siden. Ingen tvil om at jeg er glad for at kinovalget falt på Bad Moms, for den var akkurat sånn jeg håpte at den skulle være! Det begynner å bli en del filmer som ligner på denne i oppbygging: romcoms med en ville tilstander og en lykkelig slutt. Men, er man i rett humør og klar for å le så er dette virkelig en innertier. Den er absolutt bedre enn mange av de andre jeg har segg - og ja: denne virkelig til å anbefale for jentekvelder! 

The Man From U.N.C.L.E ······

Sjanger: Eventyr / komedie / Spenning
Se denne dersom du liker: James Bond / Kingsman

Denne filmen var så KUL! Ikke bare er den vanvittig morsom, men også full av overraskelser som man ikke ser komme. Tittelen er lite forklarende for hva det handler om, så jeg kan jo si at det i korte trekk dreier seg om en CIA og en KGB agent som skal samarbeide på et oppdrag mot en kriminell organisasjon som sender ut atomvåpen. Jeg fikk vel helt ærlig litt flashbacks til James Bond-filmene når jeg så den, men det var gøy med den humoristiske twisten som gjorde at de to filmene likevel blir helt forskjellige fra hverandre. The Man From UNCLE får en sterk femmer av meg, og jeg anbefaler den absolutt til å se nå på fredagskvelden  Kos dere!! 

Ukens filmtips #24

 • 07.10.2016 kl. 11:10

Loading image...

Naked Among Wolves ······

Sjanger: Drama / Historie / Krig
Se denne dersom du liker: The Boy In The Striped Pyjamas

Det er ikke til å legge skjul på at jeg har en greie for filmer fra andre verdenskrig, så når jeg oppdaget at det var kommet en ny på Netflix var det bare å samle troppene (Markus, godteriet og dyna) til filmkveld. Filmen knuste alt av forventninger og var virkelig gripende. Det er sjeldent jeg sitter med hjertet i halsen helt fra første sekund, for det bruker jo å være en form for dramaturgisk oppbygning - men i Naked Among Wolves er det virkelig linet opp med rystende handlinger fra start til slutt. Denne anbefaler jeg virkelig å se uansett om du er glad i krigsfilmer eller ikke. Det er viktig å bli minnet på hvor fæl verden har vært for å forhindre at vi noen gang faller tilbake dit, og i denne filmen er det ingen tvil om at vi får se det grusomme som skjedde i konsentrasjonsleirene i Tyskland. 

Eat Pray Love ······

Sjanger: Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: Notting Hill / Letters to Juliet

Kosefilm!! Denne regner jeg egentlig med at de fleste av dere har sett? Jeg for min del hadde helt glemt den bort, men fant den frem igjen for noen uker siden. Dette er nemlig en sånn film som man kan se når man har en sånn dag. Og med en "sånn dag" mener jeg en dag hvor man er så sliten og lei at det ikke er fysisk mulig å gjøre annet enn å innta sengen og sette på en film som lar deg bruke hodet minst mulig. En "sånn dag" hadde jeg altså for noen uker siden, og da må jeg si at jeg falt litt for denne filmen på nytt. Ikke at den er superspennende eller veldig underholdende, men den er utrolig skjønn og varm - og det holder i lange baner på en "sånn dag". 

Tallulah ······

Sjanger: Komedie / Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: ?

Den nye Netflix Original filmen! Jeg må egentlig bare hoppe til poenget med en gang: Denne filmen elsket jeg!! Jeg elsker når det kommer originale filmer som gir en viss grad av overraskelse og nye handlinger enn det man har sett gang på gang tidligere. Tallulah gjorde virkelig det - i så stor grad at jeg ikke engang kommer på en film å sammenligne den med. Tallulah handler i korte trekk om en hjemløs jente som plutselig finner seg i en situasjon hvor hun har kidnappet et barn. I filmen lærer hun barnet å kjenne mens hun stadig prøver å ikke bli oppdaget. Handlingen er selvsagt mer innviklet enn som så, men dere får heller se filmen så jeg ikke avslører alt og dermed ødelegger følelsen av å se et nytt og uforventet konsept. Anbefales virkelig! 

60 serier å se denne høsten

 • 24.09.2016 kl. 16:02

Loading image...

FEELGOOD
Sex & The City, Carrie diaries, The Hills, Girls

KOMEDIE 
Modern familiy, Friends, New Girl, Two and a half men, Drop Dead Diva, Ugly Betty, Cougar Town, The big bang theory

SKANDINAVISKE FAVORITTER 
Skam, Unge Lovende, Broen, Springflo, Kampen om Tungtvannet

DRAMA 
Bloodline, Suits, House of Cards, Downton Abbey, Empire, Greys Anatomy, Devious Maids, Frustrerte Fruer, Mr Selfridge, Brothers & Sisters, Entourage

FANTASI 
Game of thrones, Ghost Wisperer, Orphan Black

Loading image...

KRIM 
Prison Break, Sherlock, Criminal Minds, Homeland, Quantico, How to get away with murderer, American Crime Story, The Killing, Broen

TENÅRINGSDRAMA 
Hit the floor, Pretty Little Liars, Glee, Gossip Girl, One three hill, The OC, Awkward, 90210, Blue Mountain State, The Fosters

DIVERSE
Narcos, Vice, Orange is the new black, Making a murderer

REALITY 
Ladies of London, Real Housewives of Beverly Hills, Top Model USA/Australia, Rich kids of beverly hills, The Bachelor, Keeping up with the Kardashians

Loading image...

Filmtips #23

 • 01.07.2016 kl. 16:45

Loading image...

Colonia ······

Sjanger: Drama / Historie / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Boy In The Striped Pyjamas

Alle filmer med Emma Watson er en sikker vinner, og denne er absolutt intet unntak! Colonia er basert på den sanne historien om den beryktede religiøse gruppen "Colonia Dignidad" som fantes i Chile. I filmen får vi se hvordan en ung jente bestemmer seg for å melde seg inn i Colonia Dignidad i et desperat forsøk på å frigi kjæresten hennes som ble bortført dit. Handlingen er gripende, spennende og rystende - og jeg synes den ga et tydelig bilde på galskapen enkeltindivider kan gjennomføre. Denne får virkelig en varm anbefaling fra meg! 

The Choice ······

Sjanger: Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Best Of Me / Safe Haven

Nikolas Sparks sin nyeste film .. and yess: he did it again! Det skal sies at man må tåle en solid dose klisjé for å like denne filmen. Jeg gjør vanligvis ikke det, men når det kommer til Nikolas Spark sine fortellinger så blir jeg alltid så emosjonell. Dessuten har jeg sett alt av han før, så jeg føler ikke at jeg kan bryte striken min med det første. The Choice var både varm og skjønn, og hele den siste timen satt jeg med en klump i halsen og gråt så mye at jeg etterhvert måtte trykke på "pause" for å få pusten tilbake. Hahah, kan dere tenke dere?! Nå vet ikke jeg om det bare var jeg som hadde en emosjonell aften eller om filmen virkelig er laget så bra, men jeg velger uansett å gi den en anbefaling! Dette er en film man virkelig kan kose seg med ♥ Spar den til en regnfull dag med en venninne som gråter like mye som deg av film - så får du mest mulig ut av filmopplevelsen ;-)

The Revenant ······

Sjanger: Eventyr / Drama / Spenning
Se denne dersom du liker: The Martian 

Dette er filmen som gjorde at Leonardo DiCaprio endelig fikk sin første Oscar! - Og for dere som har sett mange filmer med han som skuespiller, så skjønner dere at da MÅ dette være en bra film! For å like "The Revenant" så må dere tåle at filmen er litt grotesk (dere som ser Game Of Thrones kommer til å ELSKE denne!). Handlingen er veldig original og jeg falt pladask for hele fortellingen. Denne kommer jeg garantert til å ha på must-see lista for 2016, og det burde egentlig være grunn nok i seg selv til å se den hahah :-) Dette er forresten en perfekt film å se med kjæresten - for han liker den nok minst lite godt som deg! 

Filmtips #22

 • 17.06.2016 kl. 10:37

Loading image...

