The Recharge Smoothie

 • 02.10.2016 kl. 17:48

Loading image...
 

Mandelmelk ⋅ Kokosmelk ⋅ Grønnkål ⋅ Mango ⋅ Banan ⋅ Eplejuice
 

Loading image...

Denne smoothien er virkelig perfekt søndagssnacks mens man slapper av og lader batteriene til uka. - Den er nemlig proppfull av vitaminer og forfriskende ingredienser! Rett og slett kjempesunn og helt naturlig med bare veganske produkter. Oppskriften dukket nemlig opp i hodet mitt en dag jeg var på handel og lette etter nye produkter som jeg vanligvis ikke kjøper. Jeg synes nemlig det er så spennende med "naturlig" og vegansk mat for tiden. Ikke at jeg har planer om å legge om kosten, men det er jo en super måte å utfordre seg litt innimellom og dermed utforske ny mat :-) Forresten så må dere ikke la dere skremme av fargen. Selv er jeg sjeldent åpen for grønne smoothies (helt ærlig - det er vanligvis ikke særlig godt på smak??), men denne er virkelig vanvittig frisk og deilig! Jeg har til og med servert den til Markus og fått en stor tommel opp. - Faktisk spurte han meg akkurat om jeg kunne lage den igjen, haha! 

Oppskrift: Lett potetsalat til grillmaten

 • 15.06.2016 kl. 12:15

Loading image...

Som jeg fortalte dere arrangerte vi et lite grillparty her på søndag, og i den anledning fant jeg ut at jeg skulle lage en hjemmelaget potetsalat. Valget falt på å prøve å gjøre en sunnere variant med mye smak - og det vil jeg påstå at jeg lykkes med! Oppskriften fant jeg gjennom google, men jeg bestemte meg underveis for å tilpasse den litt etter egen gane, så det endte vell til slutt opp med å bli noe helt annet. Men god - det ble den! 
 

dette trenger du

⋅ Ca 650 gr Nypoteter ⋅ 1 Beger lettrømme ⋅ 2 Gressløk ⋅ 
⋅ 1 Rødløk ⋅ 1/2 Vårløk ⋅ Smak til med sitronsaft ⋅ 3 ss Majones ⋅ 
⋅ 0,5 ts Sukker ⋅ 0,5 ts Salt ⋅ 5 ss hakket sylteagurk 


Start med å vaske og koke potetene. Behold gjerne skallet på slik at vitaminene sitter igjen og skjær de opp i terninger med generøs størrelse. Hakk sylteagurken, vårløk, rødløk og gressløk (om du ikke bruker gressløk på glass). Mens du venter på at potetene kjøles ned kan du blande resten av ingrediensene sammen og smake til med sitronsaft, salt og sukker. Tilsett tilslutt potetene og pass på at det er rikelig med annet fyll for at det hele ikke skal bli tørt. Ta gjerne i litt ekstra rømme om det ser tørt ut - og tilsett eventuelt et par finhakkede hvitløksfedder om man trenger ekstra smak :-) Bon Appetit og goood grilling! 

Loading image...

Smoothie Bowl

 • 07.06.2016 kl. 18:28

Loading image...

Heihei, fra ei som har sommerferie! GJETT om det føles deilig da?! Ord kan virkelig ikke beskrive. Det første døgnet som deltaker av sommerferien 2016 har jeg dog vært veldig stressa og opptatt. Nå er jo nedpakking av leiligheten i gang, så det er mye som bør bli gjort på veldig kort tid. Men, så er jo det mange sosiale greier som skjer også, så her prøver jeg å få alt til å gå opp i opp. I går koste jeg meg ihvertfall skikkelig med noen fine jenter hele kvelden. Først spiste vi hjemmelaget pasta på Frati og deretter gikk turen til WorkWork for noen øl og spillkveld. Dere som bor i Trondheim men ikke har vært der bør ta turen! -Skikkelig kul plass med et hav av brettspill og spillautomater. GØY! 

Men over til det blogginnlegget egentlig skulle handle om - nemlig den deilige skålen med smoothie som dere ser på bildene :-) Dette ble standardfrokosten som jeg spiste nesten hver dag i fjor sommer. Når høsten kom og varmegradene falt gikk det litt i glemmeboka, men nå som det er sommerferie og varmt nok ute synes jeg det er på tide å dra frem igjen suksessoppskriften!
 

Loading image...

Det eneste man trenger å gjøre er egentlig å putte masse deilig i blenderen. Oppskriften jeg bruker består av fryste bringebær, mango og banan. Deretter har jeg oppi et porsjonsbeger med Yoplait "fersken og pasjonsfrukt", ca en spiseskje saft (for å få ekstra smak) og til slutt litt melk for å få blandingen så rennende som ønskelig. Som toppingen bruker jeg havregryn og bær for å få metthetsfølelsen til å sitte litt lenger. Mmm, det er virkelig knallgodt, sunt og perfekt til nedkjøling i disse varme solskinnsdager :-) Håper det smaker!

Min favorittsalat

 • 13.04.2016 kl. 21:10

Loading image...

Da tenker jeg at det er tid for å dele en oppskrift igjen! Denne gangen en deilig sommersalat som jeg _elsker_. For noen er det kanskje utenkelig at man med hånden på hjertet kan si at de faktisk liker en salat, men helt seriøst - det er så uendelig mange spennende muligheter! Jeg skal prøve å dele litt flere idéer med dere fremover, men først av alt vil jeg tipse om min suverene favoritt. Denne er perfekt på sommeren som en lett lunsj eller tilbehør til grillmaten - Mmmm!

Loading image...

Dere ser den flasken på bildet? Det er en eddik med smak av eple som er utrolig frisk og perfekt til å bruke i salat! Jeg har nesten lyst å si at den er et must å bruke i denne salaten, men det er jo selvsagt mulig å bruke vanlig eddik og olje istedenfor. MEN, denne løfter virkelig salaten til et litt mer spennende nivå altså. Epleeddiken kan kjøpes for 209 kroner hos en Oliviers&Co forretning (som blant annet er å finne på byhaven her i Trondheim) eller på nettsiden deres her. Anbefaler dere matentusiaster virkelig å ta turen innom den butikken altså - det er såå mye inspirasjon å hente på matfronten. 

Så over til salaten! Til denne trenger dere spinat, kålhode, jordbær, grønne linser, fetaost, cherrytomat, paprika og spekeskinke. Bland alt sammen etter den mengden dere ønsker av hver enkelt ingrediens. Avslutt med en liten dose epleeddik og litt ekstra av oljen fra fetaosten for å jevne ut eplesmaken. Nyyyt! 

Loading image...

Mine favorittoppskrifter

 • 14.03.2016 kl. 15:03

Loading image...1. her / 2. her / 3. her / 4. her / 5. her / 6. her / 7. her / 8. her / 9. her / 10. her / 11.her / 12. herHei jenter og god mandag! I dag har jeg snoket litt i eget bloggarkiv og fant plutselig ut at jeg hadde en del gullkorn i "matglede"-kategorien som jeg hadde glemt helt bort. Mye av dette er inspirert av vår, sommer og varmere tider, så det passer perfekt at jeg tenker å prøve på nytt en etter en fremover! Gleder meg allerede :-) Under bildet har jeg linket direkte til oppskrift-innlegget - så det er bare å trykke dere inn for å finne ut hvordan man lager hver enkelt rett. Mine favoritter er uten tvil eggehakk, ostesufflé, sunne vafler og banan- og sjokoladedessert - de må dere bare prøve! Enjoy ♥

Hjemmelaget Grønn Iste

 • 10.03.2016 kl. 14:47

Loading image...

Jeg har i løpet av de siste ukene blitt skikkelig ivrig på å prøve meg frem med å lage iste av ulike varianter, og nå har jeg funnet frem til en oppskrift som har blitt en ny avhengighet. Jeg drikker seriøst så mye av dette nå at jeg må stå opp på natten for å besøke toalettet.. Haha! Denne isteen er basert på grønn te som har en rekke helsefordeler: blant annet forebygger det ulike former for kreft, er oppkvikkende og beskytter mot tette blodårer. Ved å inkludere dette i sin daglige rutine så kan det nesten funke som en liten vidundermedisin! .. Og så mye som jeg har drukket av det de siste ukene ser nok kroppen min ut som en diamant på innsiden.. Eehe..

Loading image...1 liter vann ⋅ 4 poser grønn te (eventuelt annen te) ⋅ 1-3 skjeer Honning (etter ønsket sødme) ⋅ 1/4 sitronJeg begynner med å koke opp vann og honning i en kjele. Visste dere at grønn te ikke skal kokes, fordi det er slik den bitre smaken trer frem? Vel, nettopp derfor lar jeg vannet stå og kjøle seg ned igjen før jeg har i teposene og klemmer i sitronsaft. Tilslutt heller jeg det over i en karaffell før jeg setter det i kjøleskapet til nedkjøling. Før servering er det ekstra godt med noen isbiter oppi for å gjøre det hele enda mer forfriskende. - Og voila: thats about it! .. Altså ikke det mest krevende man kan ta for seg på kjøkkenet - men fortsatt utrolig godt å ha stående! Spesielt etterhvert som det blir varmere i luften :-) 

Loading image...

Lunsjtips

 • 22.02.2016 kl. 14:47

Loading image...

Hei jenter! Beklager for at det ble stille her inne i går, men jeg rakk rett og slett ikke å sette meg ned med bloggen. Håper det går bra :-) Nå ser jeg frem til en ny blogguke med nye prosjekter! Hedda kommer endelig tilbake til bartebyen også, så fremover skal det knipses antrekksbilder i fleng! Lyset stiger ut fra vinterdvalen om dagene, så nå gleder jeg meg sårt til å se forbedringer i kvaliteten på bildene fremover! Ååh, så godt det er å være blogger når lyset spiller på lag!

Nå titter jeg egentlig bare innom for å hilse på og dele et lite lunsjtips som jeg har blitt hekta på i det siste. Nemlig en skål fylt med sitron Yoplait Protein, hjemmelaget granola (oppskrift), hakkede mandler og frosne bringebær. Det er ikke noen spesielt fancy greier, men det er både sunt, friskt og kjempegodt! Jeg spiser det seriøst hver eneste dag, haha!

Loading image...

Loading image...

​I dag holder jeg forresten på med et "time for time"-innlegg som jeg legger ut senere. Synes det er så gøy å lese selv, så håper dere liker det like godt! Kom gjerne med forslag til andre innlegg hvis dere sitter inne med noen ønsker! 

Sunt, raskt og billig

 • 27.01.2016 kl. 21:22

Loading image...IT´S A CHIP - CHOP SUEYTid for oppskriftsinnlegg dedikert til alle medstudenter der ute! Det er ikke tvil om at de fleste av oss studenter lever med litt mindre kroner i lomma enn hva resten av Norges befolkning har, og det er heller ikke tvil om at det er kjipt å bruke de usle kronene man disponerer på å handle matvarer. Så, nå tenker jeg det er på tide å dele en middagsrett som er god for den sulte, rask for den travle, sunn for den dedikerte og ikke minst → billig for studenten! 

Jeg snakker ikke om noe vanskeligere enn en wok som sikkert mange av dere har prøvd, men av og til holder det med å bare bli minnet på at retten finnes! Man har jo så lett for å komme inn i rutiner og plutselig ende opp med et lite utvalg matretter som gjentas igjen og igjen. Det har i hvert fall jeg erfart! Woken jeg snakker om er ingen ringere enn den kinesiske retten Chop Suey, og vet dere hva? Ikke bare er den kjempesunn, men også lett å lage og megagod!   

Loading image...

Du trenger: 

ca 500g strimlet svinekjøtt 
ca 200g klassisk grønnsaksblanding 
2 - 3 champignon 
1 pose chop suey-saus fra Blue Lagoon 
1 porsjonspose fullkornsris


Det er ikke noe hokkus pokkus å trylle disse ingrediensene og råvarene om til en solid middag, men av tradisjon forklarer jeg det likevel (hehehe!). Start med å brune kjøttet i en stekepanne. Hell så kjøttet unna i en skål, mens du bruker samme stekepanne til å varme grønnsaksblandingen og champignonen. Tilsett kjøttet igjen og hell i posen med chop suey. Bruk gjerne litt soyasaus og/eller sitronsaft og/eller kokosmelk for å gi retten en ekstra smak. Voila! Personlig liker jeg best å kombinere retten med fullkornsris som tilbehør, men nudler funker også!  

