23 days left

 • 26.11.2015 kl. 20:00

Loading image...

 

Første eksamen er endelig i boks og det føles som 1000 kg er løftet av skuldrene! Nå gjenstår bare to eksamener og en gruppeeksamen også er det endelig tid for å vende snuten mot India! Jeg klarer nesten ikke å vente! Jeg gleder meg aller mest til å se mamma og pappa igjen etter de har vært flere måneder på farten rundt om i verden. Og så er det heller ikke til å legge skjul på at jeg gleder meg til kultursjokk, å ta hundrevis av fine bilder, spise sterk mat og hetetokter i 30 varmegrader! Jeg har fått en del spørsmål både her og på e-post om turen, men jeg tenkte at jeg skulle vente med å besvare dem til jeg kommer hjem! Da vil jeg by på reisetips, anbefalinger og fargerike bilder her på bloggen. Og vet dere hva? Jeg gleder meg sånn til å dele noe annet enn A4-bloggingen som har funnet sted her inne den siste tiden! 

 

Et hjertesukk fra undertegnede

 • 22.11.2015 kl. 14:34

Loading image...

God søndag fra en utslitt student. Tenkte at jeg skulle lette litt på trykket mens jeg gafler innpå dagens lunsj ala havregrøt. Nå er det jo som kjent eksamenstid for alle Norges studenter, og jeg må innrømme at jeg mildt sagt er stressa. Første dagen jeg rullet med 46-bussen retning BI hadde jeg planlagt veien til å bli A-student fra punkt til prikke. Alle bøkene lå klare i skolevesken og det gjenstod bare å komme i gang med fagene så jeg visste hva jeg skulle lese. Dessverre forduftet denne mentale innstillingen greit i takt med temperaturen som falt. Jeg har møtt opp i hver eneste forelesning, men de bøkene jeg brukte tusenvis av kroner på? De har ligget så godt som urørt på IKEA-pulten (som brukes som klesskap i stedenfor arbeidsbenk).

Loading image...

Å utsette ting har alltid vært en av mine spesialiteter, og jeg setter uten problem en hundrelapp på at mine mest brukte setninger er "skal bare .." og "tar det i morgen". Denne gangen må jeg dog innrømme at jeg drog det litt lenger enn vanlig. Jeg er i utgangspunktet et arbeidsjern med høye krav til meg selv, og når læreren sa "velkommen til nest siste forelesning" kan jeg love dere at det føltes som en knyttneve traff trynet. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli en av de som bare to uker før eksamen ikke kunne tittelen på fagboken en gang. 

Så nå, kjære dere, kan dere tro jeg sitter med nesen planta i boka og kjemper for harde livet om å holde hodet over vann. Jeg vet det blir vanskelig, men selv om jeg har utsatt det så lenge er det ikke godt nok for meg å få C - eller for den saks skyld å stryke. Det ligger altså noen harde uker i vente for denne jenta. Det eneste jeg kan si til meg selv er det fæle uttrykket med altfor mye sannhet: "man lærer av sine feil". Så får jeg heller jobbe litt ekstra nå, bli vandt til hverdagene med ti tusen hjertesukk og heller ta meg selv i nakkeskinnet til neste år. .. Er det ikke det vi alle sier?

Loading image...

Beklager forresten for det tilfeldige valget av bildebruk. Har en pause fra skolearbeid med havregrøt og en annen type lesestoff, så tenkte det var hakket mer blogfriendly enn bilder av fagbøkene. 

Byens beste tapas

 • 21.11.2015 kl. 16:41

Loading image...