About A Boy ······

Sjanger: Drama / Komedie / Romantikk
Se denne dersom du liker: Notting Hill

Denne filmen er utrolig skjønn og fin, men dessverre også en smule langdryg. Likevel synes jeg den fortjener en liten shoutout, rett og slett fordi man sitter igjen med en herlig følelse etter å ha sett den. About A Boy handler i korte trekk om en mann og en gutt som er helt forskjellige, men etterhvert utvikler et nydelig vennskap hvor de påvirker hverandre i stor grad. Det høres kanskje sykt kjedelig ut, men det er en grunn til at filmen har fått 7,1 på IMDB! Den er megaskjønn og personligheten til gutten er så sær og egen at man blir helt fascinert av hele greia hahah. 

How To Be Single ······

Sjanger: Komedie / Romantikk
Se denne dersom du liker: Pitch Perfect / Bridesmaids

OH YESS! Dette var virkelig filmen sin!! Altså, jeg ler sjeldent høyt når jeg ser film - det blir bare et lite "heh" selvom jeg synes noe er ekstremt morsomt. Men denne?? Dæven døtte som jeg lo. Jeg var helt alene i leiligheten, og fra utsiden hørtes det sikkert ut som at det var full fest der inne. Men nei, det var bare Rebel Wilson som gjorde det igjen! Hahah, det er virkelig ingen som slår den dama der når det kommer til humor. Hun er kremen av kremen, og for meg har det kommet til et punkt hvor jeg fniser bare jeg ser på henne. Hilarious!! Så ja, How To Be Single får altså min største anbefaling. Det skal faktisk mye til for at jeg blir skikkelig fan av en komedie, men denne gikk rett hjem hos meg! Inviter venninner og se den sammen en regntung sommerkveld - jeg kan garantere suksess! 

Et Helt Halvt År ······

Sjanger: Romantikk / Drama
Se denne dersom du liker: Love Rosie / Safe Haven

Ååh, gurimalla for en film! Det er så vidt jeg klarer å skrive noe om den, for jeg får seriøst tårer i øynene med en gang. Men kinna får heller bare bli litt fuktige for denne MÅ jeg anbefale. Om jeg ikke bommer helt nå så tror jeg denne fortsatt er mulig å se på kino? Isåfall ville jeg bestilt meg en billett med en gang, for dette var virkelig en av de beste kino-opplevelsene jeg noen gang har hatt! Alle var fengslet av filmen, og mot slutten forvandlet plutselig kinosalen seg til et hulkekor. Jeg grein så vanvittig mye - til og med etter jeg kom hjem. Nei vet dere hva? Denne smeltet hjertet mitt. SE DEN! 

Ukens filmtips #21

 • 04.06.2016 kl. 19:22

Loading image...

ROOM ······

Sjanger: Drama
Se denne dersom du liker: ?

Dette er en av de filmene dere må love meg å se! Den er helt annerledes enn alt jeg har sett tidligere, og det er gjerne slike filmer jeg liker best. Room handler om en gutt som blir født og vokser opp i et skur, hvor han holdes fanget sammen med moren. Moren oppdrar han til å tro at det ikke finnes en verden utenfor skuret, og at innsiden av skuret rett og slett er alt som finnes. Når de en dag skal rømme må moren overbevise han om det motsatte, og overgangen fra fangenskap til den virkelige verden blir enorm. Room er en utrolig varm og fin film, som virkelig får hjertet til å pumpe. Som sagt: dere må love meg å se denne, for dette er seriøst en av de beste filmene jeg har sett i år! Anbefales på det sterkeste! 

The Butler ······

Sjanger: Biografi / Drama 
Se denne dersom du liker: 12 years a slave / The Book Thief 

En must-see for dere som liker å få litt innblikk i ekte historie mens dere ser film. The Butler handler om en mørkhudet butler som tjente åtte amerikanske presidenter under blant annet apartheid-tiden og vietnamkrigen. Gjennom filmen får vi se hvordan disse historiske begivenhetene påvirker hans liv, familie og det amerikanske samfunn. Historien er utrolig gripende, og det er rett og slett et filmeventyr å få se hele livet til butleren fra han var født som slave til han blir gift, får barn og blir gammel. Jeg elsket virkelig denne filmen, og anbefaler den like sterkt som nummer en! 

The Danish Girl ······

Sjanger: Romantikk / Drama / Biografi 
Se denne dersom du liker: Theory Of Everything 

Ååh, gurimalla for en film! Får virkelig frysninger av å tenke på den og er såå glad for at jeg fikk den anbefalt av en venninne. Tenk at jeg ikke har hørt om denne tidligere?! The Danish Girl er basert på den sanne historien om verdens første mann som gjennomfører kjønnsendrende operasjoner. Filmen er spesielt gripende ettersom den i store trekk baseres på kjærligheten mellom mannen som gradvis innser at han vil være kvinne og hans kone. Alt virker så ekte - og skuespillet er on-point og underbygger virkelig følelsene i filmen. Selvom det kanskje høres rart ut at jeg er så blown-away av alle filmene i denne filmtips-runden, så er det bare fordi disse filmene er helt amazing! Legg denne av til senere, så har du noe gull å se frem til når solen forsvinner ♥

3 Antrekk til nasjonaldagen

 • 11.05.2016 kl. 14:48

Loading image...1. her ⋅ 2. her ⋅ 3. her ⋅ 4. her ⋅ 5. her ⋅ 6. her ⋅ 7. her ⋅ 8. her ⋅ 9. her ⋅ 10. her ⋅ 11. her ⋅ 12. her ⋅ 13. her ⋅ 14. her ⋅ 15. her ⋅ 16. her ⋅ 17. her


Jeg tenkte bare å benytte anledningen til å komme med litt inspirasjon til årets 17.mai-antrekk! Jeg ser at jeg er litt sent ute, men om man bestiller på Nelly i dag eller tidlig i morgen og legger inn koden "17MAIEXPRESS" i kassen så rekker man å få antrekket før den store dagen! I kollasjen har jeg prøvd å fokusere på lyse vårfarger og klassiske looks med plagg-kombinasjoner som man kan bruke til haugevis av antrekk. - Det er jo så kjedelig å kjøpe noe å bare få brukt det denne ene gangen fordi det blir for pyntet til annet bruk! Er dere ikke enig? .. Da er det heller bedre å være litt lur når man først skal bestille seg noe :-) Selv mener jeg at man skal gå for rene antrekk med lange underdeler på nasjonaldagen - jeg vet ikke helt hvorfor, men føler liksom ikke at det passer seg så godt med lårkorte kjoler når alle har kledd seg opp i de flotteste bunader og festdrakter. .. Kanskje det bare er jeg som er sær? 

Ukens filmtips #20

 • 22.04.2016 kl. 19:57

Loading image...

The Huntsman ······

Sjanger: Drama / Action / Eventyr 
Se denne dersom du liker: Narnia / Cinderella

Denne så jeg på Kino med Snorre og Valentina nå på søndag, og ble skikkelig positivt overrasket! Det er sjeldent jeg er stor fan av disse prinsessefilmene som stadig blir laget i nyere og voksnere versjoner, men denne var faktisk skikkelig bra! Handlingen utspiller seg i tiden før Snøhvit hvor to onde søstrer regjerer over hver sine kongeriker. Deres soldater er livredde for dem, men etterhvert bestemmer enkelte seg for å gjøre opprør. En ganske uoriginal oppbygging, men jeg synes utførelsen med både skuespill, action og effekter var såpass bra at jeg forlot kinosalen med et smil om munnen uansett! The Huntsman går forresten også på kino denne helgen, så om noen av dere er gira er det bare å få rumpa i gir! :-) 

Life As We Know It ······

Sjanger: Komedie / Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: Friends With Benefits / 27 Dresses

Jeg er faktisk litt usikker på om jeg har anbefalt denne i filmtips-spalten før, men det begynner isåfall å bli en goood stund siden! Life As We Know It er en utrolig søt og klissete film som passer spesielt godt til filmkvelder med jentegjengen. Selv er jeg egentlig typen som nekter å se en film mer enn en gang, men denne dukker opp igjen og igjen på TV-skjermen uten at jeg klarer å skru av. Den er jo så skjønn! ♥ Filmen handler om en mann og en kvinne som plutselig blir forsørgende for en jente etter hennes foreldre - deres fellesvenner - dør i en ulykke. De to blir altså tvunget til å dele både ansvar og hverdag fremover, og det byr på en rekke utfordringer. Siden Life As We Know It er en film fra 2010 med både Kathrine Heigl og Josh Duhamel i hovedrollen, så skjønner jeg godt om den begynner å bli gammelt nytt for mange. Men, har du ikke sett den enda er det virkelig på tide å rulle film! 

