The Recharge Smoothie

  • 02.10.2016 kl. 17:48

Loading image...
 

Mandelmelk ⋅ Kokosmelk ⋅ Grnnkl ⋅ Mango ⋅ Banan ⋅ Eplejuice
 

Loading image...

Denne smoothien er virkelig perfekt sndagssnacks mens man slapper av og lader batteriene til uka. - Den er nemlig proppfull av vitaminer og forfriskende ingredienser! Rett og slett kjempesunn og helt naturlig med bare veganske produkter. Oppskriften dukket nemlig opp i hodet mitt en dag jeg var p handel og lette etter nye produkter som jeg vanligvis ikke kjper. Jeg synes nemlig det er s spennende med "naturlig" og vegansk mat for tiden. Ikke at jeg har planer om legge om kosten, men det er jo en super mte  utfordre seg litt innimellom og dermed utforske ny mat :-) Forresten s m dere ikke la dere skremme av fargen. Selv er jeg sjeldent pen for grnne smoothies (helt rlig - det er vanligvis ikke srlig godt p smak??), men denne er virkelig vanvittig frisk og deilig! Jeg har til og med servert den til Markus og ftt en stor tommel opp. - Faktisk spurte han meg akkurat om jeg kunne lage den igjen, haha! 

Oppskrift: Lett potetsalat til grillmaten

  • 15.06.2016 kl. 12:15

Loading image...

Som jeg fortalte dere arrangerte vi et lite grillparty her p sndag, og i den anledning fant jeg ut at jeg skulle lage en hjemmelaget potetsalat. Valget falt p prve gjre en sunnere variant med mye smak - og det vil jeg pst at jeg lykkes med! Oppskriften fant jeg gjennom google, men jeg bestemte meg underveis for tilpasse den litt etter egen gane, s det endte vell til slutt opp med bli noe helt annet. Men god - det ble den! 
 

dette trenger du

⋅ Ca 650 gr Nypoteter ⋅ 1 Beger lettrmme ⋅ 2 Gresslk ⋅ 
⋅ 1 Rdlk ⋅ 1/2 Vrlk ⋅ Smak til med sitronsaft ⋅ 3 ss Majones ⋅ 
⋅ 0,5 ts Sukker ⋅ 0,5 ts Salt ⋅ 5 ss hakket sylteagurk 


Start med vaske og koke potetene. Behold gjerne skallet p slik at vitaminene sitter igjen og skjr de opp i terninger med geners strrelse. Hakk sylteagurken, vrlk, rdlk og gresslk (om du ikke bruker gresslk p glass). Mens du venter p at potetene kjles ned kan du blande resten av ingrediensene sammen og smake til med sitronsaft, salt og sukker. Tilsett tilslutt potetene og pass p at det er rikelig med annet fyll for at det hele ikke skal bli trt. Ta gjerne i litt ekstra rmme om det ser trt ut - og tilsett eventuelt et par finhakkede hvitlksfedder om man trenger ekstra smak :-) Bon Appetit og goood grilling! 

Loading image...

Smoothie Bowl

  • 07.06.2016 kl. 18:28

Loading image...

Heihei, fra ei som har sommerferie! GJETT om det fles deilig da?! Ord kan virkelig ikke beskrive. Det frste dgnet som deltaker av sommerferien 2016 har jeg dog vrt veldig stressa og opptatt. N er jo nedpakking av leiligheten i gang, s det er mye som br bli gjort p veldig kort tid. Men, s er jo det mange sosiale greier som skjer ogs, s her prver jeg f alt til g opp i opp. I gr koste jeg meg ihvertfall skikkelig med noen fine jenter hele kvelden. Frst spiste vi hjemmelaget pasta p Frati og deretter gikk turen til WorkWork for noen l og spillkveld. Dere som bor i Trondheim men ikke har vrt der br ta turen! -Skikkelig kul plass med et hav av brettspill og spillautomater. GY! 

Men over til det blogginnlegget egentlig skulle handle om - nemlig den deilige sklen med smoothie som dere ser p bildene :-) Dette ble standardfrokosten som jeg spiste nesten hver dag i fjor sommer. Nr hsten kom og varmegradene falt gikk det litt i glemmeboka, men n som det er sommerferie og varmt nok ute synes jeg det er p tide  dra frem igjen suksessoppskriften!
 

Loading image...

Det eneste man trenger gjre er egentlig putte masse deilig i blenderen. Oppskriften jeg bruker bestr av fryste bringebr, mango og banan. Deretter har jeg oppi et porsjonsbeger med Yoplait "fersken og pasjonsfrukt", ca en spiseskje saft (for f ekstra smak) og til slutt litt melk for f blandingen s rennende som nskelig. Som toppingen bruker jeg havregryn og br for f metthetsflelsen til sitte litt lenger. Mmm, det er virkelig knallgodt, sunt og perfekt til nedkjling i disse varme solskinnsdager :-) Hper det smaker!

Min favorittsalat

  • 13.04.2016 kl. 21:10

Loading image...

Da tenker jeg at det er tid for dele en oppskrift igjen! Denne gangen en deilig sommersalat som jeg _elsker_. For noen er det kanskje utenkelig at man med hnden p hjertet kan si at de faktisk liker en salat, men helt serist - det er s uendelig mange spennende muligheter! Jeg skal prve dele litt flere ider med dere fremover, men frst av alt vil jeg tipse om min suverene favoritt. Denne er perfekt p sommeren som en lett lunsj eller tilbehr til grillmaten - Mmmm!

Loading image...

Dere ser den flasken p bildet? Det er en eddik med smak av eple som er utrolig frisk og perfekt til bruke i salat! Jeg har nesten lyst si at den er et must bruke i denne salaten, men det er jo selvsagt mulig bruke vanlig eddik og olje istedenfor. MEN, denne lfter virkelig salaten til et litt mer spennende niv alts. Epleeddiken kan kjpes for 209 kroner hos en Oliviers&Co forretning (som blant annet er finne p byhaven her i Trondheim) eller p nettsiden deres her. Anbefaler dere matentusiaster virkelig ta turen innom den butikken alts - det er s mye inspirasjon hente p matfronten. 

S over til salaten! Til denne trenger dere spinat, klhode, jordbr, grnne linser, fetaost, cherrytomat, paprika og spekeskinke. Bland alt sammen etter den mengden dere nsker av hver enkelt ingrediens. Avslutt med en liten dose epleeddik og litt ekstra av oljen fra fetaosten for jevne ut eplesmaken. Nyyyt! 

Loading image...

Mine favorittoppskrifter

  • 14.03.2016 kl. 15:03

Loading image...



1. her / 2. her / 3. her / 4. her / 5. her / 6. her / 7. her / 8. her / 9. her / 10. her / 11.her / 12. her



Hei jenter og god mandag! I dag har jeg snoket litt i eget bloggarkiv og fant plutselig ut at jeg hadde en del gullkorn i "matglede"-kategorien som jeg hadde glemt helt bort. Mye av dette er inspirert av vr, sommer og varmere tider, s det passer perfekt at jeg tenker prve p nytt en etter en fremover! Gleder meg allerede :-) Under bildet har jeg linket direkte til oppskrift-innlegget - s det er bare trykke dere inn for finne ut hvordan man lager hver enkelt rett. Mine favoritter er uten tvil eggehakk, ostesuffl, sunne vafler og banan- og sjokoladedessert - de m dere bare prve! Enjoy ♥

Hjemmelaget Grnn Iste

  • 10.03.2016 kl. 14:47

Loading image...

Jeg har i lpet av de siste ukene blitt skikkelig ivrig p prve meg frem med lage iste av ulike varianter, og n har jeg funnet frem til en oppskrift som har blitt en ny avhengighet. Jeg drikker serist s mye av dette n at jeg m st opp p natten for beske toalettet.. Haha! Denne isteen er basert p grnn te som har en rekke helsefordeler: blant annet forebygger det ulike former for kreft, er oppkvikkende og beskytter mot tette blodrer. Ved inkludere dette i sin daglige rutine s kan det nesten funke som en liten vidundermedisin! .. Og s mye som jeg har drukket av det de siste ukene ser nok kroppen min ut som en diamant p innsiden.. Eehe..

Loading image...



1 liter vann ⋅ 4 poser grnn te (eventuelt annen te) ⋅ 1-3 skjeer Honning (etter nsket sdme) ⋅ 1/4 sitron



Jeg begynner med koke opp vann og honning i en kjele. Visste dere at grnn te ikke skal kokes, fordi det er slik den bitre smaken trer frem? Vel, nettopp derfor lar jeg vannet st og kjle seg ned igjen fr jeg har i teposene og klemmer i sitronsaft. Tilslutt heller jeg det over i en karaffell fr jeg setter det i kjleskapet til nedkjling. Fr servering er det ekstra godt med noen isbiter oppi for gjre det hele enda mer forfriskende. - Og voila: thats about it! .. Alts ikke det mest krevende man kan ta for seg p kjkkenet - men fortsatt utrolig godt ha stende! Spesielt etterhvert som det blir varmere i luften :-) 

Loading image...

Lunsjtips

  • 22.02.2016 kl. 14:47

Loading image...

Hei jenter! Beklager for at det ble stille her inne i gr, men jeg rakk rett og slett ikke sette meg ned med bloggen. Hper det gr bra :-) N ser jeg frem til en ny blogguke med nye prosjekter! Hedda kommer endelig tilbake til bartebyen ogs, s fremover skal det knipses antrekksbilder i fleng! Lyset stiger ut fra vinterdvalen om dagene, s n gleder jeg meg srt til se forbedringer i kvaliteten p bildene fremover! h, s godt det er  vre blogger nr lyset spiller p lag!

N titter jeg egentlig bare innom for hilse p og dele et lite lunsjtips som jeg har blitt hekta p i det siste. Nemlig en skl fylt med sitron Yoplait Protein, hjemmelaget granola (oppskrift), hakkede mandler og frosne bringebr. Det er ikke noen spesielt fancy greier, men det er bde sunt, friskt og kjempegodt! Jeg spiser det serist hver eneste dag, haha!

Loading image...

Loading image...

​I dag holder jeg forresten p med et "time for time"-innlegg som jeg legger ut senere. Synes det er s gy lese selv, s hper dere liker det like godt! Kom gjerne med forslag til andre innlegg hvis dere sitter inne med noen nsker! 

Sunt, raskt og billig

  • 27.01.2016 kl. 21:22

Loading image...



ITS A CHIP - CHOP SUEY



Tid foroppskriftsinnlegg dedikert til alle medstudenter der ute! Det er ikke tvil om at de fleste av oss studenter lever med litt mindre kroner i lomma enn hva resten av Norges befolkning har, og det er heller ikke tvil om at det er kjipt bruke de usle kronene man disponerer p handle matvarer. S, n tenker jeg det er p tide dele en middagsrett som er god for den sulte, rask for den travle, sunn for den dedikerte og ikke minst →billig for studenten!

Jeg snakker ikke om noe vanskeligere enn en wok som sikkert mange av dere har prvd, men av og til holder det med bare bli minnet p at retten finnes! Man har jo s lett for komme inn i rutiner og plutselig ende opp med et lite utvalg matretter som gjentas igjen og igjen. Det har i hvert fall jeg erfart! Woken jeg snakker om er ingen ringere enn den kinesiske retten Chop Suey, og vet dere hva? Ikke bare er den kjempesunn, men ogs lett lage og megagod!

Loading image...

Du trenger:

ca 500g strimlet svinekjtt
ca 200g klassisk grnnsaksblanding
2 - 3 champignon
1 pose chop suey-saus fra Blue Lagoon
1 porsjonspose fullkornsris


Det er ikke noe hokkus pokkus trylle disse ingrediensene og rvarene om til en solid middag, men av tradisjon forklarer jeg det likevel (hehehe!). Start med brune kjttet i en stekepanne. Hell skjttet unna i en skl, mens du bruker samme stekepanne til varme grnnsaksblandingen og champignonen. Tilsett kjttet igjen og hell i posen med chop suey. Bruk gjerne litt soyasaus og/eller sitronsaft og/eller kokosmelk for gi retten en ekstra smak. Voila! Personlig liker jeg best kombinere retten med fullkornsris som tilbehr, men nudler funker ogs!