God lørdag ♥ Her i huset er dagen satt av til lesing, lesing og mer lesing. Ikke særlig spennende, så istedenfor å prøve å beskrive hvor høy grad av kjedsomhet denne lørdagen innebærer kan jeg heller dele litt bilder av gårsdagens happening! Jeg og Hedda var nemlig så heldige å fikk sponset et måltid hos San Sebastian Solsiden. Perfekt midt i eksamensstresset! Der koset vi oss i timesvis med skravling om alt og ingenting mens både deilig forrett, hovedrett, dessert og sprudlevin kom på rullende bånd. Dere vet når maten er så god at man åpner smekken på buksen i håp om å få plass til litt til? I går var jeg definitivt kommet til det punktet, for maten var bare så herlig! Og da hedda ville runde av kvelden med godteshopping trodde jeg helt seriøst at jenta prøvde å dra en spøk. But hell no, det var bare å rulle over til Meny så kvelden var komplett. Hva kan man si? No shame? 

Loading image...

Loading image...

Se på det her da! Denne tapasen må dere bare prøve. Tapas generelt er noe det beste jeg får og denne er absolutt en av mine favoritter. (.. Og det kommer fra en jente som gjerne spiser tapas flere uker i strekk når hun besøk i Spania.) Jeg har sikkert vært på Sebastian fem ganger siden jeg flyttet til Trondheim. Både på lunsj, vindrikking og ikke minst med venninner som har kommet på besøk - og alle er like imponert. Spesielt over de bacon-snurrede dadlene, hvitløksscampien, kombinasjonen på ostefatet, patatas bravas og ikke minst den deilige sjokoladefondanten. Yuuum.. ♥

Loading image...

Loading image...

Da var det på tide å runde av her og komme seg tilbake til lesingen. Jeg håper alle får en herlig lørdag, hva enn dere måtte bruke kvelden på! Sender en ekstra tanke til alle andre studenter som sitter med nesa nedgravd i skolebøker. Stay strong ♥

What to give her

 • 20.11.2015 kl. 09:44

Inneholder annonselenker 

Loading image...

1. her · 2. her · 3. her · 4. her · 5. her · 6. her · 7. her · 8. her · 9. her · 10. her · 11. her · 12. her · 13. her

 .. PSST! Adventstiden nærmer seg og det er på høy tid å begynne å samle inn julegavetips! Det aller beste er om man klarer å merke seg små ønsker som blir nevnt i hverdagen. Et tips kan være å skrive disse ned i notatboken på mobilen med en gang for å huske dem når man er ute på julegavejakt. Dersom man ikke får noen hint fra vedkommende er det bare å slippe kreativiteten løs! Man kan gi opplevelser for å dele sammen, lage noe selv eller finne noe fint i butikkene. Selv har jeg begynt å titte litt rundt og har samlet noen av mine idèer i et innlegg til dere. Håper det hjalp litt ♥

Mixing fabrics

 • 19.11.2015 kl. 20:27

Loading image...

Bikbok bukse · Zara sko · H&M vest · KappAhl skjorte · Acne cardigan · Ralph Lauren veske

Loading image...

Heisann ♥ Hodet mitt befinner seg litt over alt for tiden. Det er jo fysisk plassert i Trondheim, men når jeg skal balansere mellom venner, blogg, familie og eksamenslesing så er det ikke helt på samme sted psykisk. Jeg skal ikke bruke tid på å snakke om eksamensstress for det tipper jeg de fleste av dere vet alt om. Men, nå vet dere i hvert fall årsaken hvis det blir noen stille studer her de kommende ukene :-) Heldigvis varer ikke eksamenstiden for alltid - jeg gleder meg allerede til det er over! 

My latest outfits

 • 10.11.2015 kl. 20:17

Loading image...

1 · 2 · 3 

4 · 5 · 6 

7 · 8 · 9

10 · 11 · 12 

Har dere noen favoritter? Personlig holder jeg en knapp på 2, 6, 8 og 11. Helt ulike stiler, men det er jo bare gøy! God tirsdagskveld forresten ♥ Og beklager for en liten tørke her inne de siste dagene. Jeg tok meg nemlig noen dager fri i Levanger sammen med familien til Markus denne helgen. Jeg klager på ingen måte på livet i Trondheim, men herregud så deilig det var å komme seg litt bort! Det er ofte slik at man ikke merker hvor sliten man er før man faktisk kjenner etter. Helgen gikk altså til å kjenne etter, hvile det av seg og kjenne etter igjen. Med andre ord: til å hvile. Deilig? Helt klart. 