Me, Earl & The Dying Girl ······

Sjanger: Komedie / Drama 
Se denne dersom du liker: Dope / The Perks of Being a Wallflower 

Denne filmen er så sær at jeg trengte litt tid på å fordøye den før jeg ville anbefale den. Faktisk er det flere måneder siden jeg trykket play på denne, men åh - når jeg ser tilbake så innser jeg at det egentlig var en sykt unik, varm og morsom film. Med en poengscore på 7,8 på IMDB så skulle det vell egentlig bare mangle at den fikk en plass i spalten min - synes dere ikke? Me, Earl & The Dying Girl handler om en avgangselev som til vanlig bruker det meste av tiden sin med bestevennen Earl og deres felles hobby: å lage parodier på klassiske filmer. I løpet av filmen blir de to bedre og bedre kjent med en klassevenninne som nylig ble diagnostisert med kreft. Det hele ender i en gripende historie som jeg aldri har opplevd maken til på film. Denne skiller seg virkelig fra alt annet jeg har sett og det er nok derfor jeg trengte litt tid på meg før jeg hadde gjort meg opp en mening om filmen. Men dere? Jeg har innser nå at jeg kan anbefale den på det sterkeste. - Se den! 

Ukens filmtips #19

 • 15.04.2016 kl. 12:22

Loading image...

Babel ······

Sjanger: Drama
Se denne dersom du liker: Birdman / Blood Diamond

Denne filmen så jeg for flere år siden, og må innrømme at jeg er litt overrasket over at jeg ikke har tipset om den tidligere? Uansett, så er dette en av de filmene man ser og deretter husker i laaang tid. Babels handling dreier seg om fire historier som foregår på tre ulike steder i verden, men som alle henger sammen. Resultatet av en handling på ett av stedene får alvorlige konsekvenser for neste historie - og neste historie igjen - og igjen. Det hele begynner når to kompiser fra Markokko leker med en rifle og ender opp med å skyte en ferierende amerikansk kvinne. De andre historiene dreier seg om den amerikanske kvinnens barn, deres barnepasser, den fattige familien til de to guttene med rifla og en ulykkelig tenåringsjente i Japan. Jeg kan jo nevne at denne filmen har vært nominert til flere Oscars og vunnet en for "beste originale filmmusikk" - jeg vet ikke med dere, men for meg er det grunn nok i seg selv til å se den! Terningkast 6!

Law Abiding Citizen ······

Sjanger: Krim / Drama / Spenning
Se denne dersom du liker: The Next Three Days / Shawshank Redemption

En must see for alle som elsker spenning! First of all: Jamie Foxx og Gerard Butler er helt fantastiske skuespillere og passer som hånd-i-hanske sammen i denne filmen. Second of all: jeg har en ting for filmer hvor privatpersoner tar oppgjør med urettferdigheter i rettssystemet i egne hender, og akkurat det skjer i denne. Filmen handler nemlig om en mann som vil ta hevn på de som var innblandet i drapet på kona og datteren. Men det holder ikke bare å hevne seg på morderene, han vil også hevne seg på det korrupte rettssystemet som lot dem gå fri.. Dette er faktisk en av de beste filmene jeg noen gang har sett, så hold dere fast og trykk på "play" om ikke så altfor lenge! Law Abiding Citizen er rett og slett litt for bra til å ikke bli sett av alle. 

Everest ······

Sjanger: Biografi / Drama / Eventyr
Se denne dersom du liker: The Martian

Tenk at jeg ikke har sett denne tidligere?? Jeg husker at jeg hadde planer om å se den da den kom ut i fjor, men midt oppi alt annet som skjer i hverdagen så ble den visst glemt bort. Her om dagen kom jeg dog over den igjen på iTunes sin filmliste, og da var det bare å rulle film med en eneste gang. Som jeg har sagt tidligere: det er noe magisk med filmer som er basert på en sann historie! - Og det er nettopp denne. Som tittelen forteller handler denne filmen om Mount Everest - eller mer presist: en eventyrlysten gjeng som skal nå toppen av Mount Everest. På vei opp havner de i en storm som gjør det vanskelig å gå hverken opp eller ned, og i mangel på oksygen sliter flere og flere med å komme seg ned. Filmen er utrolig gripende ettersom man både får følge de på fjellet, men også familien deres og de som prøver å redde dem underveis i filmen. Anbefales på det sterkeste! 

Filmtips #18

 • 08.04.2016 kl. 13:44

Loading image...

The Judge ······

Sjanger: Krim / Drama
Se denne dersom du liker: Due Date / American Sniper

Denne filmen er sååå bra! Det handler i korte trekk om storbyadvokaten Hank Palmer som drar hjem til den lille hjembyen for å møte i morens begravelse, og ender opp med å måte forsvare faren, byens dommer, når han siktes for mord. Det hele blir veldig gripende og spennende ettersom familieforholdet mildt sagt ikke er helt på topp, men etterhvert utvikler det seg til det bedre. Filmen er litt langdryg mot slutten, men jeg må si at jeg satt igjen med en varm og god følelse om hjertet. Nei, denne må dere uten tvil ta dere tid til å se om dere ikke allerede har gjort det! Perfekt til fredagskvelden :-)

BURNT ······

Sjanger: Komedie / Drama
Se denne dersom du liker: The Devil Wears Prada / Eat Pray Love 

Burnt er en ganske ny film som kom ut i slutten av 2015, så jeg regner med mange av dere ikke har rukket å se den enda. Denne filmen er faktisk FANTASTISK bra, litt fordi jeg elsker hovedrolleinnehaveren Bradley Cooper og litt fordi jeg er en sucker for filmer som handler om å følge drømmer. Konseptet er dessuten litt annerledes ettersom mat står i fokus.. og for oss som elsker matprogrammer gir dette selvsagt ekstra stjerner i margen! Burnt handler om Adam Jones som returnerer til London etter å ha ødelagt kjendiskokk-karrieren sin med dop og dårlig oppførsel. Nå har han ryddet opp og er klar for å gå veien til topps og lage en topprestaurant med tre Michelin stjerner. Filmen anbefales virkelig på det sterkeste! Must-see!

The Next Three Days ······

Sjanger: Krim / Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: Shawshank Redemption / Taken

DENNE filmen dere, denne filmen MÅ dere se! Jeg innser at jeg sier det på alle filmene denne fredagen, men alle disse filmene har jeg gledet meg skikkelig til å dele med dere. The Next Three Days er definitivt en av de filmene man bare vet har skyhøy score på IMDB. Hvorfor? Jo, fordi det er umulig for folk å ikke like den. Handlingen er om et familieliv som blir snudd på hodet etter at moren i familien blir dømt for drap. Gjennom filmen får man følge ektemannens prosess for å få henne ut av fengsel igjen - og det er bare så utrooolig spennende. Virkelig en must-see denne også - for denne havner garantert på min toppliste over alle filmer jeg har sett. 

Ukens filmtips (sponset video)

 • 01.04.2016 kl. 17:11

Loading image...

IMDB rating: 6,4
Sjanger: Spenning / Grøsser
Se denne dersom du liker: The other side of the door / The Orphan

Kino er en perfekt helgeaktivitet sammen med enten venner, familie eller kjæreste - så hvorfor ikke ta dere en tur denne helgen? Denne ukens filmtips tenkte jeg faktisk å gjør litt annerledes enn jeg bruker. Jeg har nemlig blitt tipset om en ny film som har premiere på kino i dag, og synes at det for engangs skyld kan være gøy å tipse om en kinofilm og ikke en streamingfilm som man se hjemme. Filmen jeg snakker om er altså skrekkfilmen "The Boy". Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke akkurat har sett en haug med skrekkfilmer det siste året, for om jeg skal si det selv så har jeg blitt en liten pyse på mine eldre dager. Men, etter å ha sett traileren til denne merker jeg at det vekker en liten grøsserpatroit i meg igjen. - For denne ser jo råbra ut? 