Loading image...
Loading image...

Jeg bruker forresten lage denne til meg og Markus, og da har vi begge igjen til lunsj dagen etter! S jeg anbefaler bare lage wok av halvparten av kjttet, - ellers ville jeg vrt forberedt p restedag dagen derp! Vi bruker kjpe slike 500 grams pakker fra Rema 1000. De er nemlig ypperlige til dele opp lage to helt ulike middager ut av! Hva med for eksempel burrito med svinestrimler til middag senere i uken? Perrrrfecto!

Dagens middag: Salmalaks

  • 18.01.2016 kl. 15:28

Loading image...


ITS MY FAVORITE DINNER



Variasjon i matveien er utrolig viktig for meg og det har jeg alltid i bakhodet nr jeg er p mathandel. Nr det kommer til middag er jeg enda mer bevisst p det, for ikke bare gr jeg fort lei av bde lage og spise det samme, men det er ogs utroligbra for kroppen med ulike retter som gir ulike nringsstoffer. Etter jul har vi prvd eksprimentere litt med fisk, og det siste store p vrt kjkken er Salmalaks! Den er kjempegod, naturlig for kroppen og spekkfull av nringsstoffer!
Loading image...

Denne middagen er superlettvint lage, s her er det virkelig ingen unnskyldning til ikke spise sunt! Kjp med en pakke salmalaks hjem sammen med avokado, mango, fullkornsris og soyasaus, s har man alt man trenger! En pakke salmalaks fr man i ulike strrelser - s det er ypperlig uansett om man er en eller tre personer rundt middagsbordet! Prisen ligger p rundt 150 kr kiloen og ca 400 gram bruker holde til to personer :-) Tilbehret velger man selvsagt selv, men jeg m nok holde en knapp p de nevnte ingrediensene. Fullfr med en god dose soyasaus for sette prikken over ien til retten! Spis og nyyyt♥

Loading image...

En middagsfavoritt!

  • 09.10.2015 kl. 17:49

Loading image...

Hei dere og hei helg! I dag prvde jeg lage noe nytt til middag, og for en suksess det ble! Et skikkelig vellykket fredagsmltid! For en gangs skyld prvde jeg meg fremp egenhnd uten bruke oppskrift, s det her ble jeg faktisk litt stolt over. Det viser seg visst at man raskt utvikler seg og kreativiteten sin p kjkkenet nr man flytter hjemmefra ;-) N er det lenge siden jeg har delt oppskrifter p bloggen, s denne gangen synes jeg det passet fint dele det videre.. Hope you like it!

Loading image...

Du trenger
300 gr spaghetti (gjerne fullkorn!)
3 ss Creme fraiche
2 dl flte
1 dl raspet ost

1 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
en neve hakket spinat
1 ts sitronsaft
Serranoskinke
Pinjekjerner

Sett spaghettien til kok som anvist p pakken. Jeg brukte fullkornsspaghetti for holde en viss sunnhet i retten. Start deretter med lage sausen ved blande sammen Creme fraiche, flte, hakket spinat, ost og hvetemel, mens du smaker til med salt, pepper og sitron. Keep in mind at serranoskinken som skal vre p toppen av retten er ganske s salt, s unng krydre sausen for mye. Kok deretter sausen opp i en kjele fr du tilsetter spaghettien. Topp retten med deilig serranoskinke (min favoritt!) og avslutt med et dryss pinjekjerner. Voila!

Loading image...

Da var det bare nyte middagen! -Bon appetit!

Oppskrift: eggehakk

  • 30.07.2015 kl. 09:25

Loading image...

Heisann morgenfugler ♥ P tide med en ny oppskrift! - og denne hper jeg virkelig dere biter dere merke i, for den er nemlig en av mine frokostfavoritter! Oppskriften fant jeg i enLCHF-kokebok for en stund siden og etterdet har det blitt laget gang p gang. Eggehakk er perfekt som pleggp grove rundstykker, gjerne kombinert med kalkunskinke eller rkelaks. Mums! Anbefaler virkeligalle prve :-) Det er jo ikke s ofte noe s enkelt er S godt!

Loading image...

2 egg 1 ss majones 1 ts lettrmme 1/2 ts sitronsaft littsalt/pepper

Start med kokeeggene i 7 minutter, fr du skyller dem i kaldt vann. Skrell de og kutt de deretter opp i sm biter. Legg de s over i en skl og bland inn majones, rmme og sitronsaft. Smak til med salt og pepper til slutt. Ha gjerne i litt annet krydder ogs, jeg har hrt at det skal vre godt med dill, men det har jeg ikke rukket smake selv. Om dere prver m dere si ifra hvordan det blir! I dag lagdejeg ogs en liten vannmelon-smoothie p siden som ikkefalt helt i smak. Jeg blandet i litt kokosmelk, men siden jeg ikke hadde fryst vannmelon ble det s lunkent og ufresht at den ble kastet i vasken. N har jeg i hvert fall plassert vannmelon i fryseren s jeg er klar for et nytt forsk i morgen! ;-)

Loading image...

Loading image...

Bon appetit!

Banan- og sjokolade dessert

  • 23.06.2015 kl. 12:00

Loading image...

Calling all chocolate lovers, her kommer det nemlig en superenkel oppskrift p en deilig, sunn sjokoladedessert! Bland en frossen banan med en skvett melk, rtt kakaopulver, litt sukrin og eventuelt en spiseskje cocoa nibs (kan slyfes), og kjr det hele i en blender. Enklere blir det virkelig ikke! Jeg spiste det som en smoothie, toppet med friske bringebr og kokos! Mmm, s deilig

Loading image...

Just mix it and enjoy!

Loading image...

Smoothie bowl

  • 23.06.2015 kl. 11:43

Loading image...

Heihei, solstrler♥ I dag er jeg ett stykk lykkelig menneske, for denne morgenen var nemlig frste trekkdag til muntlig eksamen for minklasse. I natt var jeg s nervs at det tok svnen fra meg, og nr jeg frst sovnet drmte jeg selvsagt at jeg kom opp i naturfag.. Som dere sikkert skjnner er det mitt no-go-fag, s dere kan bare tenke dere flelsen nr naturfagble lest opp og denne frkna slapp greit unna! *Juuhuu!* ..og jeg som var s sikker p et uheldig utfall! N er det ihvertfall bare vente i spenning til fredag nr neste parti blir tatt ut. Heldigvis trenger jeg ikke vre s spent som i natt n som det verste faget er luket bort! h, happy days!

Siden jeg bare gr og venter p komme opp ieksamen, har jeg utrolig god tid om dagene. Da jeg kom hjem i dag bestemte jeg meg derfor for prve ut den nye mattrenden "smoothie bowl". Jeg fulgte ingen oppskrift, men brukte det vi hadde i kjleskapet, s her ble det en deilig skl av skogsbr, naturell yoghurt og tilslutt tilsatte jeg litt lime saft for f opp syrligheten. Herrefred, s godt det ble! Denne lille smoothie-variantenm dere bare prve! Topp gjerne med msli, litt br og kokos for f tyggemotstand ;-) Mums!

Loading image...

Loading image...

Hvordan gr det med dere da? Noen som sitter og sliter med muntlig eksamener for tiden, eller har alle ftt sommerferie n? Er s redd for vre en av de uheldige som ikke fr ferie fr siste trekkdag, jeg.. Men jaja, alt gr s lenge jeg slipper naturfag! Haha :-D

Oppskrift p lussekatter

  • 11.12.2014 kl. 21:59

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Luftige, tradisjonelle lussekatter -

150 g meierismr - 5 dl melk - 50 g gjr - 1 egg - 1 g safran - 140 g sukker - 1 ts kardemomme - 0,5 l hvetemel

Smelt smret, tilsett melk og la denne vsken vre ca 37 grader. Smuldre gjren og rr den ut sammen med litt av den lunkne vsken. Tilsett s resten av vsken, egg, safran og sukker, og rr godt slik at sukkeret og safranen lser seg opp. Etter dette har blitt en jevn rre, tilsetter du salt, kardemomme og prver deg frem med mel til deigen blir fast. Dekk s bollen med plast og la deigen heve til dobbel strrelse p et lunt sted. Nr deigen er hevet lager du lussekattene og legger de p steikeplate med bakepapir. Etterhev deigen i ca. 15-20 minutter, og pensle med egg og legg p rosiner for heve smaken! Sett bollene s i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Og volia - n kan du fylle magen med supergode lussekatter!

Image hosting by imagehost.nordei.de

13. desember og den store Lucia-dagen er like rundt hjrnet og da er det klart at lussekatter hrer med! Jeg tjuvstartet med bakingen i r grunnet av mangel p tid denne helgen, s da griper jeg muligheten til legge ut oppskrift til dere som skal hive dere rundt med det n! Denne deigen blir utrolig luftig og lett jobbe med, s den er absolutt til anbefale! Ellers er det bare prve seg litt med formene, jeg fant en fin mal her, men m si mitt resultat ikke ble like profesjonelt! Haha, vi fr heller satse p at det ser sjarmerende ut ♥

Sndagskosen

  • 16.11.2014 kl. 13:03

Image and video hosting by TinyPic

- Supergod og smakfull kakao -
2 dl lettmelk - 60 g mrk sjokolade - 1 liten bit chili - 1 ts honning - 1 ts kanel

I dag starter jeg sndagen i sofaen sammen med en stor kopp kakao. Jeg fr helt hekta p kakao hver gang vinteren kommer, og denne senhsten er heller intet unntak. I dag bestemte jeg meg for prve en ny variant, med litt chili for en sterkere smak - og det ble litt av en suksess!

Image and video hosting by TinyPic

Det jeg gjorde var koke alt sammen til sjokoladen var smeltet. Deretter tok jeg ut chili-biten, slik at den ikke skulle ende opp i munnen. Som topping pisket jeg kremflte med sukrin og avsluttet med et lite dryss cappuccino-pulver,mmm♥



Forresten! Jeg vet ikke helt hvorfor bildene nedover p bloggen ikke vil vises, men jeg skal prve fikse det s fort som mulig!

Breakfast scones

  • 02.11.2014 kl. 13:27

Image and video hosting by TinyPic

- Supersunne havrescones -
50 g havregryn - 10 g havremel - 2 egg - 1 ts kanel - 1 ts kardemomme - 1/2 banan

Bland alle ingrediensene sammen og hell det over i formene. Sett stekebrettet i ovnen p 200 grader i 10-15 minutter. Jeg har bare prvd meg frem med ingredienser, s om du vil er det bare bytte ut litt. Har du for eksempel ikke havremel kan du skifte det med 10 gram ekstra havregryn. Kardemomme, kanel og bananen er bare smaktilsetninger som ogs er fullt mulig slyfe! Bon appetit!

Image and video hosting by TinyPic

Denne oppskriften er kjempegod og en stor favoritt nr jeg har litt bedre tid om morgenen. - En perfekt sndagsfrokost som er bde god, sunn og utrolig mettende! Jeg har lagt ut en oppskrift p disse tidligere ogs, men siden jeg har gjort litt endringer for forbedre de flte jeg for dele oppskriften p nytt :-) Hper sconesene faller i smak ♥

hverdagssnop

  • 29.10.2014 kl. 16:55

Image hosting by imagehost.nordei.de

The best combo
- Dark chocolate & Strawberries -

Start med smelte 80% kokesjokolade over et kokende vannbad, og tm det s over i sm former. Formene jeg har brukt ble kjpt p Nille for noen tiere og har den perfekte strrelse til dette. Nr du har tmt det over er det bare dyppe et stort og saftig jordbr opp i sjokoladen, fr du setter det i kjleskapet en times tid. Etter denne timen har gtt har sjokoladen stivnet, og de sm godtebitene er klare for inntak!