Nå står er überkort skoleuke for tur. Faktisk er det bare en dag igjen før jeg vender snuten hjem til Førde. Der skal det jobbes og leses til eksamen, så det blir ikke sånn kjempespennende. Men, den eneste muligheten til en tur til hjembyen før jul må utnyttes! Jeg gleder meg i hvert fall til noen netter i gamlesengen ♥

 

Filmtips #15

 • 07.11.2015 kl. 12:14

Loading image...

Charlie St. Cloud ······

Sjanger: Romantikk / Drama / Fantasi
Se denne dersom du liker: The Lucky One / The Last Song

Denne var egentlig litt tilfeldig at jeg husket på når jeg skulle starte på dette innlegget. Det begynner nemlig å bli en stund siden jeg så den, men jeg husker den fortsatt utrolig godt! .. Det er vel et trygt tegn på at det er en fin film å anbefale? :-) Helt ærlig så får jeg frysninger bare av å tenke på denne filmen. Historien i Charlie St. Cloud er nemlig så hjerteskjærende og varm at jeg vil anbefale alle til å se den. Kort fortalt handler det om Charlie som mister broren sin i en bilulykke. Etter brorens død kan han fortsatt se og snakke med han, men når Charlie forelsker seg i en jente forsvinner broren sakte men sikkert før han til slutt må velge mellom en av de. 

This Means War ······

Sjanger: Action / Komedie / Romantikk
Se denne dersom du liker: The Proposal / Just Go With It 

This Means War er  gøy! Denne filmen passer perfekt til jentekvelder og alenekvelder med behov for lettbeint underholdning! At selveste Reese Witherspoon har kapret en av hovedrollene er selvsagt også et stort pluss, og det er heller ikke noe negativt at Chris Pine og Tom Hardy står på cast-listen sammen med henne. Filmen handler om de to kollegaene som oppdager at de dater samme jente, og må "krige" om hvem som til slutt skal stikke av med henne. En utrolig enkel handling, men når de to jobber i CIA og er bestevenner blir det fort mye artigere! Anbefales ♥

The Boy in the Striped Pajamas ······

Sjanger: Drama / Krig
Se denne dersom du liker: The Book Thief / The Kite Runner

Denne filmen .. Dette må virkelig være en av de tristeste filmene jeg noen gang har sett. The Boy in the Striped Pajamas er en sånn film man kan se hundre ganger uten å gå lei. Filmens handling er plassert under andre verdenskrig og handlingen dreier seg om et forbudt vennskap mellom to gutter. Den ene er jøde og fanget i utryddelsesleir, mens den andre er sønnen til Nazisten som styrer leieren. De to utvikler et vennskap som får store konsekvenser og slutten er så fæl at jeg får tårer i øynene bare av å tenke på det. Dersom du ikke har sett denne filmen før så er det virkelig på tide! The Boy in the Striped Pajamas er rett og slett et must-see.

Yesterdays look

 • 05.11.2015 kl. 13:14

Loading image...

Massimo Dutti jakke & skjerf · Tory burch støvletter · Zara jeans · Selected Femme genser · Ralph Lauren veske

Loading image...

Heisann fra toget! Nå er jeg nemlig på vei til Stjørdal for å jobbe litt med en gruppeoppgave. Siden reisetiden var såpass lang tenkte jeg å ta meg tid til å publisere bildene jeg tok med Hedda i går :-) Nå er hun så heldig at hun har dratt til Polen i dag, så hva jeg skal gjøre med antrekksbilder den neste uken får vi heller se på. Kanskje jeg må finne på noe annet lurt å blogge om isteden? I såfall tar jeg i mot ønsker med en stor takk! 

Svar på spørsmålsrunden #2

 • 04.11.2015 kl. 21:45

Loading image...