The Boy handler om den unge amerikanske barnepiken Greta som møter opp i huset til det eldre ekteparet Mr. & Mrs. Heelshires for å passe deres 8 år gamle sønn. Overraskelsen er stor når hun møter gutten og ser at det er en dukke, og i tro om at hun egentlig er alene med en helt alminnelig porselensdukke bryter hun etterhvert mange av de strenge reglene hun har fått utlevert. Etter disse reglene er brutt begynner dukken å gi livstegn og straffer Greta for det hun har gjort. Hans hus, hans regler.. Tørr du å se den? Se gjerne traileren her: (man må skru av ad.block for å kunne se)

Innlegget er sponset

Filmtips #17

 • 27.03.2016 kl. 16:00

Loading image...

The Tourist ······

Sjanger: Romantikk / Spenning / Action
Se denne dersom du liker: Mr. & Mrs. Smith / Salt 

Dette er definitivt en av de filmene hvor du virkelig må følge med fra første sekund - og slike filmer elsker jeg! The tourist er en blanding av romantikk og action, og har dessuten litt av en castingliste med Angelina Jolie og Johnny Depp i hovedrollen. Filmen handler i korte trekk om hvordan veiene til en turist og en ekstraordinær kvinne (med fransk politi hakk i hæl) krysses og hvordan de sammen prøver å unngå dette politiet. Underveis faller de to for hverandre, selv om Jolie egentlig er på let etter kjæresten Alexander Pierce. Nei, The Tourist er bare utrolig spennende og får en varm anbefaling fra meg! .. Og forresten, klesstilen til Jolie er såå nydelig i denne filmen! Inspirasjon ♥ 

JOY ······

Sjanger: Biografi / Komedie / Drama
Se denne dersom du liker: The intern / Age of Adaline 

Denne filmen så jeg på kino like før jul og spiller nok litt på julefølelsen, meeen julen varer jo helt til påske så om dere ser den denne helgen er det helt innafor! I hovedrollen finner man kuleste Jennifer Lawrence, som jeg må si at jeg får mer og mer sansen for - spesielt etter å ha sett Joy! Filmen er basert på en sann historie om en kreativ trebarnsmor som prøver å bane vei til å bli en suksessfull entreprenør, selv om privatlivet i stor grad spiller i mot. Denne filmen gjorde meg faktisk så utrolig motivert til eget liv og studier at det hodt på å boble over for meg i kinosalen. Med andre ord: Joy får en STOR anbefaling fra meg! 

Conviction ······

Sjanger: Biogradi / Drama
Se denne dersom du liker: How to Make a Murderer / Changeling

Conviction så jeg i gårkveld sammen med Siv og Preben og vi alle ble sååå positivt overrasket! Denne filmen minnet meg egentlig veldig om dokumentarserien "How to Make a Murderer", rett og slett fordi handlingen spiller på en mann som er blitt lurt av systemet og uskyldig dømt til fengsel. Conviction er altså basert på en sann historie om en søster som utdanner seg som jurist bare for å kunne få sin uskyldig dømte bror ut av fengsel. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg blir alltid ekstra revet med når filmen er basert på en sann historie? 

Filmtips #16

 • 18.03.2016 kl. 12:46

Loading image...

An Unfinished Life ······

Sjanger: Drama
Se denne dersom du liker: The Back-up Plan / Million Dollar Baby

Dere vet når man sitter og svopper mellom haugevis av TV-kanaler og plutselig finner noe du ikke klarer å ta øynene fra? Akkurat slik oppdaget jeg filmen An Unfinished Life. Hele historien var så rørende og gripende at jeg plutselig ble sittende og se hele filmen. Altså, jeg kan ikke tro at jeg aldri har hørt om denne før? Morgan Freeman er jo på topplisten av alle skuespillerne jeg vet om, så det faktum at han var med gjør filmen enda mye bedre enn den i utgangspunktet var. An Unfinished Life handler i korte trekk om en desperat mor som tar med datteren sin til hennes svigerfar som hun ikke har sett siden hun var i en bilulykke med hans sønn. Filmen handler i bunn og grunn om hvordan de to etterhvert lærer seg å tilgi hverandre. .. En utrolig fin film ♥

It´s Complicated ······

Sjanger: Komedie / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Family Stone / The Holiday

Ååå denne filmen er virkelig helskjønn! Trodde seriøst ikke at den skulle være noe for meg og at jeg kom til å skru av med en gang, men aaw jeg smeltet helt inn i TV-skjermen. It´s Complicated handler om et skilt par som plutselig finner tilbake til gnisten. Det hele blir komplisert siden de begge begynner å dra på årene, han er gift på nytt med en annen, de har flere barn sammen som de ikke vil forvirre og hun forelsker seg i en annen på samme tid. Filmen får en varm anbefaling fra meg, og passer godt som kveldskos i påsken!

The Intern ······

Sjanger: Komedie
Se denne dersom du liker: Joy / The Devil Wears Prada

Denne filmen hadde jeg så lave forventninger til, men jeg måtte bare se den siden jeg er stor fan av både Robert De Niro og Anna Hathaway - og det angrer jeg absolutt ikke på! .. Den var virkelig sååå bra! Det skal sies at jeg har et soft-spot for eldre mennesker, og det er nok nettopp derfor jeg liker konseptet så godt. The Intern handler on 70 år gamle Ben som får internship som en senior intern i et nettbasert moteblad. Handlingen høres kanskje enkel og kjedelig ut, men gjennomføringen og storyen er så varm, morsom og koselig! Denne filmen synes jeg virkelig at dere skal ta dere tid til å se i helgen :-) 

Ukens Spørsmålstegn: Bilderedigering

 • 17.02.2016 kl. 13:48

Loading image...

Først av alt vil jeg benytte anledningen til å si tusen takk. Jeg får veldig mange fine tilbakemeldinger på bildene mine, og det er jo sååå gøy! Dette spørsmålet vet jeg mange av dere vil ha svar på - så det er en stor ære å presentere min måte å redigere bilder (haha)! Det er ikke akkurat superavansert, men jeg må nok bare si at å betale for redigeringsprogrammet "Lightroom" er helt essensielt for at det skal gå an å få så lyse og klare bilder med et "nybegynner"-speilreflekskamera! Programmet koster rundt en 1000-lapp i året og kan kjøpes her

FIRST STEP: PHOTOSHOP

Loading image...

→ Gjør bildet skarpere! Okei, det er egentlig ikke nødvendig å ha photoshop for å gjøre dette, men om du betaler for Lightroom så er jeg (ganske) sikker på at du får med Photoshop på kjøpet! Så, start med å åpne bildet i photoshop. Deretter trykker du "Filter" → "Sharpen" → "Smart Sharpen". Da skal det komme opp en boks hvor du selv kan justere skarpheten. Husk å huke av i "Preview"-ruten slik at du får se resultatet mens du justerer! Trykk "Ok" når du er fornøyd. Lagre deretter bildet. 
 

SECOND STEP: LIGHTROOM

Loading image...

→ WB / White Balance: Hvitbalansen handler om fargen på helheten i bildet. Dette kan nesten fremstå som et "lag" over bildet hvor man kan gjør slik at bildet blir mer gult, grønt, blått eller rosa. Her bør man bruke litt tid på å finne den riktige tonen, det skal ikke mye til for at fargen blir helt feil - så bruk den varsomt! 