Image hosting by imagehost.nordei.de

.. Jeg hper det er flere stmonser enn meg der ute, snn at denne lille "oppskriften" kan glede flere! Selv er jeg helt hekta p denne kombinasjonen, og liker ha det stende i kjleskapet i tilfelle stsuget skulle melde seg. Bare de sisteukene har dette blittredningen fra en haug med sukkerbomber! I love it ♥

a little bit of this and that

  • 25.10.2014 kl. 11:43

Image hosting by imagehost.nordei.de

Dagens jobbvakt starter ikke fr kl 14, s da fikk jeg noen ekstra gylne timer n p morgenen. De har jeg brukt til lage meg en superstor, sunn og smakfull frokost! Sitter faktisk enda og jobber med f alt i meg.. Haha! Det er akkurat slik helgefrokosten skal vre, eller hva? I dag ble det hjemmelagde knekkebrd, valntter, sort kaffe, smoothie og rets frste mandarin! Yummy

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Strawberry yummy smoothie -
en neve frosne jordbr - 3 ss kokosmelk - ca 1 dl melk - 1/2 scoop jordbrprotein

Denne smoothien m dere bare prve! S enkel - og S utrolig god! Jeg m opp med 6 fingrer nr jeg teller over hvor mange ganger jeg har drukket den bare den siste uka! Haha, jeg er helt hekta - Jordbr og kokos er jo en uslelig kombinasjon! Dropp gjerne litt melk, og ha den heller i en skl med granola og kokosflak som topping s har dere endeilig frokostsmoothie som kan spises med skje :-)

Image hosting by imagehost.nordei.de

N skal jeg f i meg resten, lese litt i Det Nye og deretter hive meg rundt for gjre meg klar til jobb! I dag er det prisfest p senteret, s da satser jeg p at det er mye henge fingrene i! - Det er jo s gy med masse kunder! Vi snakkes ♥

- Perfect breakfast -

  • 20.09.2014 kl. 11:19

God fredag ♥ Hper ikke dere har ftt i dere frokost allerede - for her kommer nemlig "oppskriften" p min favoritt, som kanskje kan vre til inspirasjon? Som jeg har sagt tidligere synes jeg at frokost er det beste mltidet - og jeg m alltid ha noe som bde metter og er lett lage til! .. Er vel ikke s mange som har lyst st lenge p kjkkenet nr man nettopp har vknet? Jeg vil ihvertfall ha mat i magen med en eneste gang - og derfor er yoghurt med topping midt i blinken!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Nkkelen til en god frokostyoghurt ligger i tilsette to spiseskjeer saft i naturell yoghurten. Det har jeg gjort i flere r n, og blir aldri lei! ..Det er jo bare bytte ut safttypen om man vil ha forandring! Akkurat n er favorittsmaken den friske nyheten fra Fun, som heter "jordbr og kiwi" -oh so tasty!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Jeg er akkurat tom for hjemmelaget granola (her er oppskriften), s denne gangen brukte jeg mllerens nye "opplagt" til str over yoghurten. - Den er utrolig god, men inneholder nok litt for mye sukker for min smak. Fler at jeg m begrense mengden, og det liker jeg ikke nr jeg er skrubbsulten om morgenen!Haha, jeg er s matvrak♥ Nr det er sagt, er den jo ufattelig god og hjelper metthetsflelsen til vare litt lenger!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Jeg avslutter alltid med toppe det hele med br eller frukt - og det kan gjerne tilsvare halve sklen! Det fles s bra ha noe naturlig, lett og vitaminrikt i kroppen fr man starter dagen, s det klarer jeg meg rett og slett ikke uten. Jordbr, nektarin og blbr er favoritten, men her i huset gr det ogs mye i epler, prer, appelsin og bringebr! - utrolig godt♥

Hjemmelagde muslibarer

  • 13.09.2014 kl. 11:01

Hei og h ♥ Guess what? N kommer det et oppskrift-innlegg til dere! Har hatt s drlig samvittighet for at s mange har spurt etter det, men ingen oppskrifter har blitt publisert - s n var det virkelig p tide!P torsdag prvde jeg meg nemlig p lage muslibarer, og det ble en stor suksess! Er jo s greit med noe sunt og godt spise mellom slagene p skole eller jobb, eller hva? Jeg merker ihvertfall at jeg raskt blir ukonsentrert om jeg er smsulten - s da er jo disse perfekt. Oppskriften holder til 4 barer, s en id kan jo vre doble oppskriften om man vil ha s det varer :-)

Image hosting by imagehost.nordei.de

Dette trenger du:

ca 3 dl 3 ulike fr- eller korntyper
0,5 dl Trket frukt
0,5 dl Hakkede mandler
1 ss kokossmr (evt vanlig matolje)
3 ss peanttsmr
4 ss honning

Image hosting by imagehost.nordei.de

Start med blande sammen hakkede mandler, trket frukt og fr/korntypene i en bolle. Jeg brukte rosiner som trket frukt og havregryn, linfr og sesamfr som korn. Men her er det jo bare bruke det man har hjemme! Etter det smelter du kokossmret, honningen og peanttsmret hver for seg og legger det i bollen. Rr godt om s alt blir jevnt fordelt. Tilsett det s i en form. Oppskriften er ikke for mer enn 4 barer, s du trenger ikke en stor en. Jeg brukte en brdform, som jeg fylte halvveis opp i lengden. Fordel det utover, og sett det s i fryseren en times tid. Sjekk om de er ferdig, og om ikke lar du de bare st litt til :-) Bon appetit!



Ellers har jeg det supert i Bergen! I gr kveld var hele familien p Matbrsen og spiste deilig indrefilet med ovnsbakte poteter og brearnaise! Mums♥ N skal vi straks gjr oss klar til en tur opp Stoltzen, som jeg er utrolig spent p. Har jo hrt at det er skikkelig tft g opp dit, og nr sant skal sies er jeg ikke akkurat i mitt livs beste form om dagene. Er det kanskje noen som har erfaringer?

En sunn og god frokost

  • 13.08.2014 kl. 11:10

Mornings! N sitter jeg og spiser p dagens frokost, som har blitt en favoritt siden jeg kom hjem. Det er rett og slett noe s enkelt som omelett fylt med et hav av grnnsaker. - Supergodt og veeeldig mettende! Perfekt fr en lang arbeids- eller skoledag, og ikke tar det lang tid lage heller!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Det jeg gjr er forhndssteike grnsakene i noen minutter, fr jeg visper sammen 2 egg og litt krydder og steiker det i stekepannen. Deretter topper jeg med litt ost, ogs er det bare helle grnsakene over. Jeg brukte tomat, paprika, mais og purrelk - ogs avsluttet jeg med litt bacon og fetaost! Mmmm♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Vel, n gjenstr det bare nske dere alle en strlende dag videre♥ Jeg skal p jobb fra kl 14, men fr den tid har jeg diverse gjreml som m krysses av. - Blant annet noen blogginnlegg som skal forhndsskrives ;-) Vi sees!

Smaken av sommer

  • 20.07.2014 kl. 18:46

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Dagens middag -


Iskald smoothie, bl himmel, bikini, fifthy shades of grey, solbriller og teorilesing. Alt dette oppsummerer min sndag s langt, og gurimalla s deilig det har vert! N har jeg nemlig vrt sjalu p alle som har hatt fri og tid til nyte solen de siste dagene, s i dag var det p tide at det ble min tur!

Denne sommerstemningen mtte jeg selvsagt dra enda lenger nr skulle lage middag. Er hjemme alene, og da blir jeg alltid litt inspirert til gjre noe ekstra ut av det enkle.I dag gjorde jeg derfor om "N"-spelt pizzabunnen til mange sm pizzabunner med ulik topping. Kjttdeig og ananas slo dog best an akkurat i dag, men restene bruker jeg jo bare som niste p jobb de neste dagene? Smart? jadda!

Fargerik frokost

  • 19.07.2014 kl. 12:17

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Nektarin, druer, jordbr, skogsbrsmoothe og knekkebrd med ost, paprika & agurk -



Klarte ikke bestemme meg for hva som skulle bli dagens frokost, s jeg endte rett og slett opp med litt av alt! Mamma var s snill handlet inn en hel haug med frukt og grnt til meg fr de dro p hytta, s n oser det over av det jeg liker kalle "sunnhetsluksus" p kjkkenet! Er jo s glad i fargerik mat, og spesielt favorittene nektarin og jordbr! Mmm, fr vann i munnen bare jeg tenker p det! Sunt, utrolig godt og ikke minst stapp fullt av gode vitaminer. Bra frokost? Oh yess!

Da gjenstr det bare nske dere alle en herlig lrdag videre! Jeg skal skrive litt mer p detox-oppsummeringen n (blir mye tekst i det innlegget alts!) og deretter brer det av sted p jobb helt til klokken 18 i kveld. Litt kjipt siden solen steiker utenfor, men dere som ikke skal st inne p jobb hele dagen fr heller nyte finevret litt for meg ogs! Snakkes♥

Let's get juicy!

  • 15.07.2014 kl. 12:03

God dag ♥ I dag hoppet jeg ut av sengen kl 8, helte i meg 0,5 liter lunket vann med sitronjuice (en del av detoxen) og var deretter klar for dra p trening med min sster - og ikke minst, klar for starte 3 dager med detox! Jeg har lyst prve trene mens jeg gr p denne kuren, men det blir kanskje hakket roligere om jeg fler for det. Jeg har jo ikke s mye g p siden jeg bare drikker juice, s jeg fr heller bare lytte til kroppen min.

I skrivende stund sitter jeg drikker p den frste juicen. Den er utrolig sterk p smak, og jeg vil vel ikke kalle den direkte god - men s gjr jeg ikke akkurat dette for smaken sin skyld heller! Merker at noen av dere ikke helt forstod poenget bak en juicekur, s det vil jeg veldig gjerne fortelle dere n!

Image hosting by imagehost.nordei.de

♥Hvorfor skal man rense kroppen? ♥

Huden fr gld
Booster immunforsvaret
Regulerer blodtrykk og vekt
Man fler seg lettere og full av energi i etterkant
Styrker bde hr, hyd og negler
Hviler fordyelsesorganer
Man fler seg vel
+++

Image hosting by imagehost.nordei.de

Frokost-juice dag 1 inneholder 1 stk hjertesalat, 1 eple, 1/2 lime uten skall, 3 cm ingefr, 1 stor gulrot og 1/3 squash! N skal jeg forberede juice for resten av dagen, og next up er den samme som jeg drikker p n. Mens nr jeg er p jobb i dag skal jeg drikke juicen "very berry" med 1/5 ananas, 1 eple, 1 gulrot, 1 hndfull spinat, 1/3 sitron, 3 cm ingefr og 1 hndfull frosne br! I tillegg skal jeg ha med meg litt mandler og en banan om sulten skulle melde seg. Nr jeg kommer hjem er det tid for en flaske "very berry igjen, fr jeg hopper til kys!

I'm always up for a challenge

  • 14.07.2014 kl. 20:46

Et av mlene mine for sommerferien i r, er (for frste gang) prve meg p en detox. Jeg hadde egentlig tenkt la det vente til like fr skolestart, men da jeg snublet over en juicedetox-oppskrift i et juicehefte jeg har liggende, ble jeg s gira at n m jeg bare komme i gang!

De neste tre dagene skal jeg enkelt og greit leve p 4 juice for dagen i tre dager og samtidig vre snill mot meg selv og fylle opp med riktig svnmengde og hvile. Om sulten skulle melde seg har jeg lov bruke skalt "SOS-mat" som mandler, avokado, sitron-te og banan. Dette blir en stor utfordring for meg som er s glad i mat, men som overskriften sier - I'm always up for a challenge! S i dag har jeg handlet inn ingredienser s jeg har alt jeg mtte trenge de neste dagene.