Loading image...
Loading image...

Jeg bruker forresten å lage denne til meg og Markus, og da har vi begge igjen til lunsj dagen etter! Så jeg anbefaler å bare lage wok av halvparten av kjøttet, - ellers ville jeg vært forberedt på restedag dagen derpå! Vi bruker å kjøpe slike 500 grams pakker fra Rema 1000. De er nemlig ypperlige til å dele opp å lage to helt ulike middager ut av! Hva med for eksempel burrito med svinestrimler til middag senere i uken? Perrrrfecto! 

Dagens middag: Salmalaks

 • 18.01.2016 kl. 15:28

Loading image...


 

IT´S MY FAVORITE DINNERVariasjon i matveien er utrolig viktig for meg og det har jeg alltid i bakhodet når jeg er på mathandel. Når det kommer til middag er jeg enda mer bevisst på det, for ikke bare går jeg fort lei av å både lage og spise det samme, men det er også utrolig bra for kroppen med ulike retter som gir ulike næringsstoffer. Etter jul har vi prøvd å eksprimentere litt med fisk, og det siste store på vårt kjøkken er Salmalaks! Den er kjempegod, naturlig for kroppen og spekkfull av næringsstoffer!
 Loading image...

Denne middagen er superlettvint å lage, så her er det virkelig ingen unnskyldning til å ikke spise sunt! Kjøp med en pakke salmalaks hjem sammen med avokado, mango, fullkornsris og soyasaus, så har man alt man trenger! En pakke salmalaks får man i ulike størrelser - så det er ypperlig uansett om man er en eller tre personer rundt middagsbordet! Prisen ligger på rundt 150 kr kiloen og ca 400 gram bruker å holde til to personer :-) Tilbehøret velger man selvsagt selv, men jeg må nok holde en knapp på de nevnte ingrediensene. Fullfør med en god dose soyasaus for å sette prikken over i´en til retten! Spis og nyyyt ♥

Loading image...

En middagsfavoritt!

 • 09.10.2015 kl. 17:49

Loading image...

Hei dere og hei helg! I dag prøvde jeg å lage noe nytt til middag, og for en suksess det ble! Et skikkelig vellykket fredagsmåltid! For en gangs skyld prøvde jeg meg frem på egenhånd uten å bruke oppskrift, så det her ble jeg faktisk litt stolt over. Det viser seg visst at man raskt utvikler seg og kreativiteten sin på kjøkkenet når man flytter hjemmefra ;-) Nå er det lenge siden jeg har delt oppskrifter på bloggen, så denne gangen synes jeg det passet fint å dele det videre.. Hope you like it! 

Loading image...

· Du trenger ·
300 gr spaghetti (gjerne fullkorn!) 
3 ss Creme fraiche 
2 dl fløte
1 dl raspet ost 

1 ss hvetemel 
1 ts salt 
1/2 ts pepper 
en neve hakket spinat 
1 ts sitronsaft 
Serranoskinke 
Pinjekjerner 

Sett spaghettien til kok som anvist på pakken. Jeg brukte fullkornsspaghetti for å holde en viss sunnhet i retten. Start deretter med å lage sausen ved å blande sammen Creme fraiche, fløte, hakket spinat, ost og hvetemel, mens du smaker til med salt, pepper og sitron. Keep in mind at serranoskinken som skal være på toppen av retten er ganske så salt, så unngå å krydre sausen for mye. Kok deretter sausen opp i en kjele før du tilsetter spaghettien. Topp retten med deilig serranoskinke (min favoritt!) og avslutt med et dryss pinjekjerner. Voila!  

Loading image...

Da var det bare å nyte middagen! - Bon appetit! 

Oppskrift: eggehakk

 • 30.07.2015 kl. 09:25

Loading image...

Heisann morgenfugler ♥ På tide med en ny oppskrift! - og denne håper jeg virkelig dere biter dere merke i, for den er nemlig en av mine frokostfavoritter! Oppskriften fant jeg i en LCHF-kokebok for en stund siden og etter det har det blitt laget gang på gang. Eggehakk er perfekt som pålegg på grove rundstykker, gjerne kombinert med kalkunskinke eller røkelaks. Mums! Anbefaler virkelig alle å prøve :-) Det er jo ikke så ofte noe så enkelt er SÅ godt!

Loading image...

2 egg · 1 ss majones · 1 ts lettrømme · 1/2 ts sitronsaft · litt salt/pepper 

Start med å koke eggene i 7 minutter, før du skyller dem i kaldt vann. Skrell de og kutt de deretter opp i små biter. Legg de så over i en skål og bland inn majones, rømme og sitronsaft. Smak til med salt og pepper til slutt. Ha gjerne i litt annet krydder også, jeg har hørt at det skal være godt med dill, men det har jeg ikke rukket å smake selv. Om dere prøver må dere si ifra hvordan det blir! I dag lagde jeg også en liten vannmelon-smoothie på siden som ikke falt helt i smak. Jeg blandet i litt kokosmelk, men siden jeg ikke hadde fryst vannmelon ble det så lunkent og ufresht at den ble kastet i vasken. Nå har jeg i hvert fall plassert vannmelon i fryseren så jeg er klar for et nytt forsøk i morgen! ;-)

Loading image...

Loading image...

Bon appetit!

Banan- og sjokolade dessert

 • 23.06.2015 kl. 12:00

Loading image...

Calling all chocolate lovers, her kommer det nemlig en superenkel oppskrift på en deilig, sunn sjokoladedessert! Bland en frossen banan med en skvett melk, rått kakaopulver, litt sukrin og eventuelt en spiseskje cocoa nibs (kan sløyfes), og kjør det hele i en blender. Enklere blir det virkelig ikke! Jeg spiste det som en smoothie, toppet med friske bringebær og kokos! Mmm, så deilig ♥

Loading image...

Just mix it and enjoy!

Loading image...

Smoothie bowl

 • 23.06.2015 kl. 11:43

Loading image...

Heihei, solstråler ♥ I dag er jeg ett stykk lykkelig menneske, for denne morgenen var nemlig første trekkdag til muntlig eksamen for min klasse. I natt var jeg så nervøs at det tok søvnen fra meg, og når jeg først sovnet drømte jeg selvsagt at jeg kom opp i naturfag.. Som dere sikkert skjønner er det mitt no-go-fag, så dere kan bare tenke dere følelsen når naturfag ble lest opp og denne frøkna slapp greit unna! *Juuhuu!* ..og jeg som var så sikker på et uheldig utfall! Nå er det ihvertfall bare å vente i spenning til fredag når neste parti blir tatt ut. Heldigvis trenger jeg ikke å være så spent som i natt nå som det verste faget er luket bort! Ååh, happy days!

Siden jeg bare går og venter på å komme opp i eksamen, har jeg utrolig god tid om dagene. Da jeg kom hjem i dag bestemte jeg meg derfor for å prøve ut den nye mattrenden "smoothie bowl". Jeg fulgte ingen oppskrift, men brukte det vi hadde i kjøleskapet, så her ble det en deilig skål av skogsbær, naturell yoghurt og tilslutt tilsatte jeg litt lime saft for å få opp syrligheten. Herrefred, så godt det ble! Denne lille smoothie-varianten må dere bare prøve! Topp gjerne med müsli, litt bær og kokos for å få tyggemotstand ;-) Mums!

Loading image...

Loading image...

Hvordan går det med dere da? Noen som sitter og sliter med muntlig eksamener for tiden, eller har alle fått sommerferie nå? Er så redd for å være en av de uheldige som ikke får ferie før siste trekkdag, jeg.. Men jaja, alt går så lenge jeg slipper naturfag! Haha :-D

Oppskrift på lussekatter

 • 11.12.2014 kl. 21:59

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Luftige, tradisjonelle lussekatter -

150 g meierismør - 5 dl melk - 50 g gjær - 1 egg - 1 g safran - 140 g sukker - 1 ts kardemomme - 0,5 l hvetemel 

Smelt smøret, tilsett melk og la denne væsken være ca 37 grader. Smuldre gjæren og rør den ut sammen med litt av den lunkne væsken. Tilsett så resten av væsken, egg, safran og sukker, og rør godt slik at sukkeret og safranen løser seg opp. Etter dette har blitt en jevn røre, tilsetter du salt, kardemomme og prøver deg frem med mel til deigen blir fast. Dekk så bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Når deigen er hevet lager du lussekattene og legger de på steikeplate med bakepapir. Etterhev deigen i ca. 15-20 minutter, og pensle med egg og legg på rosiner for å heve smaken! Sett bollene så i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Og volia - nå kan du fylle magen med supergode lussekatter! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

13. desember og den store Lucia-dagen er like rundt hjørnet og da er det klart at lussekatter hører med! Jeg tjuvstartet med bakingen i år grunnet av mangel på tid denne helgen, så da griper jeg muligheten til å legge ut oppskrift til dere som skal hive dere rundt med det nå! Denne deigen blir utrolig luftig og lett å jobbe med, så den er absolutt til å anbefale! Ellers er det bare å prøve seg litt med formene, jeg fant en fin mal her, men må si mitt resultat ikke ble like profesjonelt! Haha, vi får heller satse på at det ser sjarmerende ut ♥

Søndagskosen

 • 16.11.2014 kl. 13:03

Image and video hosting by TinyPic

- Supergod og smakfull kakao - 
2 dl lettmelk  - 60 g mørk sjokolade -  1 liten bit chili  -  1 ts honning - 1 ts kanel

I dag starter jeg søndagen i sofaen sammen med en stor kopp kakao. Jeg får helt hekta på kakao hver gang vinteren kommer, og denne senhøsten er heller intet unntak. I dag bestemte jeg meg for å prøve en ny variant, med litt chili for en sterkere smak - og det ble litt av en suksess! 

Image and video hosting by TinyPic

Det jeg gjorde var å koke alt sammen til sjokoladen var smeltet. Deretter tok jeg ut chili-biten, slik at den ikke skulle ende opp i munnen. Som topping pisket jeg kremfløte med sukrin og avsluttet med et lite dryss cappuccino-pulver, mmm ♥Forresten! Jeg vet ikke helt hvorfor bildene nedover på bloggen ikke vil vises, men jeg skal prøve å fikse det så fort som mulig! 

Breakfast scones

 • 02.11.2014 kl. 13:27

 Image and video hosting by TinyPic

- Supersunne havrescones - 
50 g havregryn  - 10 g havremel  -  2 egg  -  1 ts kanel - 1 ts kardemomme - 1/2 banan

Bland alle ingrediensene sammen og hell det over i formene. Sett stekebrettet i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Jeg har bare prøvd meg frem med ingredienser, så om du vil er det bare å bytte ut litt. Har du for eksempel ikke havremel kan du skifte det med 10 gram ekstra havregryn. Kardemomme, kanel og bananen er bare smaktilsetninger som også er fullt mulig å sløyfe! Bon appetit! 

Image and video hosting by TinyPic

Denne oppskriften er kjempegod og en stor favoritt når jeg har litt bedre tid om morgenen. - En perfekt søndagsfrokost som er både god, sunn og utrolig mettende! Jeg har lagt ut en oppskrift på disse tidligere også, men siden jeg har gjort litt endringer for å forbedre de følte jeg for å dele oppskriften på nytt :-) Håper sconesene faller i smak ♥

hverdagssnop

 • 29.10.2014 kl. 16:55

Image hosting by imagehost.nordei.de

The best combo
- Dark chocolate & Strawberries - 

Start med å smelte 80% kokesjokolade over et kokende vannbad, og tøm det så over i små former. Formene jeg har brukt ble kjøpt på Nille for noen tiere og har den perfekte størrelse til dette. Når du har tømt det over er det bare å dyppe et stort og saftig jordbær opp i sjokoladen, før du setter det i kjøleskapet en times tid. Etter denne timen har gått har sjokoladen stivnet, og de små godtebitene er klare for inntak!