→ Exposure: MY FAVORITE! Dette er min mest brukte funksjon som jeg er fullstendig avhengig av! Den redigerer lyset i bildet på en naturlig og fin måte og kan seriøst ikke erstattes med noe annet. Jeg får ikke sagt det nok, men "exposure" i Lightroom er hundre ganger bedre enn "exposure" i Photoshop. Så om du har mulighet vil jeg absolutt overføre bildene til Lightroom før jeg begynner å tukle med lyset i bildet. Jeg bruker som regel å skru lyset opp så mye som mulig, men passer godt på at bildet ikke blir utbrent.

→ Contrast: Kontrast sier seg nok selv, men jeg kan jo kort forklare det uansett. Ved å dra i kontrast-spaken endrer man kontrasten i bildet. Det vil si at den "fremhever" forskjellene i fargene/skillene. Mange vil si at bildet blir mye mer livlig om man skrur opp kontrasten, men i visse tilfeller kan det også være kult å dra den ned! Det er bare å prøve seg frem :-) 

→ Highlights: Denne lysner opp de områdene i bildet som allerede er lysere enn ellers. For eksempel: hvis man har et close-up bilde med highlighter i ansiktet, men ønsker å gjøre highlighteren tydligere bør man skru opp denne. Dersom man har utbrente (altså helt hvite områder) i bilder bør man skru den ned. 

→ Shadows: Denne forsterker også forskjellene i bildet, men på en litt annen måte enn hva "contrast" gjør. "Shadows" gjør skygger tydeligere ved å gjøre dem mørkere, samtidig som at resten av bildet forblir som det er. 

→ Black / White: Denne funksjonen er unik for Lightroom - og er heeelt fantastisk! Ved å dra i spakene på disse kan man for eksempel gjøre bare det hvite i bildet enda hvitere, eller det mørke i bildet enda sortere. Dette gjør den uten å endre noe annet i bildet. 

Loading image...

→ Color: Enda en unik funksjon fra Lightroom! Denne gjør på en måte det samme som jeg forklarte i "black / white", bare med farger. På bildet under kan dere se at fargen på puten i bakgrunnen har blitt enda gulere enn den var i utgangspunktet. Det er fordi jeg har skrudd gultonene i bildet opp! Man kan også gjør det motsatte, dersom det for eksempel kommer en knallrød bil i bakgrunnen av antrekksbildet, kan man skru ned rødfargen for at den ikke skal stjele så mye oppmerksomhet.

Loading image...

.. AND YOUR DONE! 

Valentines day is coming up!

 • 02.02.2016 kl. 16:35

T I L   H E N N E
Loading image...1. her · 2. her · 3. her · 4. her · 5. her · 6. her · 7. her · 8. her · 9. her · 10. her · 11. her · 12. her · 13. her  · 14. her


 

T I L   H A N
Loading image...1. her · 2. her · 3. her · 4. her · 5. her · 6. her · 7. her · 8. her · 9. her · 10. her · 11. her · 12. her · 13. herSå gøy å høre at dere likte designet! Jeg må si at headeren vokser på meg og at jeg også begynner å like den - så jeg håper det er greit om designet blir sånn en stund :-) I dag tenkte jeg å komme med litt idéer til Valentinsdagen, for den nærmer seg jo med stormskritt! Jeg må bare innrømme at valentinsdagen for meg er en dag som kommer litt brått på hvert eneste år. Plutselig står man der og bare må velge ut noe raskt, uten å legge hverken tanker eller noe personlig i det. Da blir det ofte litt halvveis og langt i fra så koselig som det egentlig kan være! Jeg anbefaler alle å skrive en liten liste med idéer som kjæresten kanskje har nevnt tidligere at h*n har ønsket seg. Når man overrasker med slikt, eller kanskje til og med noe mer kreativt, blir gavene SÅ mye mer betydningsfulle! 

What to give her

 • 20.11.2015 kl. 09:44

Inneholder annonselenker 

Loading image...

1. her · 2. her · 3. her · 4. her · 5. her · 6. her · 7. her · 8. her · 9. her · 10. her · 11. her · 12. her · 13. her

 .. PSST! Adventstiden nærmer seg og det er på høy tid å begynne å samle inn julegavetips! Det aller beste er om man klarer å merke seg små ønsker som blir nevnt i hverdagen. Et tips kan være å skrive disse ned i notatboken på mobilen med en gang for å huske dem når man er ute på julegavejakt. Dersom man ikke får noen hint fra vedkommende er det bare å slippe kreativiteten løs! Man kan gi opplevelser for å dele sammen, lage noe selv eller finne noe fint i butikkene. Selv har jeg begynt å titte litt rundt og har samlet noen av mine idèer i et innlegg til dere. Håper det hjalp litt ♥

Filmtips #15

 • 07.11.2015 kl. 12:14

Loading image...

Charlie St. Cloud ······

Sjanger: Romantikk / Drama / Fantasi
Se denne dersom du liker: The Lucky One / The Last Song

Denne var egentlig litt tilfeldig at jeg husket på når jeg skulle starte på dette innlegget. Det begynner nemlig å bli en stund siden jeg så den, men jeg husker den fortsatt utrolig godt! .. Det er vel et trygt tegn på at det er en fin film å anbefale? :-) Helt ærlig så får jeg frysninger bare av å tenke på denne filmen. Historien i Charlie St. Cloud er nemlig så hjerteskjærende og varm at jeg vil anbefale alle til å se den. Kort fortalt handler det om Charlie som mister broren sin i en bilulykke. Etter brorens død kan han fortsatt se og snakke med han, men når Charlie forelsker seg i en jente forsvinner broren sakte men sikkert før han til slutt må velge mellom en av de. 

This Means War ······

Sjanger: Action / Komedie / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Proposal / Just Go With It 

This Means War er  gøy! Denne filmen passer perfekt til jentekvelder og alenekvelder med behov for lettbeint underholdning! At selveste Reese Witherspoon har kapret en av hovedrollene er selvsagt også et stort pluss, og det er heller ikke noe negativt at Chris Pine og Tom Hardy står på cast-listen sammen med henne. Filmen handler om de to kollegaene som oppdager at de dater samme jente, og må "krige" om hvem som til slutt skal stikke av med henne. En utrolig enkel handling, men når de to jobber i CIA og er bestevenner blir det fort mye artigere! Anbefales ♥

The Boy in the Striped Pajamas ······

Sjanger: Drama / Krig
Se denne dersom du liker: The Book Thief / The Kite Runner

Denne filmen .. Dette må virkelig være en av de tristeste filmene jeg noen gang har sett. The Boy in the Striped Pajamas er en sånn film man kan se hundre ganger uten å gå lei. Filmens handling er plassert under andre verdenskrig og handlingen dreier seg om et forbudt vennskap mellom to gutter. Den ene er jøde og fanget i utryddelsesleir, mens den andre er sønnen til Nazisten som styrer leieren. De to utvikler et vennskap som får store konsekvenser og slutten er så fæl at jeg får tårer i øynene bare av å tenke på det. Dersom du ikke har sett denne filmen før så er det virkelig på tide! The Boy in the Striped Pajamas er rett og slett et must-see.

Filmtips #14

 • 16.10.2015 kl. 21:09

Loading image...

Captain Phillips ······

Sjanger: Biografi / Drama / Spenning
Se denne dersom du liker: Taken / Lone Survivor 

Det begynner å bli en stund siden jeg så denne, men den er fortsatt festet godt til netthinnen. Filmen er proppet med spenning fra start til slutt, og det er virkelig det som skal til for å fange meg! I tillegg må jeg si at det er noe med disse filmene som er basert på sanne historier - de blir liksom litt bedre enn alle andre! Captain Phillips er basert på den sanne historien om en piratkapring av et amerikansk skip i 2009. Det er ingen ringere enn selveste Tom Hanks i hovedrollen, så bare det i seg selv lover en bra film! Jeg anbefaler denne på det sterkeste om man er ute etter litt spenning til helgekosen! 

Paper Towns ······

Sjanger: Drama / Mysterie / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Duff  

FOR en søt (og litt irriterende) film! Jeg hadde nok litt høye forventninger til Paper Town siden jeg er så fan av Cara Delevigne så godt som modell og kjendis, men jeg synes karakteren hennes var sååå irriterende! Jeg får helt fnatt av mennesker som ikke tar hensyn til noen andre, og nettopp dette var karakteren Margo et prakteksempel på. Men med det lagt til sides så må jeg si at dette var en skikkelig koselig film om sterke vennskap, søte mennesker og en litt annerledes handling enn hva jeg har sett tidligere. Anbefaler virkelig en høstkveld foran skjermen med denne om du er typen som liker high school-filmer med kjærlighetsbaserte handlinger :-) Koselig!