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Ready for some detoxing -

Detoxen skal hjelpe kroppen min med hvile, ved blant annet roe nedden naturlige renseprosessen siden den bare inneholder rvarer.Nr de tre dagene er over, lover detoxen at kropp, hudog organer er renset, i tillegg til at jeg skal fle meg kvikk og opplagt! Vidunderkur med andre ord - haha, det blir spennende se hvordan dette gr ♥ Jeg skal selvsagt oppdatere dere etterhvert, ogs tenker jeg avslutte med et oppsummeringsinnlegg som inneholder blant annet mine erfaringer, handleliste, oppskrifter m.m!

We all scream for ice cream

  • 18.06.2014 kl. 09:56

Min strste svakhet om sommeren er is. Jeg har konstant cravings s fort varmen kommer, og det varer helt til hsten og kulden legger seg igjen. I r har jeg derimot ikke tenkt gjr det til en utskeielse, for jeg skal nemlig lage min egen sunne og nringsrike is! - Blandet sammen av akkurat de smakene jeg selv nsker!

Image hosting by imagehost.nordei.de

- I scream, you scream, we all scream for ice cream! -



Ikke er det vanskelig heller! Det jeg gjorde var mixe sammen alt av mine favorittfrukter i en smoothieblender, for s helle rren over i former og la det st i frysen over natten. I denne omgang brukte jeg kokosmelk, nektarin, jordbr og mango. Mmm, s forfriskende♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Formene fr man kjpt p Nille for rundt en 20-kroning! Absolutt verdt det ettersom man faktisk kan bruke de om og om igjen, uten problemer. En liten tur i vaskemaskinen s er de s god som ny :-) Hper innlegget inspirerte flere til styre unna de undvendig usunne isene, og heller lage sine egne! Vi snakkes ♥

Vannmelonpizza

  • 02.06.2014 kl. 22:04

Nok en mandag er forbi, og jeg kan krysse av enda en jobb- og skoledag fra lista. Forskjellen denne mandagen er at jeg er s heldig f komme hjem til verdens beste gutt, som har sittet og ventet p meg hele dagen. Huff, stakkars Markus. Til gjengjeld ville jeg stelle i stand med litt ekstra god kveldsmat, og hva er vel da bedre enn en vannmelonpizza?

Image hosting by imagehost.nordei.de

- healthy & tasty snack -

Image hosting by imagehost.nordei.de Image hosting by imagehost.nordei.de

Skjr av midten p en vannmelon og dekk den til med friske fruktbiter av den typen du mtte nske. Avslutt med et sjokoladedryss for den perfekte smak. Sukkerfri sjokolade kan kjpes p helsekosten eller meny! :-)N skal vi kose oss videre med denne herligheten og "brille" p skjermen -ukens hydepunkt! Haha, dere som ikke har sett det m bare se det! Ha en fin kveld♥

Egg og bacon p den gye mten

  • 26.05.2014 kl. 21:23

Heisann og god kveld♥ For en slitsom mandag jeg har hatt! Skal ikke g innp det i detaljer her, siden jeg nsker holde dette som et happy-place, men jeg kan si s mye som at det rett og slett ble litt mye! Jaja, jeg brster sutringen av meg og er klar for en ny dag med ny giv i morgen! I kveld derimot skal jeg ta det helt med ro og kose meg med egg og bacon, som nettopp er tatt ut av ovnen! Vet ikke med dere, men jeg synes det bde ser og smaker bedre ut p den mten jeg har laget det n? haha!

Image hosting by imagehost.nordei.de

.. Og selvsagt er det p tide lese gjennom den nyeste utgaven av "det nye". Synes virkelig det bladet blir bedre og bedre for hver gang, jeg! Fler det inneholder akkurat de temaene bloggen min handler om - med andre ord: midt i blinken for meg!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Vel, da gjenstr det bare si god natt til alle sammen♥ I morgen skal jeg prve f jobbet litt med bloggen slik at jeg kan by p flere kvalitetsinnlegg til dere! Fler det har blitt litt mye jalla i det siste, haha, dere skjnner hva jeg mener?

Pia colada virgin

  • 14.05.2014 kl. 16:34

Det faktumet at jeg er tidlig ferdig p skolen hver tirsdag, resulterer som oftest i en tur innom Coop. Der handler jeg inn litt av hvert slik at jeg har ingredienser til bruke ettermiddagen p eksperimentere p kjkkenet. Dette er ukens hydepunkt uten tvil, for gurimalla som jeg koser meg! Alene hjemme, null stress, deilig musikk og spennende mat.. Mmm, dere kan jo tenke dere♥

I gr var det, som dere vet, tirsdag, og denne gangen var det tid for prve seg p en ny smoothieoppskrift -nemlig PiaColada! Som jeg har fortalt tidligere er jeg helt hekta p smoothie for tiden. Det er jo s forfriskende og godt i sommervret. I tillegg s er det sunt og nringsrikt, og det liker vi jo ekstra godt, eller hva?

Image hosting by imagehost.nordei.de

Du trenger:

En halv ananas / to bokser ananasbiter (gjerne sukkerfri!)
En boks kokosmelk (jeg brukte den letteste varianten)
2 ts stning (sukrin / splenda / fruktsukker)
5 knuste isbiter

Bland alle ingrediensens sammen i en blender til alt av ananas og isbiter er knust. Om du vil ha tynnere konsistens tilsetter du litt ananasjuice eller vann! Om du vil ha den tykkere er det bare ha i litt ekstra ananas:-) Server med en gang for sikre deg den friske smaken! Nyyyt♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Smaken av kokos og ananas er helt fantastiske sammen, og jeg fikk skikkelig syden-vibber mens jeg drakk. Mmm, dette blir nok laget ofte fremover!

Oppskrift p ostesuffl

  • 05.05.2014 kl. 22:18

Heisann! Som lovt kommer n oppskriften p ostesufflen jeg snakket om p lrdag. Dette er en av livrettene mine, s denne kan jeg med hnden p hjerte anbefale som en goood og smakfull middag. Vi bruker ha den p lrdager slik at vi har som unnskyldning og servere foccacia eller annet lyst brd vedsiden, hihi!

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger -

4 ss smr
3 ss hvetemel
3 dl melk
5 egg
300 g lettost
1,5 ts salt

Lag hvit saus av smr, mel og melk. Rr deretter i eggeplommene fra eggene, og stivpisk selve eggehviten. Riv ost og rr den forsiktig inn i den hvite sausen sammen med litt salt. Tilslutt rrer du i eggehvitene - frst 1/3, s resten. Stek i smurt sufflform p nederste rille i ovnen p 180 grader i ca 50 minutter. Eller du kan bruke porsjonsformer, da trenger de bare 15 minutter. Server med frisk salat og gjerne nybakt brd! Nyyyyt♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Hper den faller i smak hos dere ogs!

Oppskrift p sunne vafler

  • 28.04.2014 kl. 20:02

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger -

2 egg
70 g mager kesam
60 g havremel
20 g sammalt rug
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1 ss sukrin
melk til riktig konsistens

Bland sammen alle ingrediensene ovenfor, og bruk melk til spe ut til passe konsistens. En vaffelrre skal vre ganske tynn. La rra st i noen minutter fr du steiker den i vaffeljernet til en gyllen farge. Jeg brukte kokosa istede for steikesmr, noe som gjr de enda sunnere. Server med friske br, vaniljekesam, og gjerne litt brunost om du ikke er alt for streng p kaloriene :-)

Image hosting by imagehost.nordei.deImage hosting by imagehost.nordei.de

Nyyyt!

Peanut Butter Granola

  • 26.04.2014 kl. 16:41

Haha , denne oppskriften mtte jeg lage 3 ganger fr det ble en suksess. Frst brente jeg den s sinnsyyykt i ovnen, s glemte jeg honning og tilslutt gikk det endelig bra. Mye styr, men det var helt klart verdt det for fyttikatta for en deilig oppskrift p granola jeg har dele med dere n!

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger -
2 kopper vanlig havregryn
1/4 kopp peanttsmr
1/4 kopp honning
2 ss valgfri stning (jeg brukte sukrin gold)

Start med forvarme ovnen til 150 grader. Bland sammen peanuttsmr, honning og stning i en bolle og bland godt sammen. Sett blandingen i microen til rren er helt myk, det tar ca 30 sekund. Tilsett s de to koppene med havregryn og bland godt til det er jevnt fordelt.

Legg blandingen p et stekebrett med bakepapir, og fordel det godt utover slik at det ikke blir store ujevnheter. Varm det s i ovnen i 15-20 minutter, til granolaen har blitt gyllenbrun. Flg med underveis, og ta den gjerne ut for rre litt om p blandingen halvveis! Nr den er ferdig burde den f kjlne helt fr den blir spist, s du fr den crunchy, gode smaken ;-) Husk legge den i en lufttett boks etterp, slik at den holder seg best mulig!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Bon appetit!

Typiske mltider for meg

  • 24.04.2014 kl. 14:47

I det siste har det haglet inn foresprsler om flere trenings- og kostholdsinnlegg her p bloggen. Derfor satt jeg meg ned for planlegge noen lure innlegg til dere om nettopp det, men nr sant skal sies s er jeg litt usikker p hva dere vil ha? Realiteten er jo at jeg ikke flger noen spesiell diett og treningen tar jeg som jeg fler for, og da gr det stort sett i kardio. S en haug av gode tips, styrkevelser og diettideer har jeg dessverre ikke grunnlag til dele. Det eneste jeg kom p etter denne tenkerunden jeg hadde med meg selv, var et mat-innlegg med typisk mat for meg. S her kommer det!

Jeg prver holde meg til sunn mat, men det er uansett veldig viktig for meg at maten smaker godt. Jeg hadde nok ikke klart holde meg sunn lenge om jeg bare skulle valgt mat utfra nringsinnhold og ikke smak. Mat er jo s fantastisk, s det er viktig kunne nyte! Ellers bytter jeg ut lyse brdvarer med grove, sukker med sukrin/stevia og prver heller lage sunne varianter nr jeg lager noe.

Image hosting by imagehost.nordei.de
Middag er det strste mltidet jeg spiser i lpet av en dag, s det m smake godt for at jeg skal ha en bra dag, haha! Derfor gr det mye i salater med godt tilbehr, speltlompepizza, ulike typer wraps (se laksewrap-oppskrift her), (kyllingwraps-oppskrift her), gratinerte speltlomper (oppskrift her), stekt sitronlaks med kesam, ovnsbakt torsk med pesto (legger ut oppskrift senere) og ulike retter med kyllingfilet. I det siste har vi vrt veldig opptatt hjemme, s da har jeg ofte bare laget meg en kjapp havregrt. Er utrolig glad i det, s hvorfor ikke? :-)

Image hosting by imagehost.nordei.de
S var det de andre mltidene. Der bruker jeg spise litt mindre porsjoner, ihvertfall til lunsj og kvelds. Frokost er derimot grunnlaget for dagen, s der spiser jeg gjerne litt mer. Til lunsj/frokost/kvelds varierer jeg mellom mye forskjellig. Det jeg spiser aller mest er bananpannekaker (oppskrift her), gresk yoghurt/naturell yoghurt med ulik topping (eksempel her), havregrt, speltlomper og grove scones (oppskrift her)!

Image hosting by imagehost.nordei.de
Og sist men ikke minst m jeg ha med snacks. Her gr det, som dere ser, mye i kaffe! Rett og slett fordi jeg synes kaffe er s syyykt godt sammen med litt lettmelk eller lignende. I tillegg hjelper det meg med dempe stsuget. Ellers er jeg glad i smoothie, grnnsaker med dip, microbrownie (oppskrift her), proteinkuler (oppskrift her), sunne vafler (oppskrift kommer) og selvsagt favoritten; r frukt som jeg eventuelt topper med vaniljekesam, skyr eller yoghurt.