Image hosting by imagehost.nordei.de

.. Jeg håper det er flere søtmonser enn meg der ute, sånn at denne lille "oppskriften" kan glede flere! Selv er jeg helt hekta på denne kombinasjonen, og liker å ha det stående i kjøleskapet i tilfelle søtsuget skulle melde seg. Bare de siste ukene har dette blitt redningen fra en haug med sukkerbomber! I love it ♥

a little bit of this and that

 • 25.10.2014 kl. 11:43

Image hosting by imagehost.nordei.de

Dagens jobbvakt starter ikke før kl 14, så da fikk jeg noen ekstra gylne timer nå på morgenen. De har jeg brukt til å lage meg en superstor, sunn og smakfull frokost! Sitter faktisk enda og jobber med å få alt i meg.. Haha! Det er akkurat slik helgefrokosten skal være, eller hva? I dag ble det hjemmelagde knekkebrød, valnøtter, sort kaffe, smoothie og årets første mandarin! Yummy ♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Strawberry yummy smoothie - 
en neve frosne jordbær  -  3 ss kokosmelk  -  ca 1 dl melk  -  1/2 scoop jordbærprotein 

Denne smoothien må dere bare prøve! Så enkel - og SÅ utrolig god! Jeg må opp med 6 fingrer når jeg teller over hvor mange ganger jeg har drukket den bare den siste uka! Haha, jeg er helt hekta - Jordbær og kokos er jo en uslåelig kombinasjon! Dropp gjerne litt melk, og ha den heller i en skål med granola og kokosflak som topping så har dere en deilig frokostsmoothie som kan spises med skje :-)

Image hosting by imagehost.nordei.de

Nå skal jeg få i meg resten, lese litt i Det Nye og deretter hive meg rundt for å gjøre meg klar til jobb! I dag er det prisfest på senteret, så da satser jeg på at det er mye å  henge fingrene i! - Det er jo så gøy med masse kunder! Vi snakkes ♥ 

- Perfect breakfast -

 • 20.09.2014 kl. 11:19

God fredag ♥ Håper ikke dere har fått i dere frokost allerede - for her kommer nemlig "oppskriften" på min favoritt, som kanskje kan være til inspirasjon? Som jeg har sagt tidligere synes jeg at frokost er det beste måltidet - og jeg må alltid ha noe som både metter og er lett å lage til! .. Er vel ikke så mange som har lyst å stå lenge på kjøkkenet når man nettopp har våknet? Jeg vil ihvertfall ha mat i magen med en eneste gang - og derfor er yoghurt med topping midt i blinken!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Nøkkelen til en god frokostyoghurt ligger i å tilsette to spiseskjeer saft i naturell yoghurten. Det har jeg gjort i flere år nå, og blir aldri lei! ..Det er jo bare å bytte ut safttypen om man vil ha forandring! Akkurat nå er favorittsmaken den friske nyheten fra Fun, som heter "jordbær og kiwi" - oh so tasty! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Jeg er akkurat tom for hjemmelaget granola (her er oppskriften), så denne gangen brukte jeg møllerens nye "opplagt" til å strø over yoghurten. - Den er utrolig god, men inneholder nok litt for mye sukker for min smak. Føler at jeg må begrense mengden, og det liker jeg ikke når jeg er skrubbsulten om morgenen! Haha, jeg er så matvrak ♥ Når det er sagt, er den jo ufattelig god og hjelper metthetsfølelsen til å vare litt lenger! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Jeg avslutter alltid med å toppe det hele med bær eller frukt - og det kan gjerne tilsvare halve skålen! Det føles så bra å ha noe naturlig, lett og vitaminrikt i kroppen før man starter dagen, så det klarer jeg meg rett og slett ikke uten. Jordbær, nektarin og blåbær er favoritten, men her i huset går det også mye i epler, pærer, appelsin og bringebær! - utrolig godt ♥ 

Hjemmelagde muslibarer

 • 13.09.2014 kl. 11:01

Hei og hå ♥ Guess what? Nå kommer det et oppskrift-innlegg til dere! Har hatt så dårlig samvittighet for at så mange har spurt etter det, men ingen oppskrifter har blitt publisert - så nå var det virkelig på tide! På torsdag prøvde jeg meg nemlig på å lage muslibarer, og det ble en stor suksess! Er jo så greit med noe sunt og godt å spise mellom slagene på skole eller jobb, eller hva? Jeg merker ihvertfall at jeg raskt blir ukonsentrert om jeg er småsulten - så da er jo disse perfekt. Oppskriften holder til 4 barer, så en idé kan jo være å doble oppskriften om man vil ha så det varer :-)

Image hosting by imagehost.nordei.de

Dette trenger du: 

ca 3 dl 3 ulike frø- eller korntyper 
0,5 dl Tørket frukt
0,5 dl Hakkede mandler
1 ss kokossmør (evt vanlig matolje)
3 ss peanøttsmør 
4 ss honning

Image hosting by imagehost.nordei.de

Start med å blande sammen hakkede mandler, tørket frukt og frø/korntypene i en bolle. Jeg brukte rosiner som tørket frukt og havregryn, linfrø og sesamfrø som korn. Men her er det jo bare å bruke det man har hjemme! Etter det smelter du kokossmøret, honningen og peanøttsmøret hver for seg og legger det i bollen. Rør godt om så alt blir jevnt fordelt. Tilsett det så i en form. Oppskriften er ikke for mer enn 4 barer, så du trenger ikke en stor en. Jeg brukte en brødform, som jeg fylte halvveis opp i lengden. Fordel det utover, og sett det så i fryseren en times tid. Sjekk om de er ferdig, og om ikke lar du de bare stå litt til :-) Bon appetit! Ellers har jeg det supert i Bergen! I går kveld var hele familien på Matbørsen og spiste deilig indrefilet med ovnsbakte poteter og brearnaise! Mums ♥ Nå skal vi straks gjør oss klar til en tur opp Stoltzen, som jeg er utrolig spent på. Har jo hørt at det er skikkelig tøft å gå opp dit, og når sant skal sies er jeg ikke akkurat i mitt livs beste form om dagene. Er det kanskje noen som har erfaringer?

En sunn og god frokost

 • 13.08.2014 kl. 11:10

Mornings! Nå sitter jeg og spiser på dagens frokost, som har blitt en favoritt siden jeg kom hjem. Det er rett og slett noe så enkelt som omelett fylt med et hav av grønnsaker. - Supergodt og veeeldig mettende! Perfekt før en lang arbeids- eller skoledag, og ikke tar det lang tid å lage heller!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Det jeg gjør er å forhåndssteike grønsakene i noen minutter, før jeg visper sammen 2 egg og litt krydder og steiker det i stekepannen. Deretter topper jeg med litt ost, også er det bare å helle grønsakene over. Jeg brukte tomat, paprika, mais og purreløk - også avsluttet jeg med litt bacon og fetaost! Mmmm ♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Vel, nå gjenstår det bare å ønske dere alle en strålende dag videre ♥ Jeg skal på jobb fra kl 14, men før den tid har jeg diverse gjøremål som må krysses av. - Blant annet noen blogginnlegg som skal forhåndsskrives ;-) Vi sees! 

Smaken av sommer

 • 20.07.2014 kl. 18:46

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Dagens middag -


 

Iskald smoothie, blå himmel, bikini, fifthy shades of grey, solbriller og teorilesing. Alt dette oppsummerer min søndag så langt, og gurimalla så deilig det har vert! Nå har jeg nemlig vært sjalu på alle som har hatt fri og tid til å nyte solen de siste dagene, så i dag var det på tide at det ble min tur!

Denne sommerstemningen måtte jeg selvsagt dra enda lenger når skulle lage middag. Er hjemme alene, og da blir jeg alltid litt inspirert til å gjøre noe ekstra ut av det enkle. I dag gjorde jeg derfor om "NÅ"-spelt pizzabunnen til mange små pizzabunner med ulik topping. Kjøttdeig og ananas slo dog best an akkurat i dag, men restene bruker jeg jo bare som niste på jobb de neste dagene? Smart? Åjadda!  

Fargerik frokost

 • 19.07.2014 kl. 12:17

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Nektarin, druer, jordbær, skogsbærsmoothe og knekkebrød med ost, paprika & agurk -Klarte ikke bestemme meg for hva som skulle bli dagens frokost, så jeg endte rett og slett opp med litt av alt!  Mamma var så snill å handlet inn en hel haug med frukt og grønt til meg før de dro på hytta, så nå oser det over av det jeg liker å kalle "sunnhetsluksus" på kjøkkenet! Er jo så glad i fargerik mat, og spesielt favorittene nektarin og jordbær! Mmm, får vann i munnen bare jeg tenker på det! Sunt, utrolig godt og ikke minst stapp fullt av gode vitaminer. Bra frokost? Oh yess! 

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en herlig lørdag videre! Jeg skal skrive litt mer på detox-oppsummeringen nå (blir mye tekst i det innlegget altså!) og deretter bærer det av sted på jobb helt til klokken 18 i kveld. Litt kjipt siden solen steiker utenfor, men dere som ikke skal stå inne på jobb hele dagen får heller nyte fineværet litt for meg også! Snakkes ♥

Let's get juicy!

 • 15.07.2014 kl. 12:03

God dag ♥ I dag hoppet jeg ut av sengen kl 8, helte i meg 0,5 liter lunket vann med sitronjuice (en del av detoxen) og var deretter klar for å dra på trening med min søster - og ikke minst, klar for å starte 3 dager med detox! Jeg har lyst å prøve å trene mens jeg går på denne kuren, men det blir kanskje hakket roligere om jeg føler for det. Jeg har jo ikke så mye å gå på siden jeg bare drikker juice, så jeg får heller bare lytte til kroppen min. 

I skrivende stund sitter jeg å drikker på den første juicen. Den er utrolig sterk på smak, og jeg vil vel ikke kalle den direkte god - men så gjør jeg ikke akkurat dette for smaken sin skyld heller! Merker at noen av dere ikke helt forstod poenget bak en juicekur, så det vil jeg veldig gjerne fortelle dere nå! 

Image hosting by imagehost.nordei.de 

♥ Hvorfor skal man rense kroppen? ♥

Huden får glød 
Booster immunforsvaret
Regulerer blodtrykk og vekt 
Man føler seg lettere og full av energi i etterkant
Styrker både hår, hyd og negler 
Hviler fordøyelsesorganer
Man føler seg vel 
+++ 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Frokost-juice dag 1 inneholder 1 stk hjertesalat, 1 eple, 1/2 lime uten skall, 3 cm ingefær, 1 stor gulrot og 1/3 squash! Nå skal jeg forberede juice for resten av dagen, og next up er den samme som jeg drikker på nå. Mens når jeg er på jobb i dag skal jeg drikke juicen "very berry" med 1/5 ananas, 1 eple, 1 gulrot, 1 håndfull spinat, 1/3 sitron, 3 cm ingefær og 1 håndfull frosne bær! I tillegg skal jeg ha med meg litt mandler og en banan om sulten skulle melde seg. Når jeg kommer hjem er det tid for en flaske "very berry igjen, før jeg hopper til køys!

I'm always up for a challenge

 • 14.07.2014 kl. 20:46

Et av målene mine for sommerferien i år, er å (for første gang) prøve meg på en detox. Jeg hadde egentlig tenkt å la det vente til like før skolestart, men da jeg snublet over en juicedetox-oppskrift i et juicehefte jeg har liggende, ble jeg så gira at nå må jeg bare komme i gang!

De neste tre dagene skal jeg enkelt og greit leve på 4 juice for dagen i tre dager og samtidig være snill mot meg selv og fylle opp med riktig søvnmengde og hvile. Om sulten skulle melde seg har jeg lov å bruke såkalt "SOS-mat" som mandler, avokado, sitron-te og banan. Dette blir en stor utfordring for meg som er så glad i mat, men som overskriften sier - I'm always up for a challenge! Så i dag har jeg handlet inn ingredienser så jeg har alt jeg måtte trenge de neste dagene. 