Hva synes du om at stadig flere i dag fikser på utseende sitt via kosmetisk inngrep? Har du noen gang tenkt på om du ville ha gjort noe slikt, og evt hva ville du ha gjort?
Jeg synes dette dessverre har tatt helt av og at det blir litt for normalisert. Nå er det dessverre slik at vi mennesker er flokkdyr og blir lett påvirket av hverandre, og da blir det gjerne slik at når en i vennegjengen begynner, så slenger resten seg på. I dagens samfunn har vi jo kjendiser med sosiale medier og ikke mist bloggere som også har tatt del i å promotere kosmetiske inngrep og gjort det enda litt større. Jeg har sett at mange gir bloggere skylden for dette, noe jeg for såvidt kan forstå. Når man er RÅLEKKER før man gjør noe som helst og så begynner å ordne på både det ene og det andre, så sender man nok litt feil signaler. Når det er sagt så er jo stort sett bloggere også offer for skjønnhetsidealene og jeg mener at man bør få gjør det man vil. Hadde de vært en "anonym" person, så hadde vel ingen brydd seg? Selv har jeg hatet både det ene og det andre ved eget utseende, og har nok på mine verste dager vurdert både neseendringer og restylane. Om jeg noen gang gjør det er en helt annen sak, for det tror jeg helt ærlig ikke. 

Har du prøvd rusmidler? I såfall hva? Og hvis ikke, hva ville du prøvd, hvis du hypotetisk skulle ha testet det ut?
Haha, det hardeste jeg har prøvd er snus så jeg skal ikke påstå at jeg har prøvd rusmidler, nei! Synes forresten dette spørsmålet er veldig interessant og relevant, for jeg har nemlig nylig blitt hektet på TV3-serien "Norge på dop". Jeg synes det er veldig fascinerende å se at en såpass stor andel av Norges befolkning tar så lett på bruk av harde midler for å oppnå ditt og datt, og jeg kunne personlig aldri tenke meg å ta noe selv. OM jeg skulle måtte velge noe kunne jeg nok prøvd meg på Ritalin i eksamensperioden for å få bedre fokus, bli mer våken og oppnå gode karakterer. (Haha, hør på yoloToril da...)

Hvordan redigerer du bilder? Til instagram for eksempel. Hender det at du legger ut uredigerte bilder?
Jeg redigerer kontraster, skarphet, justerer farger og skrur opp lyset ganske mye. Jeg legger aldri ut uredigerte bilder fordi jeg synes det ser så "dødt" ut og rett og slett fordi bildene blir sååå mye finere med litt etterarbeid. Jeg redigerer ikke på kropp eller utseende om noen skulle lure på det, bare en kvise i ny eller ne. Dette har jeg prøvd å la være å gjør i det siste - jeg ønsker jo å holde bloggen så ekte som mulig.  

Loading image...

Fortell en hemmelighet som du har :)
Jeg liker å ta meg en snus på fest (eller to eller tre).. :-( Bare på fest da, heldigvis!

Favoritt undertøysmerke?
Som alle andre scandinavian guurlsss må jeg nok svare Victorias Secret! Aah, for en kvalitet! 

Trener du noe, type styrke eller jogging?
Jeg virkelig fått sansen for jogging igjen, og jammen har jeg lagt bak meg noen timer på mølla de siste ukene! Ellers har jeg så vidt begynt med litt styrketrening også, men det gjør jeg dessverre bare av ren tvang. Ryggen lider etter mange år med sitting på skolebenken og kneet er ikke helt på topp etter fire år på volleyballbanen. Men selv om jeg synes det er et rent herk så må jeg liksom bare gjennomføre. Kroppen til en 50 åring passer liksom ikke sammen med hodet til en 19 åring :-) 