Healthy jelly

  • 23.04.2014 kl. 18:38

Heisann! S gy at dere hadde s mange ideer til innlegg! Jeg har notert meg alle og enhver, og setter i gang med storproduksjon av forhndsskrevne innlegg p fredag! Betyr forresten veldig mye for meg at dere gir dere tid til komme med nsker. Det viser meg at dere er interesserte i det jeg skriver! S tusen hjertelig takk for det♥



Et nske som gikk igjen i flere kommentarer var oppskriftinnlegg. Denne oppskriften hadde jeg allerede planlagt fra i gr, s her kommer det jammen et nskeinnlegg allerede! Tenkte jeg skulle dele en liten vidunderoppskrift som redder meg fra et hav av kalorier nr jeg craver godteri. (Snn som n for tiden.) Jeg regner med det ikke bare er jeg som har stsug hengende igjen fra pska? Jeg synes det er s vanskelig g rett fra bunnen av godteskla til et supersunt kosthold, s da er det veldig greit med noe som gir den gode st smaken samtidig som det er sunt! Det hjelper ihvertfall meg gjennom overgangen etter en skikkelig utskeielse!

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger -
2 dl saft (Fun eller Zeroh for minst kalorier)
8 dl vann
8 gelatinplater
1 ss stevia

Legg gelatinplatene i kaldt vannbad mens du varmer opp de andre ingrediensene i en kjele. Nr gelatinplatene er myke presser du ut vannet og legger de i saftblandingen. Det skal ikke koke, men la det bli godt varmt fr du heller blandingen over i noen glass og setter det i kjleskapet. Der m den st noen timer, helt til den er stivnet. Det tar gjerne noen timer fr den har riktig konsistens. Server med vaniljesaus og friske frukter eller br! Nyyyt!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Dette tipset fikk mamma p et Grete Roede kurs som hun gikk p for noen r tilbake siden. Helt genialt, spr dere meg! Oppskriften hadde etterhvert gtt i glemmeboken, men nr den dukket opp p Eirin Kristiansen sin blogg, mtte jeg bare prve igjen! Dette skal jeg lage myyye av i sommer!

Deilig mandel- og kaffesmoothie

  • 08.04.2014 kl. 14:09

Heisann, gode leserne mine♥ I dag vknet jeg i litt senere enn jeg pleier, noe som resulterte i en litt shabby Toril p skolebenken denne tirsdagen. Huff, krllet hr i en stor dott p hodet og et trtt og sminkefritt ansikt. Haha, kan dere tenke dere?Hadde ogs norsktentamen i dag, og jeg kjente godt at jeg hadde trengt noen timer ekstra p yet fr jeg skulle starte. Fikk ristet det av meg da, og kom etterhvert inn i et heidundrende skrivetempo. N er det bare krysse fingrer og tr for at teksten jeg skrev er god nok til en ok karakter!

I det jeg leste gjennom kommentarene deres i gr kom jeg over et sprsml om jeg kunne legge ut ulike kaffeoppskrifter. Jeg har dessverre ikke s mange p lur, ettersom jeg stort sett drikker cappuccino selv, men jeg har ihvertfall en som jeg mer enn gjerne vil dele med dere. Det er en mandel- og kaffesmoothie som smaker aldeles nydelig!

Image hosting by imagehost.nordei.de

♥15 gram mandler ♥1 fryst banan♥2 ss vaniljekesam♥1/2 kopp kald kaffe♥4 isbiter♥

Start med ha mandlene i en blender til de er helt knust, og gjr deretter det samme med isbitene. Hell tilslutt resten av ingrediensene sammen med isbitene og mandlene, og mix det godt! Enjoy!

Scones for breakfast

  • 05.04.2014 kl. 09:34

I dag vknet jeg s tidlig at jeg mtte benytte anledningen til gi meg tid til prve noe nytt til frokost. Jeg hadde et skikkelig sug etter brdmat i det jeg sto opp, men dessverre for meg har jeg begynt reagere p brdskiver og boller med vanlig mel. Blir faktisk skikkelig uggen i magen i flere dager etterp.. Er absolutt ikke godt, og derfor ville jeg prve meg p en sunn oppskrift til scones der jeg byttet ut melet med havregryn og havremel. Og vet dere hva? Det ble en suksess!

Image hosting by imagehost.nordei.deImage hosting by imagehost.nordei.de

Det du gjr er blande alle ingrediensene sammen, former det til to boller p et stekebrett og setter brettet i ovnen p 200 grader i 10-15 minutt. Jeg har bare prvd meg frem med ingredienser, s det er fult mulig bytte ut litt. Om du for eksempel ikke har havremel kan du skifte ut det med 10 g ekstra havregryn. Og kardemomme, kanel og sukrin er smaktilsetninger som ogs er fullt mulig slyfe!Bon appetit!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Anbefaler virkelig alle prve denne oppskriften, jeg skal iallefall lage det flere ganger! Er bde godt, sunt og veldig mettende! Ble faktisk mett etter den frste sconesen allerede, men godt som det var klarte jeg dytte i meg den siste ogs, haha! Ha en fin dag da♥

Smoothielicious

  • 04.04.2014 kl. 18:03

Den siste tiden har jeg ftt helt hekta p smoothie. Kanskje ikke s rart nr det gr mot smoothiesesong, og man konstant craver etter noe forfriskende. Jeg prver variere litt med nye oppskrifter i jakten p den perfekte smak. Hittil er det faktisk den enkleste som har vrt det beste, s den m jeg bare dele med dere! Det eneste jeg har hatt oppi her er en skl frosne skogsbr, 4 ss yoghurt naturell og 2 dl melk. Enklere enn det blir det faktisk ikke!
Image hosting by imagehost.nordei.de
I morgen tenkte jeg prve ut kaffesmoothie. Har laget det en gang fr, men da manglet jeg bde det ene og det andre, s jeg fr heller gi det en ny sjanse. Skal dele oppskriften med dere om det blir bra!

Gratinerte speltlomper

  • 25.03.2014 kl. 21:05

Etter stor foresprsel etter nye mattips og oppskrifter p bloggen, er det endelig p tide dele min absolutte speltlompefavoritt med dere! Dette er helt klart noe av det beste jeg vet av alle slags typer mat - bde sunt og usunt, og jeg kan han virkelig anbefale alle prve det ut.

Image hosting by imagehost.nordei.de

Det man gjr er smre speltlompene med philadelphia light, pesto (anbefaler grnn pesto, men rd funker ogs), lettost og en valgfri type kjttplegg. Favorittplegget mitt til denne retten er bacon, men parmaskinke, spekeskinke og paprikaskinke er ogs nyydelig! Rull deretter sammen og sett de i ovnen. Gratiner lompene p 175 grader i ca 10 minutt, og s skrur du over p varmluft i ca 5 min s de blir knasende spr!

Image hosting by imagehost.nordei.deImage hosting by imagehost.nordei.de

Ser det ikke godt ut? Det skal jeg love dere at det er!


Rekner med flere av dere har ftt med seg at det er den store vaffeldagen i dag? Det skal ihvertfall utnyttes her i huset, for i skrivende stund str Siv p kjkkenet og lager sunne vafler til hele gjengen i huset! Snakk om deilig kveldsmat eller hva?

My love for coconut oil

  • 17.03.2014 kl. 17:14

HeisannSparker igang uka med et lite tips jeg! Etter innlegget om bananpannekaker kom det nemlig en del sprsml om hvorfor jeg stekte i kokosolje, og hva det egentlig var. Tenkte sette av et eget innlegg til det, for dette er nemlig et produkt jeg mener alle br ha
-ikke bare p kjkkenet, men badet ogs!


Disse to herlighetene stod faktisk en stund i skapet hjemmet fr jeg virkelig fikk ynene opp for de. Etterhvert som tiden har gtt har de dukket opp p flere og flere kostholdsblogger, s da skjnte jeg at det var noe jeg burde begynne benytte meg av. Det angrer jeg ikke et sekund p at jeg gjorde, for denne oljen kan virkelig brukes til alt! Etter litt eksprimentering og testing med kokosolje, har jeg funnet frem til noen tips til bruksomrder jeg veldig gjerne vil dere med dere:

Image hosting by imagehost.nordei.de

Som kosttilskudd. Denne oljen er ikke bare fantastisk p smak, men har en hel del helsefordeler, og er god for bde immunforsvaret, forbrenningen og hjertet. Det finnes et hav av muligheter bruke oljen i, og da m jeg bare anbefale bruke google som et verkty! Selv har jeg den i smoothie, bakst og steking! Huden min har faktisk ogs blitt bedre etter jeg begynte blande inn kokosolje i kostholdet mitt, noe som er helt utrolig for meg som har slitt med trr hud i ansiktet i en evighet n!

Som fuktighetsgivende.Ved smte p litt kokosolje i ansiktet, holder du huden bde myk og fuktmett. Kokosoljen tilfrer nemlig fuktighet til huden og reduserer vanntap gjennom hudoverflaten. Ogs er det vel ikke et stort minus at huden din n lukter deilig kokos?

For f glansfullt hr. Om du vil f den ekstra glansen eller bare temme statisk hr, s er det mulig smre kokosolje i hrtuppene! Hret mitt ble silkemykt etter jeg prvde det, og jeg kan ikke si at den deilige kokoslukten skadet heller, haha♥

Som leppeskrubb.Bland sammen en teskje kokosolje med sukker og noen drper sitron og skrubb over leppene i 1 min. Voila, s er du plutselig kysseklar! Skal sies at jeg fortsatt sverger til LUSH sin leppeskrubb, men er absolutt verdt prve denne blandingen om du ikke har noe annet tilgjengelig!

Som sminkefjerner til yensminke. Smr litt olje p en bomullsdott og gni forsiktig over ynene. Oljen lser sminken opp, den er sknsom mot vippene og den sarte huden under yet fr ekstra fuktighet!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Mot trre hender. Hele krukken er nok ikke spesielt praktisk ha med i veska, men i hjemmesituasjoner er kokosolje helt ypperlig bruke som hndkrem! Smr p litt etter du har vasket hendene og bli positivt overrasket!

Som highligher. Husker ikke helt hvor jeg leste dette tipset, men jeg mtte bare prve! Ved smre p en liten drpe p kinnbeinet etter jeg hadde pfrt alt annet av sminke, fikk jeg faktisk en helt fantastisk gld som jeg bare hadde trodd at virkelig dyre sminkeprodukter kunne gi meg! Amaaazing!

Til barbering. Jeg har begynt bruke kokosolje i steden for barberingskremmer nr jeg barberer meg, for slippe et hav av kjemikalier p kroppen. Kokosoljen gjr nemlig akkurat det samme som desse kjemikalbombene som man ellers bruker: det lukter godt, fukter huden og er antibakteriell!

Som kroppsskrubb.Dropp gjerne dyre skrubbkremer til fordel for kokosoljen blandet med litt salt eller sukker. Huden fles rett og slett silkemyk etterp!



"Extra virgin" er med eksotisk smak av kokos. Den bruker jeg som en slags smakstilsetter i for eksempel smoothie, og det er den jeg ogs bruker p kroppen i de ulike punktene ovenfor. "Pure" setter ikke s mye smak p maten som "extra virgin" og tler mer varme, derfor bruker jeg den i varmretter og til steking! Her kan du kjpe "Cocosa Extra virgin" & "Cocosa pure".
//adlinks

Energybooster for breakfast

  • 16.03.2014 kl. 10:58

Da var det sndag, og den startet jeg med lage min frste grnne smoothie! Lager alltid med br nr jeg frst skal ha siden det er jo s godt! Men tiden var inne for prve ut noe nytt, og man kommer tross alt ikke unna at grnnsakssmoothie er noen hakk sunnere, s hvorfor ikke prve det ut?

Image hosting by imagehost.nordei.de

Jeg ble faktisk positivt overrasket over smaken! Jeg lot meg skremme av fargen og var forberedt p noe skikkelig flt, s jeg stilte meg med vasken i tilfelle det ikke ville ned, haha! Men blande epler, sitronsaft og litt sukrin med grnnsakene var virkelig ingen dum id. Det ble nemlig friskt og godt, og glasset endte opp med g ned p hykant!

Image hosting by imagehost.nordei.de

drikke en fersk smoothie med s mye nring til frokost, er utrolig deilig og forfriskende. Det gir bde et boost for kroppen og humret, og det er jo litt av et deilig grunnlag ha videre ut dagen eller hva?♥ Kanskje noe starte mandagen med ogs, for mandagsgretne sjeler? Haha!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Hper dere fr en knallbra sndag!