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Ready for some detoxing -

Detoxen skal hjelpe kroppen min med å hvile, ved blant annet å roe ned den naturlige renseprosessen siden den bare inneholder råvarer. Når de tre dagene er over, lover detoxen at kropp, hud og organer er renset, i tillegg til at jeg skal føle meg kvikk og opplagt! Vidunderkur med andre ord - haha, det blir spennende å se hvordan dette går ♥ Jeg skal selvsagt oppdatere dere etterhvert, også tenker jeg å avslutte med et oppsummeringsinnlegg som inneholder blant annet mine erfaringer, handleliste, oppskrifter m.m!

We all scream for ice cream

 • 18.06.2014 kl. 09:56

Min største svakhet om sommeren er is. Jeg har konstant cravings så fort varmen kommer, og det varer helt til høsten og kulden legger seg igjen. I år har jeg derimot ikke tenkt å gjør det til en utskeielse, for jeg skal nemlig lage min egen sunne og næringsrike is! - Blandet sammen av akkurat de smakene jeg selv ønsker! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

- I scream, you scream, we all scream for ice cream! - Ikke er det vanskelig heller! Det jeg gjorde var å mixe sammen alt av mine favorittfrukter i en smoothieblender, for så å helle røren over i former og la det stå i frysen over natten. I denne omgang brukte jeg kokosmelk, nektarin, jordbær og mango. Mmm, så forfriskende ♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Formene får man kjøpt på Nille for rundt en 20-kroning! Absolutt verdt det ettersom man faktisk kan bruke de om og om igjen, uten problemer. En liten tur i vaskemaskinen så er de så god som ny :-) Håper innlegget inspirerte flere til å styre unna de unødvendig usunne isene, og heller lage sine egne! Vi snakkes ♥

Vannmelonpizza

 • 02.06.2014 kl. 22:04

Nok en mandag er forbi, og jeg kan krysse av enda en jobb- og skoledag fra lista. Forskjellen denne mandagen er at jeg er så heldig å få komme hjem til verdens beste gutt, som har sittet og ventet på meg hele dagen. Huff, stakkars Markus. Til gjengjeld ville jeg stelle i stand med litt ekstra god kveldsmat, og hva er vel da bedre enn en vannmelonpizza? 

Image hosting by imagehost.nordei.de

- healthy & tasty snack - 

Image hosting by imagehost.nordei.de Image hosting by imagehost.nordei.de

Skjær av midten på en vannmelon og dekk den til med friske fruktbiter av den typen du måtte ønske. Avslutt med et sjokoladedryss for den perfekte smak. Sukkerfri sjokolade kan kjøpes på helsekosten eller meny! :-)  Nå skal vi kose oss videre med denne herligheten og "brille" på skjermen -ukens høydepunkt! Haha, dere som ikke har sett det mååå bare se det! Ha en fin kveld♥

Egg og bacon på den gøye måten

 • 26.05.2014 kl. 21:23

Heisann og god kveld♥ For en slitsom mandag jeg har hatt! Skal ikke gå innpå det i detaljer her, siden jeg ønsker å holde dette som et happy-place, men jeg kan si så mye som at det rett og slett ble litt mye! Jaja, jeg børster sutringen av meg og er klar for en ny dag med ny giv i morgen! I kveld derimot skal jeg ta det helt med ro og kose meg med egg og bacon, som nettopp er tatt ut av ovnen! Vet ikke med dere, men jeg synes det både ser og smaker bedre ut på den måten jeg har laget det nå? haha!

Image hosting by imagehost.nordei.de

.. Og selvsagt er det på tide å lese gjennom den nyeste utgaven av "det nye". Synes virkelig det bladet blir bedre og bedre for hver gang, jeg! Føler det inneholder akkurat de temaene bloggen min handler om - med andre ord: midt i blinken for meg! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Vel, da gjenstår det bare å si god natt til alle sammen♥ I morgen skal jeg prøve å få jobbet litt med bloggen slik at jeg kan by på flere kvalitetsinnlegg til dere! Føler det har blitt litt mye jalla i det siste, haha, dere skjønner hva jeg mener?

Piña colada virgin

 • 14.05.2014 kl. 16:34

Det faktumet at jeg er tidlig ferdig på skolen hver tirsdag, resulterer som oftest i en tur innom Coop. Der handler jeg inn litt av hvert slik at jeg har ingredienser til å bruke ettermiddagen på å eksperimentere på kjøkkenet. Dette er ukens høydepunkt uten tvil, for gurimalla som jeg koser meg! Alene hjemme, null stress, deilig musikk og spennende mat.. Mmm, dere kan jo tenke dere♥ 

I går var det, som dere vet, tirsdag, og denne gangen var det tid for å prøve seg på en ny smoothieoppskrift -nemlig Piña Colada! Som jeg har fortalt tidligere er jeg helt hekta på smoothie for tiden. Det er jo så forfriskende og godt i sommerværet. I tillegg så er det sunt og næringsrikt, og det liker vi jo ekstra godt, eller hva?

Image hosting by imagehost.nordei.de

Du trenger: 

En halv ananas / to bokser ananasbiter (gjerne sukkerfri!)
En boks kokosmelk (jeg brukte den letteste varianten) 
2 ts søtning (sukrin / splenda / fruktsukker) 
5 knuste isbiter 

Bland alle ingrediensens sammen i en blender til alt av ananas og isbiter er knust. Om du vil ha tynnere konsistens tilsetter du litt ananasjuice eller vann! Om du vil ha den tykkere er det bare å ha i litt ekstra ananas:-) Server med en gang for å sikre deg den friske smaken! Nyyyt♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Smaken av kokos og ananas er helt fantastiske sammen, og jeg fikk skikkelig syden-vibber mens jeg drakk. Mmm, dette blir nok laget ofte fremover!

Oppskrift på ostesufflé

 • 05.05.2014 kl. 22:18

Heisann! Som lovt kommer nå oppskriften på ostesuffléen jeg snakket om på lørdag. Dette er en av livrettene mine, så denne kan jeg med hånden på hjerte anbefale som en goood og smakfull middag. Vi bruker å ha den på lørdager slik at vi har som unnskyldning og servere foccacia eller annet lyst brød vedsiden, hihi! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger - 

4 ss smør 
3 ss hvetemel 
3 dl melk 
5 egg 
300 g lettost
1,5 ts salt 

Lag hvit saus av smør, mel og melk. Rør deretter i eggeplommene fra eggene, og stivpisk selve eggehviten. Riv ost og rør den forsiktig inn i den hvite sausen sammen med litt salt. Tilslutt rører du i eggehvitene - først 1/3, så resten. Stek i smurt suffléform på nederste rille i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter. Eller du kan bruke porsjonsformer, da trenger de bare 15 minutter. Server med frisk salat og gjerne nybakt brød! Nyyyyt♥

Image hosting by imagehost.nordei.de

Håper den faller i smak hos dere også!

Oppskrift på sunne vafler

 • 28.04.2014 kl. 20:02

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger - 

2 egg
70 g mager kesam
60 g havremel
20 g sammalt rug 
1/2 ts kardemomme 
1/2 ts bakepulver
1 ss sukrin 
melk til riktig konsistens 

Bland sammen alle ingrediensene ovenfor, og bruk melk til å spe ut til passe konsistens. En vaffelrøre skal være ganske tynn. La røra stå i noen minutter før du steiker den i vaffeljernet til en gyllen farge. Jeg brukte kokosa istede for steikesmør, noe som gjør de enda sunnere. Server med friske bær, vaniljekesam, og gjerne litt brunost om du ikke er alt for streng på kaloriene :-) 

Image hosting by imagehost.nordei.deImage hosting by imagehost.nordei.de

Nyyyt!

Peanut Butter Granola

 • 26.04.2014 kl. 16:41

Haha ååå, denne oppskriften måtte jeg lage 3 ganger før det ble en suksess. Først brente jeg den så sinnsyyykt i ovnen, så glemte jeg honning og tilslutt gikk det endelig bra. Mye styr, men det var helt klart verdt det for fyttikatta for en deilig oppskrift på granola jeg har å dele med dere nå! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger - 
2 kopper vanlig havregryn
1/4 kopp peanøttsmør
1/4 kopp honning
2 ss valgfri søtning (jeg brukte sukrin gold) 

Start med å forvarme ovnen til 150 grader. Bland sammen peanuttsmør, honning og søtning i en bolle og bland godt sammen. Sett blandingen i microen til røren er helt myk, det tar ca 30 sekund. Tilsett så de to koppene med havregryn og bland godt til det er jevnt fordelt. 

Legg blandingen på et stekebrett med bakepapir, og fordel det godt utover slik at det ikke blir store ujevnheter. Varm det så i ovnen i 15-20 minutter, til granolaen har blitt gyllenbrun. Følg med underveis, og ta den gjerne ut for å røre litt om på blandingen halvveis! Når den er ferdig burde den få kjølne helt før den blir spist, så du får den crunchy, gode smaken ;-) Husk å legge den i en lufttett boks etterpå, slik at den holder seg best mulig! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Bon appetit!

Typiske måltider for meg

 • 24.04.2014 kl. 14:47

I det siste har det haglet inn forespørsler om flere trenings- og kostholdsinnlegg her på bloggen. Derfor satt jeg meg ned for å planlegge noen lure innlegg til dere om nettopp det, men når sant skal sies så er jeg litt usikker på hva dere vil ha? Realiteten er jo at jeg ikke følger noen spesiell diett og treningen tar jeg som jeg føler for, og da går det stort sett i kardio. Så en haug av gode tips, styrkeøvelser og diettideer har jeg dessverre ikke grunnlag til å dele. Det eneste jeg kom på etter denne tenkerunden jeg hadde med meg selv, var et mat-innlegg med typisk mat for meg. Så her kommer det! 

Jeg prøver å holde meg til sunn mat, men det er uansett veldig viktig for meg at maten smaker godt. Jeg hadde nok ikke klart å holde meg sunn lenge om jeg bare skulle valgt mat utfra næringsinnhold og ikke smak. Mat er jo så fantastisk, så det er viktig å kunne nyte! Ellers bytter jeg ut lyse brødvarer med grove, sukker med sukrin/stevia og prøver heller å lage sunne varianter når jeg lager noe.

Image hosting by imagehost.nordei.de
Middag er det største måltidet jeg spiser i løpet av en dag, så det mååå smake godt for at jeg skal ha en bra dag, haha! Derfor går det mye i salater med godt tilbehør, speltlompepizza, ulike typer wraps (se laksewrap-oppskrift her), (kyllingwraps-oppskrift her), gratinerte speltlomper (oppskrift her), stekt sitronlaks med kesam, ovnsbakt torsk med pesto (legger ut oppskrift senere) og ulike retter med kyllingfilet. I det siste har vi vært veldig opptatt hjemme, så da har jeg ofte bare laget meg en kjapp havregrøt. Er utrolig glad i det, så hvorfor ikke? :-) 

Image hosting by imagehost.nordei.de
Så var det de andre måltidene. Der bruker jeg å spise litt mindre porsjoner, ihvertfall til lunsj og kvelds. Frokost er derimot grunnlaget for dagen, så der spiser jeg gjerne litt mer. Til lunsj/frokost/kvelds varierer jeg mellom mye forskjellig. Det jeg spiser aller mest er bananpannekaker (oppskrift her), gresk yoghurt/naturell yoghurt med ulik topping (eksempel her), havregrøt, speltlomper og grove scones (oppskrift her)!

Image hosting by imagehost.nordei.de
Og sist men ikke minst må jeg ha med snacks. Her går det, som dere ser, mye i kaffe! Rett og slett fordi jeg synes kaffe er så syyykt godt sammen med litt lettmelk eller lignende. I tillegg hjelper det meg med å dempe søtsuget. Ellers er jeg glad i smoothie, grønnsaker med dip, microbrownie (oppskrift her), proteinkuler (oppskrift her), sunne vafler (oppskrift kommer) og selvsagt favoritten; rå frukt som jeg eventuelt topper med vaniljekesam, skyr eller yoghurt.