The Martian ······

Sjanger:  Drama / Eventyr / Sci-Fi
Se denne dersom du liker: Interstellar / Gravity

Åhh, denne MÅ dere bare se! Jeg var på Kino med Ragnhild og så den nå på onsdag, og det må virkelig være en av de beste filmene jeg har sett på kino - ever. Vi satt oppslukt i filmen fra start til slutt, og det var nesten som de 2,5 timene i kinostolen hadde krympet til 10 minutter da rulleteksten dukket opp. Jeg synes rett og slett konseptet og utføringen var helt on point. Og så er det jo heller ingenting negativt i at hele norges Axel Hennie er med! Gøy å se han i en så bra storsatsing! Jeg har ikke så lyst å røpe så mye annet enn at dette kommer til å bli en film du sent vil glemme! Få med deg venninner og se den ASAP mens den enda ruller på kino! Dette kan også være en fin date-film om du vil ta typen med på noe han også vil like! ;-)

Et lite tips fra meg

 • 07.10.2015 kl. 18:39

Loading image...

God onsdag ♥ Tenkte å stikke innom å legge igjen et lite tips før jeg hiver på meg treningsklærne og drar av sted for å spille squash med Ragnhild. Her om dagen kom jeg nemlig over XXL sin kundeavis, og denne uken tilbyr de en knippe ulike Questbars til bare 19 kroner! Til vanlig koster en bar 40 kroner, så her er det mange penger å spare for oss som elsker energibarer. Jeg synes at akkurat Questbars er det beste, så jeg hamstret inn til den store gullmedalje!

Loading image...


Questbar er supert

.. etter trening
.. som energipåfyll under skoledagen
.. å varme i mikroen før den spises 
.. som demper på søtsuget 
.. for påfyll av protein 
.. skjært i biter, som topping på havregrøten
.. å gjemme i vesken til nødstilfeller 

 

Loading image...Om dere lurer på hvilken type som er best så vil jeg gjerne anbefale CinnamonRoll og Vanilla Almond Crunch! De er mine absolutte favoritter, med unntak av S`mores (som dessverre ikke var på salg denne gangen!). Hvis du ikke har XXL i nærheten er det mulig å bestille barene på nett. Da ville jeg sjekket prisen på iHerb før jeg kjøpte en annen plass. De har nemlig de billigste prisene jeg har sett so far :-) 

Filmtips #13

 • 02.10.2015 kl. 17:29

Loading image...

The Best Offer ······

Sjanger: Krim / Drama / Mysterie 
Se denne dersom du liker: The Book Thief (?) 

Denne så jeg faktisk i går kveld og tok meg selv i å sitte å tenke på den under forelesning i dag. Når en film fester seg godt, da vet man at den absolutt er god nok til å anbefale videre! The Best Offer havner absolutt på topp 10-lista mi over filmer i 2015, og med tanke på hvor mange filmer jeg ser så tyder det på at den er vanvittig bra! Filmen handler kort fortalt om en mesteraksjonær som blir helt oppslukt i en mystisk kvinnelig kunde. Jeg må si at avslutningen på filmen sjokket meg skikkelig, og det var absolutt den som løftet filmen et ekstra hakk, selv om det gjorde meg veldig trist. Kort oppsummert: Denne filmen MÅ dere bare se i løpet av helgen! Den tar litt tid, men herrefred, den er så absolutt verdt det! 

Cinderella ······

Sjanger: Drama / Familie / Fantasi
Se denne dersom du liker: Maleficent / Frozen 

Vi alle har hørt historien om Askepott gjennom barndommen, derfor var jeg litt usikker på om jeg skulle orke å se denne. Det blir jo fort litt for mye når man ser en annenhver uke som liten, og hver jul som "voksen"... Men denne filmen er, som dere kanskje skjønner, helt annerledes enn den vi får servert på julemorgen. Denne utgaven bygger mer på livet før Askepott endte opp med sin onde stemor og stesøsken, noe jeg likte spesielt godt. Jeg anbefaler absolutt å se denne når man har tid til å kose seg litt ekstra ♥ Det er jo tross alt noe med disse barndomsfilmene.. 

Predestination ······

Sjanger:  Drama / Mysterie / Sci-Fi
Se denne dersom du liker: Transcendence / Oblivion

Har dere noen gang opplevd å måtte google analyse av filmen etter du har sett den? Vel, det gjorde jeg med denne. Sykere og mer mindfucked (beklager ordbruket) film skal man jammen lete lenge etter, og Siv, Preben og jeg ble sittende å diskutere opp og ned i sikkert en time etter den var avspilt. Er det en gang det virkelig er umulig å beskrive filmen så er det absolutt nå. Dersom dere ser Predestination eller har sett den MÅ dere bare skrive i kommentarfeltet hva dere synes. Jeg klarer liksom såvidt å sette terningkast her .. På en side er den nemlig sykt bra, men på den andre så enkel og teit? Nei jeg vet ikke, men jeg anbefaler å se den! Spesielt hvis man liker litt mer gjennomførte filmer enn normalt :-) 

Filmtips #12

 • 25.09.2015 kl. 12:56

Loading image...

Little Boy ······

Sjanger: Drama / Komedie / Krig
Se denne dersom du liker: ?

Denne filmen er ganske rar, men samtidig en av de søteste og mest hjerteskjærende filmene jeg noen gang har sett. Tårene trillet fra første stund og ga seg ikke før sikkert en time etter filmen var ferdig. Little Boy handler om en gutt som er villig til å gjøre hva som helst for at faren skal komme hjem fra tjeneste under andre verdenskrig. Den beskriver uendelig kjærlighet mellom far og sønn, og det er rett og slett forferdelig å se scenen der de to må skilles fra hverandre. Jeg synes faktisk det er litt vanskelig å beskrive handlingen for akkurat denne filmen må bare sees. Vær forberedt på en vond, søt, god og trist film når du trykker play ♥

Soul Surfer ······

Sjanger: Biografi / Sport / Drama
Se denne dersom du liker: Blue Crush / The Last Song 

Soul Surfer så vi når Siv var på besøk forrige helg. Jeg hadde faktisk ingen forventninger til den ettersom jeg synes coveret gir inntrykk av en lavbudsjettsfilm. I tillegg hadde vi prøvd oss på to andre filmer før vi kom til denne som var så dårlige at vi bare måtte avslutte. Soul Surfer knuste i hvert fall forventningene og jeg anbefaler den absolutt videre. Dette er en varm og god film som jeg absolutt ville spilt av på en jentekveld. Filmen er basert på en sann historie og handler i korte trekk om en jente som overkommer frykten av å surfe etter å ha mistet armen sin i et haiangrep. 

Insurgent ······

Sjanger:  Spenning / Sci-Fi 
Se denne dersom du liker: Divergent / The Hunger Games 

Etter eneren hadde jeg store forventninger til resten av Divergent-serien, men denne gangen må jeg nok meddele at toeren, Insurgent, var en ganske stor skuffelse. Likevel vil jeg gjerne anbefale filmen og spesielt serien videre for jeg synes i bunn og grunn at det er en god handling .. Og når dere først har sett eneren vil dere sannsynligvis føle behovet for å se neste! Selv vil jeg garantert se treeren når den kommer ut også, selv om forventningene kanskje ikke er like høye. - Vi får bare krysse fingrene for at det blir bedre til slutt! 

Filmtips #11

 • 18.09.2015 kl. 21:05

Loading image...