Lrdagsmiddagen sin det

  • 08.03.2014 kl. 20:27

Goood lrdagskveld og gratulerer med kvinnedagen alle jenter og damer der ute♥ Skal skjerpe meg med bloggingen igjen etter en slapp blogguke, s n starter jeg med gjr det bloggere kan best, som er dele bilder av maten sin! I dag prvde nemlig jeg og mamma oss p baconsnurret kyllingfilet med mangosalat. Jeg fant oppskriften p bloggen til Kristine Ulleb, og kunne ikke la vre smake det selv ogs! Og guri s vellykket det ble, det var s fantastisk godt! Oppskriften kan dere finne her!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Image hosting by imagehost.nordei.de

Image hosting by imagehost.nordei.de

Ser det ikke deilig ut? Gjett om jeg er mett n da!



I morgen kommer forresten en trening- og kostholdschallange til dere som skal gjennomfres neste uke! Sitter og jobber med den n, og jeg skal love dere at det blir hardt! Det blir nesten som Kristina Andersen sin challange bare mer intensiv. Jeg hper mange av dere blir med s utfordringen fr betydning, og vi faktisk gjr det i fellesskap! Mann dere opp allerede fra i kveld jenter, s skrives vi i morgen!

matinspirasjon

  • 05.03.2014 kl. 17:18

Heisann onsdagsbarn♥ Ble visst ikke noe innlegg i gr, men snn m det desverre bli noen ganger! Er ganske utslitt for tiden, s trenger bruke litt tid p meg selv. I gr gikk derfor dagen til slappe helt av og bare kose meg. Dro ogs til Hanna en tur og ble sittende og skravle hele kvelden, s dermed ble treningen utsatt til i dag.



Hadde jo egentlig bestemt meg for vre feilfri og eksemplarisk p bde mat- og treningsfronten denne uken, men det mtte desverre g tapt ettersom kroppen og humret ikke er helt i hundre. Men vet dere hva? Jeg kjrer p og prver p nytt neste uke, jeg! Kanskje jeg til og med kan lage en liten utfordring til dere ogs, s gjr vi det sammen? We'll see! Hadde jo vrt kjempekjekt det!



N skal det jo sies at jeg ikke har vrt helt slapp p matfronten heller. Det er bare at nr jeg frst utfordrer meg til ha en 100% plettfri uke -ja, da vil jeg helst gjennomfre med 110%! Snn er det vre pirkete og ha hye krav til seg selv!



Velvel, ville egentlig bare innom for si hei og hade! I kveld er det tid for trening, og s drar jeg til Sogndal med klassen i morgen tidlig! Da er det nemlig tid for fylkesmesse. Alle har jobbet knallhardt de siste ukene, s n er det ikke annet gjr enn krysse fingrene for at elevbedriften vr, "RAW media UB", stikker av med en pris eller to! Ha en fin onsdagskveld alle skjnne♥ (bilder fra weheartit)

healthy snacking

  • 24.02.2014 kl. 18:54


Heisann og god mandag alle sammen!Da var jeg tilbake i Frde og klar for innta de sunne og spreke rutinene igjen! Suget etter noe godt sitter fortsatt i kroppen, s i dag mtte jeg finne p noe lurt som erstatter godteriet jeg spiste i ferien. Den siste tiden har jeg blitt helt hekta p kutte opp grnnsaker i stilker og ha dipp vedsiden av, s det ogs ble redningen i dag! Mmm, smaker helt fantastisk og er en super erstatter til chips og godis! Et lite tips til dere som har spurt etter noe raskt og enkelt som demper stsuget!

Ellers startet desverre uken min med noen skikkelige magesmerter som gjorde at jeg ble hjemme fra skolen. Er heldigvis mye bedre n, og satser p at jeg fr meg en treningskt i kveld! Kroppen skriker etter litt mosjon, s n er det bare lytte, hihi! Ha en fin mandagskveld ste!♥

A quick coffee trick

  • 18.02.2014 kl. 21:46

God kveld alle sammen♥ I dag har jeg hatt meg en aldri s liten tur innom Magneten her i Levanger, for se litt rundt mens Markus var p fotballtrening. Det skal sies at det ikke tok s lang tid fr jeg fikk telefon om at han ikke skulle p trening likevel, s dra dro vi heller hjem for slappe av med tven og litt freiasjokoladeegg istede, hihi!

Tenkte forresten at jeg skulle tipse dere om noe supersmart og kjempegodt! Husker ikke heeelt hvor jeg fant oppskriften, men m dele den videre uansett!Jeg er jo helt avhengig av kaffe selv, og elsker kunne variere litt mellom ulike typer!Dette tipset er til dere som elsker kaffe, og da spesielt iskaffe!



Denne "oppskriften" er s enkel som du kan f den. Kjp inn isbitposer eller bruk slike ste silikonformer i ulike fasonger, s koker du opp ekstra sterk kaffe som du heller opp i posene/formene fr du setter det i fryseren. Voila! Neste gang du fr lyst p en frisk og god iskaffe er det bare g i fryseren og finne frem en kaffeisbit eller to, og legge de opp i et glass med kald melk!



Supersmart, ikke sant? Hper det smaker!

Brownie heaven

  • 12.02.2014 kl. 16:55

I gr lagde jeg noe av det beste jeg har smakt p lenge. Jeg hadde nemlig litt ekstra tid hjemme siden jeg sluttet tidlig, og bestemte meg derfor for prve lage en sunnere type brownies. Er jo s kjekt ha snne oppskrifter p lur nr man fr besk av stsuget! Og er det noe jeg virkelig er svak for s er det kaker, boller, rundstykker og s videre. Bakevarer med andre ord! ..Dere kan jo tenke dere hvordan det var jobbe i kaf fr, omringet av bakevarer i flere timer i strekk, haha!

Nkkelen til et sunt kosthold mener jeg ligger i kunnskap om det lage mat. Det kunne gjr om usunne favoritter til sunnere versjoner er noe man burde bruke litt tid p lre seg. P denne mten slipper man g rundt og fle seg fengslet til salat og kyllingfilet, for plutselig pner det seg et nytt univers med mat som bde er sunt og godt!




- 1 egg
- 30 gram proteinpulver med sjokoladesmak
- 1/2 ts bakepulver
- 2,5 ts kakaopulver
- 2 ss sukrin
- 1 ss havregryn
- 1 ss mandelmel
- 0,5 dl melk
- 2 ss kaffe (kan slyfes)

Bland alt sammen og sett det i mikroen i ca 1 minutt, alt ettersom hvor "fast" den skal vre. Liker du browniesen litt rennende tar du litt mindre enn 1 minutt.




- 2 ss mager vaniljekesam
- 3 ts kakaopulver
- 3 ts sukrin

Et lite tips er bruke frukt eller br vedsiden av for have smaken. I gr brukte jeg bjrnebr, men jeg tror jammedeg at banan kan vre like godt! Her er det bare prve seg frem!

Bananpannekaker til middag

  • 06.02.2014 kl. 18:30

Heisann! Har alle hatt en fin torsdag? Det har jeg! Er utrolig nok ferdig med skoleuka allerede i dag, siden jeg skal jobbe i banken i morgen! h, elsker virkelig at jeg fr tilbringe nesten hver fredag i et skikkelig arbeidsmilj! Booster skolemotivasjonen min til de grader, i tillegg til at jeg fr en hel drss med arbeidserfaring! For dere som lurer, s er jeg og to andre i banken for lre om hvordan de driver markedsfring! Er en del av "program til fordjupning", som er et fag vi har p medier og kommunikasjon! Kjempe kjekt og utrolig lrerikt!

Som jeg skrev tidligere, s hadde jeg to prver denne uka. Ble ferdig med den siste i dag, og da tenkte jeg belnne meg selv med en ekstra god middag: Nemlig bananpannekaker! Det ble ikke srlig avansert og er langt fra en typisk middag, men smakfullt ble det helt klart!



Tror at jeg m begynne lage det her til frokost eller lunsj fremover alts! Er jo s sunt og godt! (..Og demper stsuget til oss stmomser, haha) Og det beste av alt er vel at det faktisk ikke vanskligere enn knuse en banan og blande den med 2 egg!





Vel, n skal jeg kose meg med forrige episode av bloggerne! Har ikke rukket se den enda, s her er det bare sette i gang! Ha en fin kveld videre, s snakkes vi

Feelgood tea

  • 30.01.2014 kl. 16:17

En ting bde jeg og mamma har blitt helt frelst for de siste ukene er pukkate! Har sikkert drukket 2 kopper hver dag i 3 uker i strekk. Haha, er jo s godt og gjr godt for kroppen i tillegg! Har rukket finne meg 3 ulike favoritter, som jeg s gjerne vil anbefale til dere! Ingenting er jo som avslutte vinterkvelden med en deilig, stor kopp te? Det er hvertfall blitt et must i min hverdag!



Dette er da gjengen med mine favoritter. Fikk ogs noen prvepakker fra sunkost med blant annet Chaite, og noen andre som ikke slo like godt an! Desse pakkene koster rundt 50-lappen, og kan kjpes p blant annet Vita, blivakker.no og ulike helsekost foretninger! Det fine med Pukka sine teer er at de bare inneholder etiske og organiske ingredienser, noe som gjr veldig godt for kroppen.



Cleanse er en utrolig god te, men er ganske skarp p smak! I flge pukka, skal denne teen hjelpe mot acner, urenheter og gi gldende hud! Jeg har ikke drukket denne regelmessig, s kan ikke si jeg har opplevd noen store forandringer, desverre! Jeg er heldig og har ganske ren hud for tiden, s blir ganske vanskelig se forskjell. Noen andre som har noen positive erfaringer med denne? Jeg vil gjerne hre!



Love er en te med en heeeelt utrolig deilig og balansert smak. Denne drikker jeg for rett og slett nr jeg skal kose meg skikkelig, og har opplevd at jeg faktisk fr sove bedre etter ha drukket den!



Detox er min klare favoritt! Jeg fler meg s fresh og sunn etter en kopp med detoxteen at det ikke er mte p! Denne skal hjelpe renselsesprosessen i kroppen p en rolig og mild mte. Har allerede rukket drikke unna 2 bokser av den, og det forteller vel litt? Herlig smak med ettersmak av lakris og gir en deilig flelse i kroppen etterp!

Oppskrift: Sunnere brownies

  • 18.01.2014 kl. 16:36

Husker dere forrige fredag nr jeg fortalte at jeg skulle i bursdagselskap uten spise kake? Vel, jeg endte opp med spise litt uansett. Mamma hadde nemlig bestemt seg for lage en sunn brownie, slik at vi kunne kose oss uten tenke s mye p kaloriene. Og gud for en suksess den ble! Var ikke et eneste kakestykke igjen nr vi dro hjem! Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere, slik at andre ogs kan ta nytte av mammas brownies!



Start med smelte sjokoladen og smret i et vannbad. Ikke la det bli for varmt. Pisk egg, sukrin og cocosa sukker godt, fr du rrer inn sjokoladerren. Sikt sammen kakao, mel og vaniljesukker og ha det i rren sammen med grovt hakkede valntter. Gjem gjerne noe av nttene til drysse over kaken tilslutt.

Stek rren i en liten langpanne ved 165 grader i ca 25 minutter. (Flg med p tiden selv, browniesen m jo ikke bli s stekt at det bli sjokoladekake!) Voooila, s har du en supergod brownies, bare litt sunnere enn du gjerne er vant til!

Let's try something new

  • 17.01.2014 kl. 17:16

I gr turte jeg endelig prve meg p grnnsaksjuice! Skulle eeegentlig flge en oppskrift jeg fant p nett, men siden rimi manglet bde spinat og annet mtte jeg bruke kreativiteten. Det er ikke til legge skjul p at jeg virkelig var skeptisk p smaken p dette, men til min store overraskelse var det faktisk ganske godt!