Healthy jelly

 • 23.04.2014 kl. 18:38

Heisann! Så gøy at dere hadde så mange ideer til innlegg! Jeg har notert meg alle og enhver, og setter i gang med storproduksjon av forhåndsskrevne innlegg på fredag! Betyr forresten veldig mye for meg at dere gir dere tid til å komme med ønsker. Det viser meg at dere er interesserte i det jeg skriver! Så tusen hjertelig takk for det♥Et ønske som gikk igjen i flere kommentarer var oppskriftinnlegg. Denne oppskriften hadde jeg allerede planlagt fra i går, så her kommer det jammen et ønskeinnlegg allerede! Tenkte jeg skulle dele en liten vidunderoppskrift som redder meg fra et hav av kalorier når jeg craver godteri. (Sånn som nå for tiden.) Jeg regner med det ikke bare er jeg som har søtsug hengende igjen fra påska? Jeg synes det er så vanskelig å gå rett fra bunnen av godteskåla til et supersunt kosthold, så da er det veldig greit med noe som gir den gode søt smaken samtidig som det er sunt! Det hjelper ihvertfall meg gjennom overgangen etter en skikkelig utskeielse! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

- Du trenger - 
2 dl saft (Fun eller Zeroh for minst kalorier)
8 dl vann
8 gelatinplater
1 ss stevia 

Legg gelatinplatene i kaldt vannbad mens du varmer opp de andre ingrediensene i en kjele. Når gelatinplatene er myke presser du ut vannet og legger de i saftblandingen. Det skal ikke koke, men la det bli godt varmt før du heller blandingen over i noen glass og setter det i kjøleskapet. Der må den stå noen timer, helt til den er stivnet. Det tar gjerne noen timer før den har riktig konsistens. Server med vaniljesaus og friske frukter eller bær! Nyyyt!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Dette tipset fikk mamma på et Grete Roede kurs som hun gikk på for noen år tilbake siden. Helt genialt, spør dere meg! Oppskriften hadde etterhvert gått i glemmeboken, men når den dukket opp på Eirin Kristiansen sin blogg, måtte jeg bare prøve igjen! Dette skal jeg lage myyye av i sommer!

Deilig mandel- og kaffesmoothie

 • 08.04.2014 kl. 14:09

Heisann, gode leserne mine♥ I dag våknet jeg i litt senere enn jeg pleier, noe som resulterte i en litt shabby Toril på skolebenken denne tirsdagen. Huff, krøllet hår i en stor dott på hodet og et trøtt og sminkefritt ansikt. Haha, kan dere tenke dere? Hadde også norsktentamen i dag, og jeg kjente godt at jeg hadde trengt noen timer ekstra på øyet før jeg skulle starte. Fikk ristet det av meg da, og kom etterhvert inn i et heidundrende skrivetempo. Nå er det bare å krysse fingrer og tær for at teksten jeg skrev er god nok til en ok karakter!

I det jeg leste gjennom kommentarene deres i går kom jeg over et spørsmål om jeg kunne legge ut ulike kaffeoppskrifter. Jeg har dessverre ikke så mange på lur, ettersom jeg stort sett drikker cappuccino selv, men jeg har ihvertfall en som jeg mer enn gjerne vil dele med dere. Det er en mandel- og kaffesmoothie som smaker aldeles nydelig! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

♥ 15 gram mandler ♥ 1 fryst banan ♥ 2 ss vaniljekesam ♥ 1/2 kopp kald kaffe ♥ 4 isbiter ♥ 

Start med å ha mandlene i en blender til de er helt knust, og gjør deretter det samme med isbitene. Hell tilslutt resten av ingrediensene sammen med isbitene og mandlene, og mix det godt! Enjoy!

Scones for breakfast

 • 05.04.2014 kl. 09:34

I dag våknet jeg så tidlig at jeg måtte benytte anledningen til å gi meg tid til å prøve noe nytt til frokost. Jeg hadde et skikkelig sug etter brødmat i det jeg sto opp, men dessverre for meg har jeg begynt å reagere på brødskiver og boller med vanlig mel. Blir faktisk skikkelig uggen i magen i flere dager etterpå.. Er absolutt ikke godt, og derfor ville jeg prøve meg på en sunn oppskrift til scones der jeg byttet ut melet med havregryn og havremel. Og vet dere hva? Det ble en suksess!

Image hosting by imagehost.nordei.deImage hosting by imagehost.nordei.de

Det du gjør er å blande alle ingrediensene sammen, former det til to boller på et stekebrett og setter brettet i ovnen på 200 grader i 10-15 minutt. Jeg har bare prøvd meg frem med ingredienser, så det er fult mulig å bytte ut litt. Om du for eksempel ikke har havremel kan du skifte ut det med 10 g ekstra havregryn. Og kardemomme, kanel og sukrin er smaktilsetninger som også er fullt mulig å sløyfe! Bon appetit!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Anbefaler virkelig alle å prøve denne oppskriften, jeg skal iallefall lage det flere ganger! Er både godt, sunt og veldig mettende! Ble faktisk mett etter den første sconesen allerede, men godt som det var klarte jeg å dytte i meg den siste også, haha! Ha en fin dag da♥

Smoothielicious

 • 04.04.2014 kl. 18:03

Den siste tiden har jeg fått helt hekta på smoothie. Kanskje ikke så rart når det går mot smoothiesesong, og man konstant craver etter noe forfriskende. Jeg prøver å variere litt med nye oppskrifter i jakten på den perfekte smak. Hittil er det faktisk den enkleste som har vært det beste, så den må jeg bare dele med dere! Det eneste jeg har hatt oppi her er en skål frosne skogsbær, 4 ss yoghurt naturell og 2 dl melk. Enklere enn det blir det faktisk ikke!
Image hosting by imagehost.nordei.de
I morgen tenkte jeg å prøve ut kaffesmoothie. Har laget det en gang før, men da manglet jeg både det ene og det andre, så jeg får heller gi det en ny sjanse. Skal dele oppskriften med dere om det blir bra!

Gratinerte speltlomper

 • 25.03.2014 kl. 21:05

Etter stor forespørsel etter nye mattips og oppskrifter på bloggen, er det endelig på tide å dele min absolutte speltlompefavoritt med dere! Dette er helt klart noe av det beste jeg vet av alle slags typer mat - både sunt og usunt, og jeg kan han virkelig anbefale alle å prøve det ut.

Image hosting by imagehost.nordei.de

Det man gjør er å smøre speltlompene med philadelphia light, pesto (anbefaler grønn pesto, men rød funker også), lettost og en valgfri type kjøttpålegg. Favorittpålegget mitt til denne retten er bacon, men parmaskinke, spekeskinke og paprikaskinke er også nyydelig! Rull deretter sammen og sett de i ovnen. Gratiner lompene på 175 grader i ca 10 minutt, og så skrur du over på varmluft i ca 5 min så de blir knasende sprø! 

Image hosting by imagehost.nordei.deImage hosting by imagehost.nordei.de

Ser det ikke godt ut? Det skal jeg love dere at det er!


Rekner med flere av dere har fått med seg at det er den store vaffeldagen i dag? Det skal ihvertfall utnyttes her i huset, for i skrivende stund står Siv på kjøkkenet og lager sunne vafler til hele gjengen i huset! Snakk om deilig kveldsmat eller hva? 

My love for coconut oil

 • 17.03.2014 kl. 17:14

Heisann Sparker igang uka med et lite tips jeg! Etter innlegget om bananpannekaker kom det nemlig en del spørsmål om hvorfor jeg stekte i kokosolje, og hva det egentlig var. Tenkte å sette av et eget innlegg til det, for dette er nemlig et produkt jeg mener alle bør ha   
-ikke bare på kjøkkenet, men badet også!


Disse to herlighetene stod faktisk en stund i skapet hjemmet før jeg virkelig fikk øynene opp for de. Etterhvert som tiden har gått har de dukket opp på flere og flere kostholdsblogger, så da skjønte jeg at det var noe jeg burde begynne å benytte meg av. Det angrer jeg ikke et sekund på at jeg gjorde, for denne oljen kan virkelig brukes til alt! Etter litt eksprimentering og testing med kokosolje, har jeg funnet frem til noen tips til bruksområder jeg veldig gjerne vil dere med dere: 

Image hosting by imagehost.nordei.de

 Som kosttilskudd. Denne oljen er ikke bare fantastisk på smak, men har en hel del helsefordeler, og er god for både immunforsvaret, forbrenningen og hjertet. Det finnes et hav av muligheter å bruke oljen i, og da må jeg bare anbefale å bruke google som et verktøy! Selv har jeg den i smoothie, bakst og steking! Huden min har faktisk også blitt bedre etter jeg begynte å blande inn kokosolje i kostholdet mitt, noe som er helt utrolig for meg som har slitt med tørr hud i ansiktet i en evighet nå! 

 Som fuktighetsgivende. Ved å smøte på litt kokosolje i ansiktet, holder du huden både myk og fuktmett. Kokosoljen tilfører nemlig fuktighet til huden og reduserer vanntap gjennom hudoverflaten. Også er det vel ikke et stort minus at huden din nå lukter deilig kokos? 

 For å få glansfullt hår. Om du vil få den ekstra glansen eller bare temme statisk hår, så er det mulig å smøre kokosolje i hårtuppene! Håret mitt ble silkemykt etter jeg prøvde det, og jeg kan ikke si at den deilige kokoslukten skadet heller, haha♥

 Som leppeskrubb. Bland sammen en teskje kokosolje med sukker og noen dråper sitron og skrubb over leppene i 1 min. Voila, så er du plutselig kysseklar! Skal sies at jeg fortsatt sverger til LUSH sin leppeskrubb, men er absolutt verdt å prøve denne blandingen om du ikke har noe annet tilgjengelig!
 
 Som sminkefjerner til øyensminke. Smør litt olje på en bomullsdott og gni forsiktig over øynene. Oljen løser sminken opp, den er skånsom mot vippene og den sarte huden under øyet får ekstra fuktighet! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

 Mot tørre hender. Hele krukken er nok ikke spesielt praktisk å ha med i veska, men i hjemmesituasjoner er kokosolje helt ypperlig å bruke som håndkrem! Smør på litt etter du har vasket hendene og bli positivt overrasket! 

 Som highligher. Husker ikke helt hvor jeg leste dette tipset, men jeg måtte bare prøve! Ved å smøre på en liten dråpe på kinnbeinet etter jeg hadde påført alt annet av sminke, fikk jeg faktisk en helt fantastisk glød som jeg bare hadde trodd at virkelig dyre sminkeprodukter kunne gi meg! Amaaazing! 

 Til barbering. Jeg har begynt å bruke kokosolje i steden for barberingskremmer når jeg barberer meg, for å slippe et hav av kjemikalier på kroppen. Kokosoljen gjør nemlig akkurat det samme som desse kjemikalbombene som man ellers bruker: det lukter godt, fukter huden og er antibakteriell! 

 Som kroppsskrubb. Dropp gjerne dyre skrubbkremer til fordel for kokosoljen blandet med litt salt eller sukker. Huden føles rett og slett silkemyk etterpå!  "Extra virgin" er med eksotisk smak av kokos. Den bruker jeg som en slags smakstilsetter i for eksempel smoothie, og det er den jeg også bruker på kroppen i de ulike punktene ovenfor. "Pure" setter ikke så mye smak på maten som "extra virgin" og tåler mer varme, derfor bruker jeg den i varmretter og til steking! Her kan du kjøpe "Cocosa Extra virgin" & "Cocosa pure".
//adlinks
 

Energybooster for breakfast

 • 16.03.2014 kl. 10:58

Da var det søndag, og den startet jeg med å lage min første grønne smoothie! Lager alltid med bær når jeg først skal ha siden det er jo så godt! Men tiden var inne for å prøve ut noe nytt, og man kommer tross alt ikke unna at grønnsakssmoothie er noen hakk sunnere, så hvorfor ikke prøve det ut? 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Jeg ble faktisk positivt overrasket over smaken! Jeg lot meg skremme av fargen og var forberedt på noe skikkelig fælt, så jeg stilte meg med vasken i tilfelle det ikke ville ned, haha! Men å blande epler, sitronsaft og litt sukrin med grønnsakene var virkelig ingen dum idé. Det ble nemlig friskt og godt, og glasset endte opp med å gå ned på høykant! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Å drikke en fersk smoothie med så mye næring til frokost, er utrolig deilig og forfriskende. Det gir både et boost for kroppen og humøret, og det er jo litt av et deilig grunnlag å ha videre ut dagen eller hva?♥ Kanskje noe å starte mandagen med også, for mandagsgretne sjeler? Haha! 