The Longest Ride ······

Sjanger: Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Lucky One

Enda en film basert på fantastiske Nicolas Sparks sine bøker! De som har sett filmene hans tidligere vet nok at man som regel vet hva man går til når man trykker play. De fleste historiene er bygd opp ganske likt, men på samme tid veldig ulikt. Jeg klarer i hvert fall aldri å la være å se filmen dersom jeg ser at det har kommet nye nytt fra han! - Og det er det god grunn til :-) The Longest Ride er enda en favoritt i rekken. Dette er en varm, søt og rørende kjærlighetshistorie som anbefales å se en sen høstkveld under dyna ♥

Furious Seven ······

Sjanger: Spenning / Krim / Thriller
Se denne dersom du liker: De andre Fast & Furious filmene

Jeg håper det er flere Fast & Furious fans der ute, for da kan jeg virkelig anbefale den nyeste filmen! Denne har jeg gledet meg til å se lenge, og da den endelig kom ut var jeg kjapp med rulle film. Heldigvis skuffet den ikke, og helt ærlig må jeg si at dette faktisk er favoritten blandt de alle! Følte virkelig at denne ble tatt til nye høyder, samtidig som at den selvsagt var preget av Paul Walkers død. Jeg håper alle tar seg tid til å se den! Absolutt en av filmene på min topp10-liste dette året :-D   

Pitch perfect 2 ······

Sjanger: Musikk / Komedie
Se denne dersom du liker: Pitch Perfect 1 

En skikkelig feel-good-film! Det skal sies at jeg synes eneren var hakket bedre, men denne er jammen godkjent den også! Pitch Perfect er spekket med humor (jeg ELSKER spesielt Fat Amy sine replikker) og i tillegg er det en koselig film om både vennskap, ambisjoner og kjærlighet. Filmen anbefales virkelig om du er på utkikk etter noe å se på jentekvelden. Her er det bare å finne frem godteposen, popcornet og det gode humøret! Enjoyy♥

A New favorite of Mine

 • 15.09.2015 kl. 19:35

En liten anbefaling fra meg til dere sweet thoots der ute! Nylig fikk jeg smake denne lakrisen av en venninne, og siden har jeg vært frelst. Dere som så forrige innlegg vet at jeg trodde den var sukkerfri, men til min store skuffelse er den visst ikke det. Likevel har jeg lyst å anbefale videre, for innholdet er absolutt bedre enn det man finner i Candy King posene. Her er det naturlige ingredienser så langt øyet kan se, og jeg føler faktisk at en lakrisstang metter litt? Kanskje det bare er innbilning? En ting som i hvert fall ikke er innbilning er at jeg lett kunne byttet ut godteposen på lørdag med to slike stenger. 1000 kcal vs. 200 kcal som metter like mye og demper søtsuget i samme grad er ikke et dilemma engang! 

Loading image...

.. And whats so great about it?
Laget med naturlige farge og smak 
Ingen tilsetningsstoffer 
Ingen konserveringsmiddel
Vegetarisk og vegansk 
Mindre enn 0.5% fett 
Ca 100 kcal i en stang

Loading image...

Tenkte det var bedre med et aldri så lite tips enn ikke noen innlegg i det hele tatt! Jeg kom akkurat hjem fra skolen og rakk ikke å knipse noen andre bilder enn dette, men jeg håper dere liker sånne innlegg i ny og ne! :-) Nå ligger jeg langflat på sofaen mens fingrene såvidt orker å presse ned bokstavene på tastaturet. Hva kan man si? Skole fra 08:30 til 18:30 tar på! Spesielt nå som jeg har blitt vant til mye fri og maks tre forelesningstimer på rad. Nå skal i hvert fall jeg nyte andres blogger, tv-titting og avslapping med god samvittighet! Ha en fantastisk tirsdagskveld, så snakkes vi i morgen ♥

Filmtips #10

 • 11.09.2015 kl. 13:34

Loading image...

The Age Of Adaline ······

Sjanger: Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: About Time

Denne filmen har jeg lengtet etter å se lenge, så dere kan tro jeg var kjapp med å finne den frem så fort jeg fikk en ledig kveld! Det er ikke ofte filmer med selveste Blake Lively i hovedrollen skuffer, så da sier det seg selv at forventningene var høye. Heldigvis nådde den opp pluss enda litt til. "Age Of Adaline" var trist, søt og romantisk på samme tid. En perfekt film om man er ute etter litt kvalitetskos på sofaen ♥ Tror ikke jeg forklarer handlingen nå, for jeg håper dere tar dere tid til å oppleve hele filmen selv, etter sterk anbefaling fra meg! ;-) 

Ex Machina ······

Sjanger: Drama / Romantikk / Mysterie
Se denne dersom du liker: Interstellar / Insurgent 

Jeg skal først og fremt innrømme at denne filmen var litt mindfucked. Når jeg trykte play hadde jeg helt andre forventninger enn hvordan den egentlig var. Likevel må jeg si at jeg likte den - faktisk veldig godt også. I korte trekk handler det om en programmerer som blir valgt ut til å være med i en multimillionærs syke prosjekt, uten å vite helt hva han går med på. Med 7,7 poeng på IMDB er det vel trygt å anbefale den videre, men om dere ser den: vær forberedt på en litt brå og uforventet slutt. Jeg hadde i hvert fall ikke sett det for meg!

A Brilliant Young Mind ······

Sjanger: Drama / Komedie
Se denne dersom du liker: ?

"A Brilliant Young Mind" er så søt! Handlingen er veldig enkel og kan bli litt treig en stund, men jeg synes at slutten var så fin at det var verdt det ♥ Filmen handler om en sosialt tilbakestående gutt med høye mattekunnskaper som får plass på det britiske landslaget i matematikk olympiaden. På laget utvikler han nye vennskap og finner kjærlighet på et nytt nivå. Det høres kanskje veldig enkelt ut, men i løpet av filmen får man virkelig sterke bånd til karakterene: spesielt gutten, moren og mattelæreren.. Ahh, se den!

 

3 Series You've Might Not Seen

 • 24.07.2015 kl. 10:52

Som de fleste av dere allerede vet er jeg en skikkelig sucker for gode TV-serier og filmer. Det skal mye til for å slå fredagskvelden med noe spennende på skjermen og godteskålen på fanget i min verden altså! Nå i sommer har jeg fått tid til å følge med på litt nytt som jeg aldri har sett før, og "takket være" regnet og kulden har det vært helt innafor å sitte i sofakroken både en og to kvelder på rad. Blant seriene jeg har prøvd har jeg funnet meg noen nye favoritter som jeg gjerne vil dele videre med dere. Og vet dere hva? Disse tror jeg faktisk kan være nyheter for mange :-) 
Loading image...

The killing ······
Se denne dersom du liker: Broen / True Detective

Den første serien - og helt klart den beste! Dersom du liker krim måå du bare ta deg tid til å se The Killing. Jeg og Markus begynte å se den i begynnelsen av sommerferien og allerede etter første episode var vi helt oppslukt. Oppbyggingen gjør at man aldri skjønner hvem morderen er og serien holder på spenningen til samme sak i hele 2 sesonger før gjerningsmannen blir avslørt. Kort fortalt handler det om etterforsker Linden og Holder som skal løse den innviklede saken om hvem som drepte Rosie Larsen. Gjennom saken får vi innblikk i deres privatliv, ordførervalget og den pårørte Larsen familien. Fra sesong tre kommer det en ny sak med ny vinkling. Jeg har ikke komt så langt selv, så her må dere nesten bare se selv for å finne ut av handlingen! 

Loading image...
The Apprentice ······
Se denne dersom du liker: The Amazing race / Top Model

We've all heard of Donald Trump, right? Jeg er så fascinert over mennesker som får til SÅ mye, og det er nok derfor jeg elsker denne serien. - Og selvsagt fordi jeg en vakker dag skal bli en kick-ass forretningskvinne selv. Haha, neida! Men, denne serien er virkelig lærerik og spennende når det kommer til forretninger og karriere. Jeg har sett siste sesong som er en kjendisutgave med blant annet Kate Gosselin, Kevin Jonas og Geraldo Riviera - og det må jeg si var ekstra spennende! Gøy å se hvor langt man kommer med gode kontakter, føttene plantet på bakken og god kreativitet! Anbefales om du trenger lett underholdning, men vær obs på at episodene er lange! Her snakker vi om solide 80 minutter.. (80 underholdende minutter, vel å merke!) 