Her er det jeg brukte i juicen min: 2 epler, 2 stenger selleri, 1/2 brokkoli, 3 kiwier og 2 never med druer. Ble nok til tre glass juice, s da hadde jeg bde til i dag morges og i kveld ogs! Hrte at nringsstoffet gr ut etter 2 dager, s er nok ikke s lurt lage strre mengder enn dette tenker jeg. Med mindre du har en familie som ogs vil ha eller du bare drikker det for smakens skyld da!



Friskt, godt, enkelt og supersunt! Anbefaler alle kjpe seg en juicemaskin alts, har hatt min i noen uker n, og guri, den er godt brukt allerede!

Oppskrift: Proteinkaffe

  • 16.01.2014 kl. 12:41

Goood morgen! I dag har jeg "fri" fra skolen, fordi vi har intervjudag hvor vi skal lage radioreportasje. Jeg har kommet godt i gang allerede, s n var det ptide sette seg ned med datamaskinen for skrive et innlegg til dere! Tenkte nemlig vise dere hvordan jeg lager proteinkaffe! Har prvd utrolig mange ulike oppskrifter, men denne oppskriften her slr virkelig alt!





Lag klar en shaker med vann, melk, proteinpulver og stning. Shake blandingen godt fr du tilsetter kaffe. Kaffeen og shaken skal utgjr ca 50/50. Steam eventuelt litt melk og dryss over cappuccinopulver p slutten for en perfekt smak p kaffeen! Enjoy!



Sitter og koser meg med proteinkaffe i skrivende stund jeg. Skal snart stvsuge og rydde litt s mamma blir glad nr hun kommer hjem fra jobb, ogs tenker jeg dra en tur til sentrum for noen rend etterp! Skal blant annet p vinmonopolet alene for frste gang.. det blir rart! Fler jeg kommer til st der inne og plutselig innse "herregud, n er jeg faktisk voksen!" Haha.. Ha en fin dag da!

En typisk matdag for meg

  • 11.01.2014 kl. 16:43

Dere har vist s stor ettersprsel og engasjement rundt innlegg om trening og kosthold i det siste at jeg mtte sette meg ned og skrive et skikkelig gjennomfrt et i grkveld! Tenkte vise dere en typisk matdag for meg! Helt komplett for vekttap, fettap eller muskelbygging er den ikke, men den funker veldig bra for meg hvertfall! Vet jo mange av dere har begynt jobbe med nyttrsforsetter rundt trening, s kanskje dere ogs finner noen tips dere kan bruke til det?
I og med at jeg drar ut dren allerede fr klokken har sltt syv er jeg ikke spesielt sulten om morgenen. Det blir rett og slett litt for tidlig for et stort mltid for meg, s derfor holder jeg det som oftest ganske enkelt. Det aller beste er mammas hjemmelagde knekkebrd med philadelphia light, kalkunskinke og avokado, men det kan like gjerne vre en liten skl havregryn, et stort glass juice, en frukt eller greskyoghurt med oppkuttet frukt og musli! I helgene koser jeg meg gjerne litt ekstra med eggerre eller protein/havrepannekaker! Og s m jeg jo selvflgelig ha morgenkaffeen min vedsiden av!






I lunsjen p skolen varierer jeg nistepakken min heeele tiden! Et godt mltid gjennom skoledagen er superviktig, og booster motivasjonen min resten av skoledagen! Hvor kjedelig er det ikke dra opp trre brdskiver etter man har jobbet hardt i flere timer i strekk? Her gr det hvertfall ofte i knekkebrd, ulike salater, speltlomper med grnnsaker og kjttplegg, wraps!




Etter ssteren min flyttet ut og pappa har blitt s opptatt med jobb igjen, har bde mamma og jeg blitt skikkelig late p middagslagingen. Eller ikke bare late da, men siden jeg ofte er p jobb etter skolen og mamma gjerne er travel s blir det ofte at vi bare tar oss noe fra kjleskapet, eller s kjper jeg p Spar om jeg er p jobb til kvelden. Om jeg kjper blir det ofte skyr, banan eller salat. Om jeg er hjemme lager jeg meg ofte havregrt, speltlompepizza eller s spiser jeg det vi eventuelt har hjemme.







Kveldsen min holder jeg ofte ganske lett. Om jeg ikke har vrt p jobb da, da slr jeg til med en stor skl gresk yoghurt, noen knekkebrd eller havregrt! Om ikke s blir det litt te eller juice, og gjerne noen knekkebrd eller speltlomper!




Her blir det gjerne litt frukt, ntter eller juice! Ikke noe spesielt mer enn det egentlig.



Haha, okei ser n at dette var et skikkelig vanskelig matopplegg forst seg p! Men alts, det varierer s mye p hvordan dagen min er bygd opp! Det vanligste er lett frokost, lett lunsj, en tyngre middag og en lett kvelds fr leggetid!

Laksewrap - Sunt, raskt og supergodt!

  • 08.01.2014 kl. 21:23


Har alle hatt en fin onsdag? Det har jeg, selv om dagen kanskje kunne vrt litt mer fart i.. Bde skole- og jobbdagen gikk utrolig sakte, og grunnen er at jeg har rett og slett har hatt litt for lite gjr p. S for muntre meg opp nr jeg kom hjem bestemte jeg meg for lage en mer delikat kveldsrett enn havregryn-standarden. Og da tenkte jeg enkelt og greit kjre p med laksewrap! Det er s ufattelig godt, at du aner virkelig ikke! (Med mindre du har smakt det da.. hehhe).





Vil du prve selv s trenger du tacolefse (gjerne grov), philadelphia (light om du vil vre sunnest mulig), avokado og ryka laks! Det du gjr er smre tacolefsa med philadelphia og knust avokado, fr du tilslutt legger laksen over ca halve. S ruller du sammen og skjre opp i biter, og deretter: nyyyyt! Vanskligere enn det er det alts ikke f seg en skikkelig god og deilig matbit utp kvelden!



Ser det ikke godt ut? Jeg er hvertfall helt frelst!

fresh juice for myself

  • 07.01.2014 kl. 14:32


rets julegave til meg selv ble en helt egen juicemaskin, som mildt sagt vrt i god bruk allerede. Tror jeg m ha laget flere liter med sunn og deilig juice, som bde jeg og familien min har koset oss medMaskinen er s praktisk og effektiv, og utrolig enkel i bruk! Ikke bare nr det gjelder lage selve juicen, men ogs nr det kommer til oppvasken! Er jo ikke s gy st igjen med det, mens en skikkelig vitaminboost i form av en juice str p kjkkenbenken og venter p deg?





Denne gangen valgte jeg presse gulrtter, sitron, blodappelsin, appelsin og mango, for en syrlig og frisk juice! Etter noen timer i kjleskapet er den kaldt og heeelt perfekt, s da er det bare nyte med goood samvittighet!



Ser det ikke deilig ut? Tenk at noe s sunt kan vre s godt! Og et tips kan jo vre gjre som meg, nemlig lage mye av gangen slik at man har i noen dager i strekk. Er s herlig kunne ta med seg en liten flaske som man kan kose seg med p skolen!



Jeg har forelsket meg helt i denne maskinen, og skjnner ikke hvorfor jeg ikke har invistert i en tidligere! Vet ikke om jeg har fortalt det er p bloggen, men tenkte jeg skulle begynne med litt supermat p nyret, s da er det perfekt blande sammen grnne juicer med hvetegress, spirulina osv! Min maskin er forresten fra Wilfa, og jeg anbefaler den p det sterkeste dersom du er ute etter noe lignende! (Man fr til og med en liten oppskriftsbok vedsiden av som er s kjekk ha! Har latt meg inspirere av oppskriftene der allerede, og de er s gode!)

Refreshing

  • 11.12.2013 kl. 13:22






Sitronvann. En super erstatter for brus og saft for unng alle tilsetningsstoffene. Vann blir ofte litt kjedelig p smak i lengden, er dere ikke enige? Jeg elsker kutte opp tynne skiver av sitron og lime og legge det i en flaske. Deretter legger jeg flaska med vann i fryseren i en halvtimes tid s vannet blir isende kaldt! Perfekt etter trening, og spesielt for oss som er glad i det som er surt!

Visste dere forresten at om man starter dagen med drikke sitronvann p tom mage om morgenen hjelper det med skylle ut avfallstoffer og redusere oppblsthet? Det fungerer rett og slett som en mild detox! For f best mulig effekt br vsken vre varm, siden det tas fortere opp i kroppen enn kald vske. Et lite tips bare!

Morning Glory

  • 28.11.2013 kl. 09:40






S ikke det her supersunt og godt ut? For en nringsrik og smakfull frokost blander du gresk yoghurt, vanilje kesam, cottage cheese sammen og topper med hva enn du mtte nske! Jeg hadde eple, pre, musli, greskarfr og sesamfr p min! Nammm! Tar maks 5 minutter lage til, smaker fantastisk og er utrolig sunt og godt for kroppen!



Enjoy!

Hjemmelaget musli

  • 23.11.2013 kl. 17:01

Halloooen! N skal jeg dele en aldri s liten oppskrift med dere. Jeg bestemte meg nemlig for lage musli/granola her om dagen, og gjett om det ble godt?! Fargen ble litt kjedelig ettersom vi manglet bde trket frukt og kokosflak, s det fr jeg heller ha oppi nestegang. Godt ble det uansett, det kan jeg love dere!



Det man gjr er enkelt greit blande sammen alt man liker i musliblandinger. Noen tips kan vre hakkede mandler, chasewntter, linfr, havregryn, solsikkekjerner, sesamfr eller valntter. Alt dette blander du sammen med noen skjeer honning, 25 gram sukrin, 2-3 spiseskjeer maldonsalt og litt matolje. Bland det godt sammen s hele "rra" blir like "fuktig". Sett det deretter i ovnen i 50 minutter p 140 grader. Husk rre litt hvert 10ende minutt.



Tilslutt kan du gjre det jeg ikke gjorde -nemlig tilsette trkede frukter eller kokos. Noen forslag kan jo vre Gojibr, trkede blbr, trket mango eller noe lignende. Prv dere frem!

Oppskrift: Sunn eplekake

  • 18.11.2013 kl. 17:26

Heisann og hoppsann! Da var det ny uke og jeg er tilbake p skolebenken! Skal si det fltes som jeg kom tilbake fra ferie nr jeg gikk inn i klasserommet i dag. Har jo vrt p utplassering i 2 uker n, og det har bare vrt fryd og gammen! Kjenner det blir litt tungt med skole n, er rett og slett litt umotivert p den fronten for tiden, men kjenner jeg meg selv rett s er motivasjonen snart tilbake!

Som jeg fortalte tidligere lagde jeg eplekake p i gr. Den gikk over alle forventninger, og ble rett og slett himla god! Derfor vil jeg jo selvsagt dele oppskriften videre med dere. Ikke var det noen fancy ingredienser heller, s det er absolutt en kake alle og enhver kan klare lage!



Start med stivpiske eggehvite fra 1 egg i en egen bolle. Deretter blander du sammen 1 egg, 2 ss cottage cheese, 2 ss splenda eller sukrin, kanel, 40 g havregryn og 1/2 ts bakepulver i en egen bolle. Visp godt fr du vender inn den stivpiskede eggehviten. Smr en form, og sl rren over i formen. Pass p at ikke formen blir for stor s kaken blir altfor tynn.

Kutt opp epler i tynne bter og legg de fint oppi formen. Her kan du legge p s mye epler du nsker, alt etter smak og behag. Jeg dekte stortsett hele overflaten. S tar drysser du over kanel i den mengden du selv vil ha. Etter min mening er ikke en eplekake en eplekake hvis den ikke har masse kanel, s for min del var det bare kjre p!

Sett deretter formen i ovnen i 200 grader. Der skal den st i 15-20 minutter (sprs p tykkelsen). Kjenn gjerne etter med en gaffel om den er gjennomstekt!