Image hosting by imagehost.nordei.de

Håper dere får en knallbra søndag! 

Lørdagsmiddagen sin det

 • 08.03.2014 kl. 20:27

Goood lørdagskveld og gratulerer med kvinnedagen alle jenter og damer der ute♥ Skal skjerpe meg med bloggingen igjen etter en slapp blogguke, så nå starter jeg med å gjør det bloggere kan best, som er å dele bilder av maten sin! I dag prøvde nemlig jeg og mamma oss på baconsnurret kyllingfilet med mangosalat. Jeg fant oppskriften på bloggen til Kristine Ullebø, og kunne ikke la være å smake det selv også! Og guri så vellykket det ble, det var sååå fantastisk godt! Oppskriften kan dere finne her!

Image hosting by imagehost.nordei.de

Image hosting by imagehost.nordei.de

Image hosting by imagehost.nordei.de

Ser det ikke deilig ut? Gjett om jeg er mett nå da!I morgen kommer forresten en trening- og kostholdschallange til dere som skal gjennomføres neste uke! Sitter og jobber med den nå, og jeg skal love dere at det blir hardt! Det blir nesten som Kristina Andersen sin challange bare mer intensiv. Jeg håper mange av dere blir med så utfordringen får betydning, og vi faktisk gjør det i fellesskap! Mann dere opp allerede fra i kveld jenter, så skrives vi i morgen! 
 

matinspirasjon

 • 05.03.2014 kl. 17:18

Heisann onsdagsbarn♥ Ble visst ikke noe innlegg i går, men sånn må det desverre bli noen ganger! Er ganske utslitt for tiden, så trenger å bruke litt tid på meg selv. I går gikk derfor dagen til å slappe helt av og bare kose meg. Dro også til Hanna en tur og ble sittende og skravle hele kvelden, så dermed ble treningen utsatt til i dag. Hadde jo egentlig bestemt meg for å være feilfri og eksemplarisk på både mat- og treningsfronten denne uken, men det måtte desverre gå tapt ettersom kroppen og humøret ikke er helt i hundre. Men vet dere hva? Jeg kjører på og prøver på nytt neste uke, jeg! Kanskje jeg til og med kan lage en liten utfordring til dere også, så gjør vi det sammen? We'll see! Hadde jo vært kjempekjekt det!Nå skal det jo sies at jeg ikke har vært helt slapp på matfronten heller. Det er bare at når jeg først utfordrer meg til å ha en 100% plettfri uke -ja, da vil jeg helst gjennomføre med 110%! Sånn er det å være pirkete og ha høye krav til seg selv! Velvel, ville egentlig bare innom for å si hei og hade! I kveld er det tid for trening, og så drar jeg til Sogndal med klassen i morgen tidlig! Da er det nemlig tid for fylkesmesse. Alle har jobbet knallhardt de siste ukene, så nå er det ikke annet å gjør enn å krysse fingrene for at elevbedriften vår, "RAW media UB", stikker av med en pris eller to! Ha en fin onsdagskveld alle skjønne♥ (bilder fra weheartit)

healthy snacking

 • 24.02.2014 kl. 18:54


Heisann og god mandag alle sammen! Da var jeg tilbake i Førde og klar for å innta de sunne og spreke rutinene igjen! Suget etter noe godt sitter fortsatt i kroppen, så i dag måtte jeg finne på noe lurt som erstatter godteriet jeg spiste i ferien. Den siste tiden har jeg blitt helt hekta på å kutte opp grønnsaker i stilker og ha dipp vedsiden av, så det også ble redningen i dag! Mmm, smaker helt fantastisk og er en super erstatter til chips og godis! Et lite tips til dere som har spurt etter noe raskt og enkelt som demper søtsuget! 

Ellers startet desverre uken min med noen skikkelige magesmerter som gjorde at jeg ble hjemme fra skolen. Er heldigvis mye bedre nå, og satser på at jeg får meg en treningsøkt i kveld! Kroppen skriker etter litt mosjon, så nå er det bare å lytte, hihi! Ha en fin mandagskveld søte!♥

A quick coffee trick

 • 18.02.2014 kl. 21:46

God kveld alle sammen♥ I dag har jeg hatt meg en aldri så liten tur innom Magneten her i Levanger, for å se litt rundt mens Markus var på fotballtrening. Det skal sies at det ikke tok så lang tid før jeg fikk telefon om at han ikke skulle på trening likevel, så dra dro vi heller hjem for å slappe av med tven og litt freiasjokoladeegg istede, hihi! 

Tenkte forresten at jeg skulle tipse dere om noe supersmart og kjempegodt! Husker ikke heeelt hvor jeg fant oppskriften, men må dele den videre uansett! Jeg er jo helt avhengig av kaffe selv, og elsker å kunne variere litt mellom ulike typer! Dette tipset er til dere som elsker kaffe, og da spesielt iskaffe! Denne "oppskriften" er så enkel som du kan få den. Kjøp inn isbitposer eller bruk slike søte silikonformer i ulike fasonger, så koker du opp ekstra sterk kaffe som du heller opp i posene/formene før du setter det i fryseren. Voila! Neste gang du får lyst på en frisk og god iskaffe er det bare å gå i fryseren og finne frem en kaffeisbit eller to, og legge de opp i et glass med kald melk! Supersmart, ikke sant? Håper det smaker!

Brownie heaven

 • 12.02.2014 kl. 16:55

I går lagde jeg noe av det beste jeg har smakt på lenge. Jeg hadde nemlig litt ekstra tid hjemme siden jeg sluttet tidlig, og bestemte meg derfor for å prøve å lage en sunnere type brownies. Er jo så kjekt å ha sånne oppskrifter på lur når man får besøk av søtsuget! Og er det noe jeg virkelig er svak for så er det kaker, boller, rundstykker og så videre. Bakevarer med andre ord! ..Dere kan jo tenke dere hvordan det var å jobbe i kafè før, omringet av bakevarer i flere timer i strekk, haha!

Nøkkelen til et sunt kosthold mener jeg ligger i kunnskap om det å lage mat. Det å kunne gjør om usunne favoritter til sunnere versjoner er noe man burde bruke litt tid på å lære seg. På denne måten slipper man å gå rundt og føle seg fengslet til salat og kyllingfilet, for plutselig åpner det seg et nytt univers med mat som både er sunt og godt! 
- 1 egg
- 30 gram proteinpulver med sjokoladesmak
- 1/2 ts bakepulver 
- 2,5 ts kakaopulver
- 2 ss sukrin
- 1 ss havregryn
- 1 ss mandelmel
- 0,5 dl melk
- 2 ss kaffe (kan sløyfes)

Bland alt sammen og sett det i mikroen i ca 1 minutt, alt ettersom hvor "fast" den skal være. Liker du browniesen litt rennende tar du litt mindre enn 1 minutt.
- 2 ss mager vaniljekesam
- 3 ts kakaopulver
- 3 ts sukrin

Et lite tips er å bruke frukt eller bær vedsiden av for å have smaken. I går brukte jeg bjørnebær, men jeg tror jammedeg at banan kan være like godt! Her er det bare å prøve seg frem!

Bananpannekaker til middag

 • 06.02.2014 kl. 18:30

Heisann! Har alle hatt en fin torsdag? Det har jeg! Er utrolig nok ferdig med skoleuka allerede i dag, siden jeg skal jobbe i banken i morgen! Ååh, elsker virkelig at jeg får tilbringe nesten hver fredag i et skikkelig arbeidsmiljø! Booster skolemotivasjonen min til de grader, i tillegg til at jeg får en hel drøss med arbeidserfaring! For dere som lurer, så er jeg og to andre i banken for å lære om hvordan de driver markedsføring! Er en del av "program til fordjupning", som er et fag vi har på medier og kommunikasjon! Kjempe kjekt og utrolig lærerikt!

Som jeg skrev tidligere, så hadde jeg to prøver denne uka. Ble ferdig med den siste i dag, og da tenkte jeg å belønne meg selv med en ekstra god middag: Nemlig bananpannekaker! Det ble ikke særlig avansert og er langt fra en typisk middag, men smakfullt ble det helt klart! Tror at jeg må begynne å lage det her til frokost eller lunsj fremover altså! Er jo så sunt og godt! (..Og demper søtsuget til oss søtmomser, haha) Og det beste av alt er vel at det faktisk ikke vanskligere enn å knuse en banan og blande den med 2 egg! 

Vel, nå skal jeg kose meg med forrige episode av bloggerne! Har ikke rukket å se den enda, så her er det bare å sette i gang! Ha en fin kveld videre, så snakkes vi

Feelgood tea

 • 30.01.2014 kl. 16:17

En ting både jeg og mamma har blitt helt frelst for de siste ukene er pukkate! Har sikkert drukket 2 kopper hver dag i 3 uker i strekk. Haha, er jo så godt og gjør godt for kroppen i tillegg! Har rukket å finne meg 3 ulike favoritter, som jeg så gjerne vil anbefale til dere! Ingenting er jo som å avslutte vinterkvelden med en deilig, stor kopp te? Det er hvertfall blitt et must i min hverdag!Dette er da gjengen med mine favoritter. Fikk også noen prøvepakker fra sunkost med blant annet Chaite, og noen andre som ikke slo like godt an! Desse pakkene koster rundt 50-lappen, og kan kjøpes på blant annet Vita, blivakker.no og ulike helsekost foretninger! Det fine med Pukka sine teer er at de bare inneholder etiske og organiske ingredienser, noe som gjør veldig godt for kroppen.Cleanse er en utrolig god te, men er ganske skarp på smak! I følge pukka, skal denne teen hjelpe mot acner, urenheter og gi glødende hud! Jeg har ikke drukket denne regelmessig, så kan ikke si jeg har opplevd noen store forandringer, desverre! Jeg er heldig og har ganske ren hud for tiden, så blir ganske vanskelig å se forskjell. Noen andre som har noen positive erfaringer med denne? Jeg vil gjerne høre!Love er en te med en heeeelt utrolig deilig og balansert smak. Denne drikker jeg for rett og slett når jeg skal kose meg skikkelig, og har opplevd at jeg faktisk får sove bedre etter å ha drukket den! Detox er min klare favoritt! Jeg føler meg så fresh og sunn etter en kopp med detoxteen at det ikke er måte på! Denne skal hjelpe renselsesprosessen i kroppen på en rolig og mild måte. Har allerede rukket å drikke unna 2 bokser av den, og det forteller vel litt? Herlig smak med ettersmak av lakris og gir en deilig følelse i kroppen etterpå! 

Oppskrift: Sunnere brownies

 • 18.01.2014 kl. 16:36

Husker dere forrige fredag når jeg fortalte at jeg skulle i bursdagselskap uten å spise kake? Vel, jeg endte opp med å spise litt uansett. Mamma hadde nemlig bestemt seg for å lage en sunn brownie, slik at vi kunne kose oss uten å tenke så mye på kaloriene. Og gud for en suksess den ble! Var ikke et eneste kakestykke igjen når vi dro hjem! Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere, slik at andre også kan ta nytte av mammas brownies! Start med å smelte sjokoladen og smøret i et vannbad. Ikke la det bli for varmt. Pisk egg, sukrin og cocosa sukker godt, før du rører inn sjokoladerøren. Sikt sammen kakao, mel og vaniljesukker og ha det i røren sammen med grovt hakkede valnøtter. Gjem gjerne noe av nøttene til å drysse over kaken tilslutt. 

Stek røren i en liten langpanne ved 165 grader i ca 25 minutter. (Følg med på tiden selv, browniesen må jo ikke bli så stekt at det bli sjokoladekake!)  Voooila, så har du en supergod brownies, bare litt sunnere enn du gjerne er vant til! 