Loading image...

Rich Kids Of Beverly Hills ······
Se denne dersom du liker: Ladies Of London / Keeping Up With The Kardashians

Jeg klarer ikke bestemme meg for om denne gjengen lever drømmelivet eller om de rett og slett har det litt for enkelt. Rich Kids Of Beverly Hills handler nemlig om en gjeng med ungdommer som lever det luksuriøse, bortskjemte liv i Los Angeles. Dyre klær, eksklusive fester og nydelige reiser er noe av det vi får være med på i denne serien. Men, det jeg liker best må nok være alle sitatene deres. Disse menneskene er nemlig såå hysteriske! Jeg tar meg selv ofte i å sitte og smile, le og riste på hodet.. Haha!  En must-see om du liker typiske amerikanske reality shows som KUWTK eller Housewifes of Orange County osv!

Zara summer sale

 • 27.06.2015 kl. 07:55

Loading image...

1. her · 2. her · 3. her · 4. her · 5. her · 6. her · 7. her · 8. her · 9. her · 10. her · 11. her · 12. her · 13. her · 14. her

Det er jo sommersalg over alt for tiden! Jeg prøver å utnytte meg av de gode tilbudene og har iløpet av de siste dagene klikket hjem både en trench coat, to dressbukser, en hvit slengbukse og en Ralph Lauren skjorte. Nesten alt hadde bortimot 50% rabatt, så jeg sitter igjen med et stort smil om munnen og gleder meg til alt ligger i postkassa! Hihi! Jeg tenkte også å tipse dere om det store sommersalget på nettbutikken til Zara nå! Herregud, så mye lekkert! Jeg falt spesielt for sandalene, overall-skjørtet, den blomstrete kjolen og ikke minst skinnjakka! .. Spørs om jeg må bestille meg noe mer her..

Filmtips #9

 • 23.06.2015 kl. 12:03

Loading image...

Interstellar ······

Sjanger: Eventyr / Sci-Fi
Se denne dersom du liker: Inception

Denne filmen var helt f-a-n-t-a-s-t-i-s-k! .. Faktisk så var den så bra at jeg velger å kåre den til den beste filmen jeg har sett i år! Interstellar handler om en gjeng astronauter som drar gjennom verdensrommet for å prøve å redde menneskeheten. Handlingen høres kanskje veldig enkel ut, men denne filmen utfordret virkelig hjernen i forhold til de jeg vanligvis ser. I tillegg er det mye følelser i sving, spesielt med tanke på hovedpersonens familie. Altså, jeg klarer faktisk ikke å forklare hvor bra den er jeg?? Den er bare i en helt egen klasse, og jeg anbefaler den på det sterkeste! Nesten så du går glipp av noe om du ikke ser den, altså! ;-)

Endless Love ······

Sjanger: Drama / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Notebook

Er du ute etter en søt film så er denne midt i blinken! Jeg skal være ærlig å si at den er litt tenåringsaktig, med en historie man kanskje har hørt litt mange ganger.. Dere vet når den privilegerte jenta forelsker seg i en gutt som ikke er bra nok for henne/familien? (Type "The Notebook" og "Romeo & Juliet"). Så ja, den er litt forutsigbar, men likevel er den så utroooolig søt at jeg ønsker å anbefale den videre uansett! The perfect love story - for å si det mildt! En herlig film for jentekvelder.

Hancock ······

Sjanger: Spenning / Fantasi
Se denne dersom du liker: Mr. & Mrs. Smith

Denne filmen hadde egentlig gått litt i glemmeboken, men når jeg så at den skulle gå på TV3 i kveld så kom den plutselig tilbake i minnet! Hancock er en superhelt som tar så lite hensyn til det rundt han at det ofte resulterer i skader for flere millioner. En dag møter han en mann som endrer hele livet når han egentlig bare skal hjelpe med Hancocks image. Filmen er en veldig lettbeint spenningskomedie, som jeg absolutt anbefaler for god underholdning! Se den :-D

One to follow

 • 23.06.2015 kl. 11:54

Loading image...

Et lite tirsdagstips fra meg til dere som trenger litt inspirasjon i klesveien: følg @sincerelyJules på instagram! Stilen hennes er on point hver eneste dag, bildene er helt fantastiske, og for ikke å snakke om Julie - hun ser jo helt amazing ut! Blogg har hun også, sjekk den gjerne ut her :-)DA var jeg ferdig med videregående, og det føles helt fantastisk! I går leste jeg mine siste ord i norskboken og i dag hadde jeg min siste muntlig eksamen. Utrolig rart å tenke på, men fyy så godt! Jeg kunne gå ut av skolegården en siste gang med følelsen av å dratt inn en 5'er, og jeg må si at jeg var litt stolt av meg selv. Altså, påbygg er ikke for pyser - men jeg klarte det, og jammen tror jeg det blir nærmere 5 i snitt også! *Happy days* 

Filmtips #8

 • 23.06.2015 kl. 11:47

PicMonkey Collage

12 Years A Slave ······

Sjanger: Drama / Biografi / Historie
Se denne dersom du liker: Blood Diamond

Dette er en film som virkelig satt dype spor i hjertet mitt. Den er både trist og tragisk, så jeg kan skjønne om det ikke er lett å kose seg med denne en fredagskveld. Likevel anbefaler jeg alle å se den på et tidspunkt uansett - men, vær forberedt på masse gråting! Det er ikke alltid film bare trenger å være underholdning, men dersom man lærer noe om historie itillegg, så synes jeg film generelt er et fantastisk læreverktøy. 12 Years A Slave handler om en fri, mørkhudet mann som en dag blir bortført og solgt inn i slaveri. Deretter følger filmen livet hans videre og alle de vanskelige (mildt sagt) stundene han må gjennom.

The DUFF ······

Sjanger: Komedie / Romantikk
Se denne dersom du liker: Mean Girls / Easy A

Ååå, denne filmen likte jeg skikkelig godt! Nå skal det sies at jeg alltid har vært fan av slike lettbeinte high school filmer som dette. Sånn som da High School Musical filmene ble gitt ut. Da var jeg helt i skyene, haha! (Til mitt forsvar var jeg bare 13 år ..) Uansett, tilbake til "The DUFF". Filmen er selvsagt mer moden enn High School Musical og absolutt ingen musikal, så denne er vel heller på nivå med Mean Girls. Den handler om en jente som har fått stempelet "The DUFF" i jentegjengen sin. "DUFF" står for Designated Ugly Fat Friend, og det betyr at hun er den minst populære jenta i gjengen som stort sett bare er til stede for å gjør de andre jentene bedre. Okei, dårlig forklart av meg, men jeg håper dere gir den en sjanse! Filmen er veldig morsom og mot slutten blir den sååå søt! En skikkelig feel-good film! 

Gravity ······

Sjanger: Sci-Fi / Spenning
Se denne dersom du liker: The Maze Runner / Avatar

Elsker det visuelle i denne filmen! Alt ser så ekte ut, og mens jeg så den var jeg nesten overbevist om at jeg var i verdensrommet selv. Dagens teknologi altså .. Gravity er veldig intenst og serverer nær-døden-opplevelser på rekke og rad, itillegg til de fantastiske skuespillerne Sandra Bullock og George Clooney. Disse to spiller et astronaut-team som er ute i rommet for å jobbe på et teleskop. Plutselig skjer det noe som gjør situasjonen livstruende, og de to må sammen foreta dramatiske valg for å ha mulighet til å overleve og komme seg tilbake til jorda. Jeg skal innrømme at handlingen i denne filmen er litt seig, men jeg synes at bare bildene i filmen gjør den verdt å se! Helt amaziiing! 

Toril Hornnes

Hei, og tusen takk for at du stikker innom her! Mitt navn er Toril Hornnes og jeg er en helt alminnelig jente som har valgt å skrive blogg ved siden av studiene mine på BI. Her inne ønsker jeg å utfolde meg kreativt, dele små og store hendelser, min moteinteresse og andre inspirerende elementer. Velkommen skal du være!

Søk i bloggen

Annonser


Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no