Server mens den er varm, og gjerne med litt is p siden! Om du vil holde det sunt s bruker du yoghurtis snn som jeg gjorde, den er ikke verre enn 150kcal pr 100g og det er jo mer enn greit p en sndag! Hvertfall etter min mening :-)

Start your day the healthy way

  • 09.11.2013 kl. 08:40

Trykker meg innom bloggen for dele et aldri s lite frokosttips med dere! I mine yner er frokost det viktigste mltidet i lpet av dgnet, s at det skal vre bde sunt og smakfullt er superviktig! I fjor husker jeg at jeg hadde store problemer med f i meg frokost fr skolen, og slet derfor med mangel p energi gjennom hele dagen. I r har jeg snudd helt om p ting, for n er det favorittmltidet mitt og energien er tilbake p topp! Man kan ikke f understrekt det nok: Frokost er kjempeviktig for at man skal fungere. N ligger jeg faktisk i senga hver kveld og planlegger hva jeg skal spise til frokost neste morgen. S nr jeg vkner hopper jeg ut av senga s fort alarmen ringer fordi jeg vet at jeg skal f noe godt i magen! Haha, matmoms



Her er da min favorittfrokost for yeblikket. Gresk yoghurt med musli og frukt/br. Den er sunn, god og gir fest i munnen! Ulike typer frukt p morgenkvisten er virkelig en god start p dagen etter min mening! Har en god del andre frokostvarianter som jeg spiser ogs, og de tenker jeg dele med dere senere!



TIPS: En enkel mte for f en mer spennende smak er blande litt fun-saft inn i den greske yoghurten! Dette gir s godt som ingen ekstra kalorier, men hever smaken betraktelig! Personlig er jeg veldig glad i den med bringebrsmak, siden den passer til det meste av frukt og topping.

Avocado addicted

  • 06.11.2013 kl. 21:57

God kveld mine kjre lesere♥ Kom inn dren etter en knall kt p ellipsemaskina for en liten time siden. Ble 1,5 time og 1000 kalorier, s jeg er superfornyd med dagens innsats! Og n har ogs endorfinrushet funnet sted i meg! Trening er virkelig verdt bryet nr man sitter igjen med denne herlige flelsen etterp!




N sitter jeg her og spiser groverundstykker med avokado mens jeg blar gjennom det nye enda en gang. Har syyke cravings p avokado for tiden, det er jo s altfor godt! Hvertfall nr den er knust sammen med maldonsalt! ..Ogs grove bagetter under da!Mmmm..

Favorittwok

  • 01.11.2013 kl. 19:44

Wok er jo bde sunt og godt, men ogs veldig kjapt lage! I tillegg kan man variere mellom en hel haug av ulike grnnsaker, kjttyper, sauser og annet tilbehr. P lrdag laget jeg min favoritt til familien, som vi spiste snn sirka hele tiden nr jeg var yngre. I lpet av de siste rene har oppskriften blitt glemt litt av, men hinn dagen s kom mamma plutselig p retten igjen og da mtte vi jo bare lage den igjen!

Woken ble akkurat s god som jeg husker at den var! S da vil jeg jo gjerne dele den videre til dere.



Du trenger: 600 gr kyllingfilet, 1 rdlk, 2 stk gul paprika, 2 stk rd paprika, 2 bokser hermetisk bambusskudd, 2/3 dl cashewntter, 4 ss olivenolje, 2 ss maizenamel, 2 ts nymalt ingefr, 2 dl vann og 1 ts kjttbuljong.

Kutt kjtt og grnnsaker i avlange sm stykker. Fres frst kjttet i noen minutter, og legg det over i en skl midlertidig. Deretter varmer du opp grnnsakene. Det er ganske masse grnnsaker s varm de gjerne i flere omganger. Start s med woksausen: bland vann, kjttbuljong, olivenolje, ingefr og maizenamel. Avslutt med sl alt sammen og tilslutt blande i cashewnttene.



Hper det smaker!

Hjemmelaget knekkebrd

  • 28.10.2013 kl. 21:12

God kveeeld! Kom akkurat inn dra etter en kardiokt p spenst! Er helt skutt, men utrolig fornyd med 1,5 time p ellipsemaskinen! Puuuh! Etter jeg hadde trent stakk jeg innom brun og blid for fikse litt p brunfargen. Fler meg S bleik for tiden, s kunne ikke vente med en liten runde sol. Bestilte faktisk selvbruning i gr ogs (jeg har alltid vrt i mot selvbruning pgrunn av lukta), s ja er ganske desperat! haha..

Men n m jeg bare tipse dere om noen himmelske knekkebrd mamma lagde her om dagen. Vi slukte de p 1-2-3, og det med god grunn: herregud s fantastisk det er med hjemmelagde knekkebrd! Har tenkt lage de om igjen om ikke s altfor lenge, for det er jo bde praktisk (jeg tenker ta med seg p jobb/skole), sunt, lett lage og deliiishhh!





Bland sammen alle frene og salt i en bolle. Rr egg og Cocosaolje sammen lett og hell over frene. Bland godt. Bruk et stekebrett med bakepapir og trykk massen jevnt ned. Del opp i passende biter med en kniv eller et pizzahjul og stek deretter midt i ovnen p 160 grader i ca 30 min. Avkjl tilslutt p en rist og oppbevar de i en boks s de holder seg spr!


Neste gang jeg skal lage har jeg planer om tilsette en god del maldonsalt og kanskje litt urtekrydder for en litt mer spennende smak! Er jo s gy prve seg frem! Og de Sigdalknekkebrene jeg alltid kjper med havsalt og urter er jo faktisk bare helt perfekte.. Mmm...

Fredagskosen

  • 07.06.2013 kl. 21:41

God fredagskveld, beste♥Akkurat n sitter jeg og laster ned "Halvbroren" mens jeg nyter en stoor skl med jordbr. Sjokoladebitene med peanuttsmrforsvant visst like etter bildene ble tatt, siden mamma og pappa ville ha hver sin bit. Jaja, mindre usunnheter p meg da..! Dette anbefales forresten om stsuget skulle kicke inn. 70% kokesjokolade toppet med en liten dott peanuttsmr! Salt og stt..yummy!

I dag er jeg i skikkelig godt humr, siden medietentamenen jeg har gtt og gruet meg til i noen uker har blitt utsatt til hsten! Hvor deilig er ikke det?! Jeg ble hverfall strlende fornyd! N er det bare krysse fingrene for at jeg slipper muntlig eksamen, s kan jeg endelig begynne senke skuldrene og skli inn i feriemodus.







Mmmm...

Denne helgen har jeg fri, s i morgen satser jeg p en skikkelig hard treningsdag! Har planlagt bde styrketrening p senteret med Maria og fjelltur med mamma! Gleder meg, for det er virkelig lenge siden jeg har hatt en real treningsdag med kun fokus p akkurat det. Hper dere har en superduper kveld videre, s snakkes vi i morgen!

Sjokoladekuler

  • 03.06.2013 kl. 19:15

Heihei alle ste!

Antar flere av dere allerede har sett denne oppskriften p Andrea Badendyck sin blogg? Jeg s oppskriften hennes i dag og mtte bare prve da jeg kom hjem. Etter ha prvd og innsett hvor utrolig godt det var, s ser jeg det som min plikt fre oppskriften videre! Dette her er en ypperlig erstatter til vanlig sjokolade, i tillegg til at det faktisk gir metthetsflelse!





Du trenger:
- 35 gram proteinpulver (helst med sjokoladesmak).
- 35 gram havregryn.
- 1 ts kakaopulver.
- 2 ss sukrin/splenda.
2 ss vaniljekesam.
- eventuelt 2-3 spiseskjeer melk.
- Kokosmasse (dette skal ikke inn i deigen).

Det du gjr er blande alt dette sammen i en bolle, og knar det godt sammen som en vanlig deig. Pass p at alt er godt blandet sammen, s du ikke fr klumper av feks kesam. Til slutt former du deigen til kuler og ruller de inn i kokosmasse. Kokosen setter virkelig smaken p kulene, s selv om det kan slyfes s vil jeg anbefale alle bruke det!





Jeg fikk 7 stykker som kanskje var litt for store. Neste gang satser jeg p en litt mindre strrelse. Dette er, som sagt, utrolig mektig og mettende, s 2 stykker til dessert holdt i massevis for meg!

Beklager flere oppskrift-innlegg p rad, vet det blir litt ensformig, hvertfall for dere som ikke finner det interessant. I gr hadde jeg faktisk feber, og i dag orket jeg rett og slett ikke dra p skolen i noe annet enn treningsklr, s blogging blir litt vanskelig da. I morgen lover jeg dere outfit-innlegg og annet gy!

Tid for tapas!

  • 01.06.2013 kl. 12:06

I gr kveld hadde jeg en aldri s liten tapaskveld med meg selv for feire at jeg var ferdig med eksamen. Er det en ting jeg kunne levd p resten av livet, s er det nettopp tapas! Elsker disse smrettene, spesielt tapasrullene! Bde de med roastbiff og spekeskinke! Husker ogs da jeg var med familien i barcelona og spiste tapas s og si hver eneste dag. Vi spste spesielt mye av det som heter patatas bravas. Har dere hrt om det? M jeg nesten vise dere det en gang, for det smaker virkelig himmelsk!
h, fr vann i munnen bare ved tenke p det..







Oppskriften p tapasrullene er s enkel som smre p smrost og pesto. S krydrer du litt med salt og pepper, og deretter avslutter man med legge over ruccola eller salatblad sammen med spekeskinke. Voooila, s har du verdens beste mat! (Dette er ogs supergodt som niste p skolen! Bare et lite ekstratips.)

Den andre oppskriften er asparges med spekeskinke. Da setter du ovnen p 250 grader, fr du begynner knekke av enden p aspargesene. (De knekker naturlig nr du byer de). S koker du opp saltet vann, og hiver aspargesen oppi i 2 minutter fr de er ferdigkokte. Deretter skyller du og avkjler du den. S tar man 1-2 spekeskinker og surrer rundt 2-3 asparges. Sett det i ovnen i 5 minutter, og s er de ferdig og klar til servering!

Oppskrift: Frozen yoghurt

  • 28.05.2013 kl. 18:09

I dag prvde jeg ut Fotballfrue sin "Frozen Yoghurt" for frste gang. Gjorde diverse endringer p hennes oppskrift, ettersom vi manglet blant annet kokosessens, men den ble fortsatt kjeeempegod! Tenkte tipse dere om den n fr sommeren, fordi den blant annet er en utrolig god erstatter til is! Min ble litt mislykket siden jeg hadde den i fryseren i litt for kort tid, men smaken var fortsatt nydelig! Ene venninna mi hadde regnet ut at det var under 200 kalorier i hele oppskriften, alts under 100 kalorier pr. porsjon! Da er det vel lov kose seg?







2 passelige porsjoner / 1 stor (som p bildene)

2 dl. tyrkisk yoghurt
2 dl. yoplait dobbel 0 med vaniljesmak
noen drper vaniljeessens
4 dl. frosne br (jeg brukte skogsbr)

Det du gjr er blande sammen tyrkisk yoghurt og yoplait yoghurt, smak s til med vaniljeessens. Ta brene i en kjkkenmaskin og knus dem s lenge at det ikke er noen store klumper igjen (de skal vre frosne nr du gjr dette). Deretter tilsetter du de moste brene til yoghurtkremen. Bland godt inn, ha det i en skl og ta plastfolie over. Sett sklen i fryseren i 2-3 timer. Jeg hadde den bare i fryseren i 1 time, og det var for lite. Pass p rr i den en gang i timen.

S er yoghurtisen ferdig, og da er det bare la den st litt fremme fr du kan servere og nyte en deeeilig (og sunn) frozen yoghurt!

Toril Hornnes

Hei, og tusen takk for at du stikker innom her! Mitt navn er Toril Hornnes og jeg er en helt alminnelig jente som har valgt skrive blogg ved siden av studiene mine p BI. Her inne nsker jeg utfolde meg kreativt, dele sm og store hendelser, min moteinteresse og andre inspirerende elementer. Velkommen skal du vre!

Sk i bloggen

Annonser


Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no