Let's try something new

 • 17.01.2014 kl. 17:16

I går turte jeg endelig å prøve meg på grønnsaksjuice! Skulle eeegentlig følge en oppskrift jeg fant på nett, men siden rimi manglet både spinat og annet måtte jeg bruke kreativiteten. Det er ikke til å legge skjul på at jeg virkelig var skeptisk på smaken på dette, men til min store overraskelse var det faktisk ganske godt! Her er det jeg brukte i juicen min: 2 epler, 2 stenger selleri, 1/2 brokkoli, 3 kiwier og 2 never med druer. Ble nok til tre glass juice, så da hadde jeg både til i dag morges og i kveld også! Hørte at næringsstoffet går ut etter 2 dager, så er nok ikke så lurt å lage større mengder enn dette tenker jeg. Med mindre du har en familie som også vil ha eller du bare drikker det for smakens skyld da!Friskt, godt, enkelt og supersunt! Anbefaler alle å kjøpe seg en juicemaskin altså, har hatt min i noen uker nå, og guri, den er godt brukt allerede! 

Oppskrift: Proteinkaffe

 • 16.01.2014 kl. 12:41

Goood morgen! I dag har jeg "fri" fra skolen, fordi vi har intervjudag hvor vi skal lage radioreportasje. Jeg har kommet godt i gang allerede, så nå var det påtide å sette seg ned med datamaskinen for å skrive et innlegg til dere! Tenkte nemlig å vise dere hvordan jeg lager proteinkaffe! Har prøvd utrolig mange ulike oppskrifter, men denne oppskriften her slår virkelig alt! 

Lag klar en shaker med vann, melk, proteinpulver og søtning. Shake blandingen godt før du tilsetter kaffe. Kaffeen og shaken skal utgjør ca 50/50. Steam eventuelt litt melk og dryss over cappuccinopulver på slutten for en perfekt smak på kaffeen! Enjoy!Sitter og koser meg med proteinkaffe i skrivende stund jeg. Skal snart støvsuge og rydde litt så mamma blir glad når hun kommer hjem fra jobb, også tenker jeg å dra en tur til sentrum for noen ærend etterpå! Skal blant annet på vinmonopolet alene for første gang.. Ææ det blir rart! Føler jeg kommer til å stå der inne og plutselig innse "herregud, nå er jeg faktisk voksen!" Haha.. Ha en fin dag da!

En typisk matdag for meg

 • 11.01.2014 kl. 16:43

Dere har vist så stor etterspørsel og engasjement rundt innlegg om trening og kosthold i det siste at jeg måtte sette meg ned og skrive et skikkelig gjennomført et i gårkveld! Tenkte å vise dere en typisk matdag for meg! Helt komplett for vekttap, fettap eller muskelbygging er den ikke, men den funker veldig bra for meg hvertfall! Vet jo mange av dere har begynt å jobbe med nyttårsforsetter rundt trening, så kanskje dere også finner noen tips dere kan bruke til det? 
I og med at jeg drar ut døren allerede før klokken har slått syv er jeg ikke spesielt sulten om morgenen. Det blir rett og slett litt for tidlig for et stort måltid for meg, så derfor holder jeg det som oftest ganske enkelt. Det aller beste er mammas hjemmelagde knekkebrød med philadelphia light, kalkunskinke og avokado, men det kan like gjerne være en liten skål havregryn, et stort glass juice, en frukt eller greskyoghurt med oppkuttet frukt og musli! I helgene koser jeg meg gjerne litt ekstra med eggerøre eller protein/havrepannekaker! Og så må jeg jo selvfølgelig ha morgenkaffeen min vedsiden av! 


I lunsjen på skolen varierer jeg nistepakken min heeele tiden! Et godt måltid gjennom skoledagen er superviktig, og booster motivasjonen min resten av skoledagen! Hvor kjedelig er det ikke å dra opp tørre brødskiver etter man har jobbet hardt i flere timer i strekk? Her går det hvertfall ofte i knekkebrød, ulike salater, speltlomper med grønnsaker og kjøttpålegg, wraps! 
Etter søsteren min flyttet ut og pappa har blitt så opptatt med jobb igjen, har både mamma og jeg blitt skikkelig late på middagslagingen. Eller ikke bare late da, men siden jeg ofte er på jobb etter skolen og mamma gjerne er travel så blir det ofte at vi bare tar oss noe fra kjøleskapet, eller så kjøper jeg på Spar om jeg er på jobb til kvelden. Om jeg kjøper blir det ofte skyr, banan eller salat. Om jeg er hjemme lager jeg meg ofte havregrøt, speltlompepizza eller så spiser jeg det vi eventuelt har hjemme. Kveldsen min holder jeg ofte ganske lett. Om jeg ikke har vært på jobb da, da slår jeg til med en stor skål gresk yoghurt, noen knekkebrød eller havregrøt! Om ikke så blir det litt te eller juice, og gjerne noen knekkebrød eller speltlomper! 
Her blir det gjerne litt frukt, nøtter eller juice! Ikke noe spesielt mer enn det egentlig.Haha, okei ser nå at dette var et skikkelig vanskelig matopplegg å forstå seg på! Men altså, det varierer så mye på hvordan dagen min er bygd opp! Det vanligste er lett frokost, lett lunsj, en tyngre middag og en lett kvelds før leggetid!  

Laksewrap - Sunt, raskt og supergodt!

 • 08.01.2014 kl. 21:23


Har alle hatt en fin onsdag? Det har jeg, selv om dagen kanskje kunne vært litt mer fart i.. Både skole- og jobbdagen gikk utrolig sakte, og grunnen er at jeg har rett og slett har hatt litt for lite å gjør på. Så for å muntre meg opp når jeg kom hjem bestemte jeg meg for å lage en mer delikat kveldsrett enn havregryn-standarden. Og da tenkte jeg enkelt og greit å kjøre på med laksewrap! Det er så ufattelig godt, at du aner virkelig ikke! (Med mindre du har smakt det da.. hehhe). 

Vil du prøve selv så trenger du tacolefse (gjerne grov), philadelphia (light om du vil være sunnest mulig), avokado og røyka laks! Det du gjør er å smøre tacolefsa med philadelphia og knust avokado, før du tilslutt legger laksen over ca halve. Så ruller du sammen og skjære opp i biter, og deretter: nyyyyt! Vanskligere enn det er det altså ikke å få seg en skikkelig god og deilig matbit utpå kvelden! Ser det ikke godt ut? Jeg er hvertfall helt frelst!

fresh juice for myself

 • 07.01.2014 kl. 14:32


Årets julegave til meg selv ble en helt egen juicemaskin, som mildt sagt vært i god bruk allerede. Tror jeg må ha laget flere liter med sunn og deilig juice, som både jeg og familien min har koset oss med Maskinen er så praktisk og effektiv, og utrolig enkel i bruk! Ikke bare når det gjelder å lage selve juicen, men også når det kommer til oppvasken! Er jo ikke så gøy å stå igjen med det, mens en skikkelig vitaminboost i form av en juice står på kjøkkenbenken og venter på deg?

Denne gangen valgte jeg å presse gulrøtter, sitron, blodappelsin, appelsin og mango, for en syrlig og frisk juice! Etter noen timer i kjøleskapet er den kaldt og heeelt perfekt, så da er det bare å nyte med goood samvittighet! Ser det ikke deilig ut? Tenk at noe så sunt kan være så godt! Og et tips kan jo være å gjøre som meg, nemlig å lage mye av gangen slik at man har i noen dager i strekk. Er så herlig å kunne ta med seg en liten flaske som man kan kose seg med på skolen! Jeg har forelsket meg helt i denne maskinen, og skjønner ikke hvorfor jeg ikke har invistert i en tidligere! Vet ikke om jeg har fortalt det er på bloggen, men tenkte jeg skulle begynne med litt supermat på nyåret, så da er det perfekt å blande sammen grønne juicer med hvetegress, spirulina osv! Min maskin er forresten fra Wilfa, og jeg anbefaler den på det sterkeste dersom du er ute etter noe lignende! (Man får til og med en liten oppskriftsbok vedsiden av som er sååå kjekk å ha! Har latt meg inspirere av oppskriftene der allerede, og de er sååå gode!)

Refreshing

 • 11.12.2013 kl. 13:22


Sitronvann. En super erstatter for brus og saft for å unngå alle tilsetningsstoffene. Vann blir ofte litt kjedelig på smak i lengden, er dere ikke enige? Jeg elsker å kutte opp tynne skiver av sitron og lime og legge det i en flaske. Deretter legger jeg flaska med vann i fryseren i en halvtimes tid så vannet blir isende kaldt! Perfekt etter trening, og spesielt for oss som er glad i det som er surt! 

Visste dere forresten at om man starter dagen med å drikke sitronvann på tom mage om morgenen hjelper det med å skylle ut avfallstoffer og redusere oppblåsthet? Det fungerer rett og slett som en mild detox! For å få best mulig effekt bør væsken være varm, siden det tas fortere opp i kroppen enn kald væske. Et lite tips bare!

Morning Glory

 • 28.11.2013 kl. 09:40


Så ikke det her supersunt og godt ut? For en næringsrik og smakfull frokost blander du gresk yoghurt, vanilje kesam, cottage cheese sammen og topper med hva enn du måtte ønske! Jeg hadde eple, pære, musli, greskarfrø og sesamfrø på min! Nammm! Tar maks 5 minutter å lage til, smaker fantastisk og er utrolig sunt og godt for kroppen! Enjoy!

Hjemmelaget musli

 • 23.11.2013 kl. 17:01

Halloooen! Nå skal jeg dele en aldri så liten oppskrift med dere. Jeg bestemte meg nemlig for å lage musli/granola her om dagen, og gjett om det ble godt?! Fargen ble litt kjedelig ettersom vi manglet både tørket frukt og kokosflak, så det får jeg heller ha oppi nestegang. Godt ble det uansett, det kan jeg love dere! Det man gjør er enkelt å greit å blande sammen alt man liker i musliblandinger. Noen tips kan være hakkede mandler, chasewnøtter, linfrø, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø eller valnøtter. Alt dette blander du sammen med noen skjeer honning, 25 gram sukrin, 2-3 spiseskjeer maldonsalt og litt matolje. Bland det godt sammen så hele "røra" blir like "fuktig". Sett det deretter i ovnen i 50 minutter på 140 grader. Husk å røre litt hvert 10ende minutt. Tilslutt kan du gjøre det jeg ikke gjorde -nemlig å tilsette tørkede frukter eller kokos. Noen forslag kan jo være Gojibær, tørkede blåbær, tørket mango eller noe lignende. Prøv dere frem! 

Oppskrift: Sunn eplekake

 • 18.11.2013 kl. 17:26

Heisann og hoppsann! Da var det ny uke og jeg er tilbake på skolebenken! Skal si det føltes som jeg kom tilbake fra ferie når jeg gikk inn i klasserommet i dag. Har jo vært på utplassering i 2 uker nå, og det har bare vært fryd og gammen! Kjenner det blir litt tungt med skole nå, er rett og slett litt umotivert på den fronten for tiden, men kjenner jeg meg selv rett så er motivasjonen snart tilbake! 

Som jeg fortalte tidligere lagde jeg eplekake på i går. Den gikk over alle forventninger, og ble rett og slett himla god! Derfor vil jeg jo selvsagt dele oppskriften videre med dere. Ikke var det noen fancy ingredienser heller, så det er absolutt en kake alle og enhver kan klare å lage! Start med å stivpiske eggehvite fra 1 egg i en egen bolle. Deretter blander du sammen 1 egg, 2 ss cottage cheese, 2 ss splenda eller sukrin, kanel, 40 g havregryn og 1/2 ts bakepulver i en egen bolle. Visp godt før du vender inn den stivpiskede eggehviten. Smør en form, og slå røren over i formen. Pass på at ikke formen blir for stor så kaken blir altfor tynn. 

Kutt opp epler i tynne båter og legg de fint oppi formen. Her kan du legge på så mye epler du ønsker, alt etter smak og behag. Jeg dekte stortsett hele overflaten. Så tar drysser du over kanel i den mengden du selv vil ha. Etter min mening er ikke en eplekake en eplekake hvis den ikke har masse kanel, så for min del var det bare å kjøre på! 

Sett deretter formen i ovnen i 200 grader. Der skal den stå i 15-20 minutter (spørs på tykkelsen). Kjenn gjerne etter med en gaffel om den er gjennomstekt! Server mens den er varm, og gjerne med litt is på siden! Om du vil holde det sunt så bruker du yoghurtis sånn som jeg gjorde, den er ikke verre enn 150kcal pr 100g og det er jo mer enn greit på en søndag! Hvertfall etter min mening :-) 

Start your day the healthy way

 • 09.11.2013 kl. 08:40

Trykker meg innom bloggen for å dele et aldri så lite frokosttips med dere! I mine øyner er frokost det viktigste måltidet i løpet av døgnet, så at det skal være både sunt og smakfullt er superviktig! I fjor husker jeg at jeg hadde store problemer med å få i meg frokost før skolen, og slet derfor med mangel på energi gjennom hele dagen. I år har jeg snudd helt om på ting, for nå er det favorittmåltidet mitt og energien er tilbake på topp! Man kan ikke få understrekt det nok: Frokost er kjempeviktig for at man skal fungere. Nå ligger jeg faktisk i senga hver kveld og planlegger hva jeg skal spise til frokost neste morgen. Så når jeg våkner hopper jeg ut av senga så fort alarmen ringer fordi jeg vet at jeg skal få noe godt i magen! Haha, matmomsHer er da min favorittfrokost for øyeblikket. Gresk yoghurt med musli og frukt/bær.  Den er sunn, god og gir fest i munnen! Ulike typer frukt på morgenkvisten er virkelig en god start på dagen etter min mening! Har en god del andre frokostvarianter som jeg spiser også, og de tenker jeg å dele med dere senere! TIPS: En enkel måte for å få en mer spennende smak er å blande litt fun-saft inn i den greske yoghurten! Dette gir så godt som ingen ekstra kalorier, men hever smaken betraktelig! Personlig er jeg veldig glad i den med bringebærsmak, siden den passer til det meste av frukt og topping.

Avocado addicted

 • 06.11.2013 kl. 21:57

God kveld mine kjære lesere♥ Kom inn døren etter en knall økt på ellipsemaskina for en liten time siden. Ble 1,5 time og 1000 kalorier, så jeg er superfornøyd med dagens innsats! Og nå har også endorfinrushet funnet sted i meg! Trening er virkelig verdt bryet når man sitter igjen med denne herlige følelsen etterpå! 
Nå sitter jeg her og spiser groverundstykker med avokado mens jeg blar gjennom det nye enda en gang. Har syyke cravings på avokado for tiden, det er jo så altfor godt! Hvertfall når den er knust sammen med maldonsalt! ..Også grove bagetter under da! Mmmm.. 

Favorittwok

 • 01.11.2013 kl. 19:44

Wok er jo både sunt og godt, men også veldig kjapt å lage! I tillegg kan man variere mellom en hel haug av ulike grønnsaker, kjøttyper, sauser og annet tilbehør. På lørdag laget jeg min favoritt til familien, som vi spiste sånn sirka hele tiden når jeg var yngre. I løpet av de siste årene har oppskriften blitt glemt litt av, men hinn dagen så kom mamma plutselig på retten igjen og da måtte vi jo bare lage den igjen! 

Woken ble akkurat så god som jeg husker at den var! Så da vil jeg jo gjerne dele den videre til dere. Du trenger: 600 gr kyllingfilet, 1 rødløk, 2 stk gul paprika, 2 stk rød paprika, 2 bokser hermetisk bambusskudd, 2/3 dl cashewnøtter, 4 ss olivenolje, 2 ss maizenamel, 2 ts nymalt ingefær, 2 dl vann og 1 ts kjøttbuljong.

Kutt kjøtt og grønnsaker i avlange små stykker. Fres først kjøttet i noen minutter, og legg det over i en skål midlertidig. Deretter varmer du opp grønnsakene. Det er ganske masse grønnsaker så varm de gjerne i flere omganger. Start så med woksausen: bland vann, kjøttbuljong, olivenolje, ingefær og maizenamel. Avslutt med å slå alt sammen og tilslutt blande i cashewnøttene. Håper det smaker!

Hjemmelaget knekkebrød

 • 28.10.2013 kl. 21:12

God kveeeld! Kom akkurat inn døra etter en kardioøkt på spenst! Er helt skutt, men utrolig fornøyd med 1,5 time på ellipsemaskinen! Puuuh! Etter jeg hadde trent stakk jeg innom brun og blid for å fikse litt på brunfargen. Føler meg SÅ bleik for tiden, så kunne ikke vente med en liten runde sol. Bestilte faktisk selvbruning i går også (jeg har alltid vært i mot selvbruning pågrunn av lukta), så ja er ganske desperat! haha.. 

Men nå må jeg bare tipse dere om noen himmelske knekkebrød mamma lagde her om dagen. Vi slukte de på 1-2-3, og det med god grunn: herregud så fantastisk det er med hjemmelagde knekkebrød! Har tenkt å lage de om igjen om ikke så altfor lenge, for det er jo både praktisk (jeg tenker å ta med seg på jobb/skole), sunt, lett å lage og deliiishhh! 

Bland sammen alle frøene og salt i en bolle. Rør egg og Cocosaolje sammen lett og hell over frøene. Bland godt. Bruk et stekebrett med bakepapir og trykk massen jevnt ned. Del opp i passende biter med en kniv eller et pizzahjul og stek deretter midt i ovnen på 160 grader i ca 30 min. Avkjøl tilslutt på en rist og oppbevar de i en boks så de holder seg sprø! 


Neste gang jeg skal lage har jeg planer om å tilsette en god del maldonsalt og kanskje litt urtekrydder for en litt mer spennende smak! Er jo så gøy å prøve seg frem! Og de Sigdalknekkebrøene jeg alltid kjøper med havsalt og urter er jo faktisk bare helt perfekte.. Mmm...

Fredagskosen

 • 07.06.2013 kl. 21:41

God fredagskveld, beste♥ Akkurat nå sitter jeg og laster ned "Halvbroren" mens jeg nyter en stoor skål med jordbær. Sjokoladebitene med peanuttsmør forsvant visst like etter bildene ble tatt, siden mamma og pappa ville ha hver sin bit. Jaja, mindre usunnheter på meg da..!  Dette anbefales forresten om søtsuget skulle kicke inn. 70% kokesjokolade toppet med en liten dott peanuttsmør! Salt og søtt.. yummy!

I dag er jeg i skikkelig godt humør, siden medietentamenen jeg har gått og gruet meg til i noen uker har blitt utsatt til høsten! Hvor deilig er ikke det?! Jeg ble hverfall strålende fornøyd! Nå er det bare å krysse fingrene for at jeg slipper muntlig eksamen, så kan jeg endelig begynne å senke skuldrene og skli inn i feriemodus.Mmmm...

Denne helgen har jeg fri, så i morgen satser jeg på en skikkelig hard treningsdag! Har planlagt både styrketrening på senteret med Maria og fjelltur med mamma! Gleder meg, for det er virkelig lenge siden jeg har hatt en real treningsdag med kun fokus på akkurat det. Håper dere har en superduper kveld videre, så snakkes vi i morgen!

Sjokoladekuler

 • 03.06.2013 kl. 19:15

Heihei alle søte! 

Antar flere av dere allerede har sett denne oppskriften på Andrea Badendyck sin blogg? Jeg så oppskriften hennes i dag og måtte bare prøve da jeg kom hjem. Etter å ha prøvd og innsett hvor utrolig godt det var, så ser jeg det som min plikt å føre oppskriften videre! Dette her er en ypperlig erstatter til vanlig sjokolade, i tillegg til at det faktisk gir metthetsfølelse!
 
Du trenger: 
- 35 gram proteinpulver (helst med sjokoladesmak).
- 35 gram havregryn.
- 1 ts kakaopulver.
- 2 ss sukrin/splenda.
2 ss vaniljekesam.
- eventuelt 2-3 spiseskjeer melk.
- Kokosmasse (dette skal ikke inn i deigen).

Det du gjør er å blande alt dette sammen i en bolle, og knar det godt sammen som en vanlig deig. Pass på at alt er godt blandet sammen, så du ikke får klumper av feks kesam. Til slutt former du deigen til kuler og ruller de inn i kokosmasse. Kokosen setter virkelig smaken på kulene, så selv om det kan sløyfes så vil jeg anbefale alle å bruke det! 

Jeg fikk 7 stykker som kanskje var litt for store. Neste gang satser jeg på en litt mindre størrelse. Dette er, som sagt, utrolig mektig og mettende, så 2 stykker til dessert holdt i massevis for meg! 

Beklager flere oppskrift-innlegg på rad, vet det blir litt ensformig, hvertfall for dere som ikke finner det interessant. I går hadde jeg faktisk feber, og i dag orket jeg rett og slett ikke å dra på skolen i noe annet enn treningsklær, så blogging blir litt vanskelig da. I morgen lover jeg dere outfit-innlegg og annet gøy!

Tid for tapas!

 • 01.06.2013 kl. 12:06

I går kveld hadde jeg en aldri så liten tapaskveld med meg selv for å feire at jeg var ferdig med eksamen. Er det en ting jeg kunne levd på resten av livet, så er det nettopp tapas! Elsker disse smårettene, spesielt tapasrullene! Både de med roastbiff og spekeskinke! Husker også da jeg var med familien i barcelona og spiste tapas så og si hver eneste dag. Vi spste spesielt mye av det som heter patatas bravas. Har dere hørt om det? Må jeg nesten vise dere det en gang, for det smaker virkelig himmelsk! 
Åååh, får vann i munnen bare ved å tenke på det..Oppskriften på tapasrullene er så enkel som å smøre på smørost og pesto. Så krydrer du litt med salt og pepper, og deretter avslutter man med å legge over ruccola eller salatblad sammen med spekeskinke. Voooila, så har du verdens beste mat! (Dette er også supergodt som niste på skolen! Bare et lite ekstratips.)

Den andre oppskriften er asparges med spekeskinke. Da setter du ovnen på 250 grader, før du begynner å knekke av enden på aspargesene. (De knekker naturlig når du bøyer de). Så koker du opp saltet vann, og hiver aspargesen oppi i 2 minutter før de er ferdigkokte. Deretter skyller du og avkjøler du den. Så tar man 1-2 spekeskinker og surrer rundt 2-3 asparges. Sett det i ovnen i 5 minutter, og så er de ferdig og klar til servering!

Oppskrift: Frozen yoghurt

 • 28.05.2013 kl. 18:09

I dag prøvde jeg ut Fotballfrue sin "Frozen Yoghurt" for første gang. Gjorde diverse endringer på hennes oppskrift, ettersom vi manglet blant annet kokosessens, men den ble fortsatt kjeeempegod! Tenkte å tipse dere om den nå før sommeren, fordi den blant annet er en utrolig god erstatter til is! Min ble litt mislykket siden jeg hadde den i fryseren i litt for kort tid, men smaken var fortsatt nydelig! Ene venninna mi hadde regnet ut at det var under 200 kalorier i hele oppskriften, altså under 100 kalorier pr. porsjon! Da er det vel lov å kose seg?2 passelige porsjoner / 1 stor (som på bildene) 

2 dl. tyrkisk yoghurt
2 dl. yoplait dobbel 0 med vaniljesmak
noen dråper vaniljeessens
4 dl. frosne bær (jeg brukte skogsbær)

 Det du gjør er å blande sammen tyrkisk yoghurt og yoplait yoghurt, smak så til med vaniljeessens. Ta bærene i en kjøkkenmaskin og knus dem så lenge at det ikke er noen store klumper igjen (de skal være frosne når du gjør dette). Deretter tilsetter du de moste bærene til yoghurtkremen. Bland godt inn, ha det i en skål og ta plastfolie over. Sett skålen i fryseren i 2-3 timer. Jeg hadde den bare i fryseren i 1 time, og det var for lite. Pass på å rør i den en gang i timen.

Så er yoghurtisen ferdig, og da er det bare å la den stå litt fremme før du kan servere og nyte en deeeilig (og sunn) frozen yoghurt!  

Toril Hornnes

Hei, og tusen takk for at du stikker innom her! Mitt navn er Toril Hornnes og jeg er en helt alminnelig jente som har valgt å skrive blogg ved siden av studiene mine på BI. Her inne ønsker jeg å utfolde meg kreativt, dele små og store hendelser, min moteinteresse og andre inspirerende elementer. Velkommen skal du være!

Søk i bloggen

Annonser


Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no