Kva er dine verste uvaner? Og kva er dine beste side?
Min verste uvane? Jeg vil påstå at min aller verste uvane er å overanalysere alt. Jeg kan få den minste ting til å blusse opp til en stor greie i hodet mitt uten at det er noe som helst vesentlig for resten av mitt eller andres liv. Det er veldig slitsomt, men jeg liker å tro at det også gjør meg til en mer gjennomtenkt person som tenker (MYE) før jeg handler. .. Ellers vil jeg legge til at jeg er sykt flink til å utsette ting til siste liten slik at jeg stresser og gråter for å få det gjort i siste sekund. Min beste side? Det er nok at jeg er ydmyk og bryr meg om alle rundt meg. Nå skal ikke jeg reklamere for meg selv som venn her, men jeg tror faktisk at jeg er en av de mest ydmyke personene i mitt eget liv. Det skal mye til for at jeg sårer noen, for jeg er veldig opptatt av følelsene til folk rundt meg. Hvis jeg merker at jeg tråkker litt feil ofrer jeg alt for å rette opp igjen. JEG skal IKKE være grunnen til at noen andre har en dårlig dag!

Hvis noen kunne oppfylle 3 ønsker, hva ville du ønsket?
1. At all fattigdom og krig forduftet
2. At kvinneundertrykkelse ikke lenger var et tema (dette burde skjedd innen nå, vi er tross alt i 2015...)
3. At jeg får drømmekarrieren og kan bli et forbilde for tusenvis av småjenter (Det er lov å være egoistisk på det siste punktet I hope!) 

Loading image...

Hvor er du om 10 år? :- )
Om jeg ser for meg drømmelivet mitt om 10 år så er jeg gift med verdens beste mann (Markus), har en sønn eller datter og kanskje til og med en liten hund. Jeg har skapt noe stort og eget som gir meg selv og andre drømmejobben innen et område jeg virkelig brenner for. Ellers bor jeg i en lys, stor, moderne og fin toppleilighet midt i byen enten her i Trondheim eller kanskje til og med Oslo. Jeg ønsker ikke å eie et stort hus med hage, men heller å ha de ekstra kronene til å reise. Til å se, smake og føle. Det betyr nemlig utrolig mye for meg. Mye mer enn å kunne eige det største huset i nabolaget.

Leier dere leilighet eller har dere kjøpt?
Vi leier. Før vi begynner å tenke på kjøping synes både jeg og Markus at det er fornuftig å teste ut både Trondheim og samboerlivet i forkant. Det å kjøpe noe - for ikke å snakke om kjøpe noe i lag er et stort steg. Så man skal med andre ord være så sikker som man kan bli før man drar kortet. I tillegg så koster det jo en del, så man må jo som alle andre spare litt :-) 

Hvor stor er leiligheten deres? Vil gjerne se flere bilder av hvordan dere har det :)
Leiligheten rommer "hele" 40 kvm! Liten og sjarmerende, men absolutt stor nok til oss to. Når det kommer til bilder har jeg veldig lyst å dele det med dere, men siden jeg bare har et 50mm objektiv til disposisjon for tiden så er det faktisk helt umulig å fotografere en så liten leilighet. Jeg legger ut bilder så fort jeg har ordnet meg et objektiv som det er mulig å bruke innendørs! Promise ♥

Er du for eller i mot Ulv i norsk natur?
Hahah, elsker slike random spørsmål som er helt utenfor det jeg vanligvis snakker om i min hverdag. Pappa har faktisk vært entusiastisk i å diskutere dette rundt middagsbordet, i tillegg hørte jeg ulverop uten for rommet mitt en kveld (i Førde vel og merke), så jeg har faktisk tenkt på det!! Here it goes: På en side er jeg veldig støttende ovenfor bondesamfunnet og vil at de skal slippe å miste hele saueflokken når ulvene slår seg løs. Bondesamfunnet fortjener absolutt mer respekt og subsidier enn de får per dags dato, så de burde slippe å slite med dette oppå alt annet. På en annen side er jo dette naturens gang, og kanskje det bare må lages en teknologi som holder sauene for seg og ulvene for seg. Hva med høyere gjerder som stenger ulvene ute? Hahaha, nå skal ikke jeg leke ekspert her for det er sikkert noe mer bak som jeg ikke har satt meg skikkelig inn i, men det kan da ikke være helt umulig å løse? Ulvene er har jo tross alt rett til å leve fritt som alle andre de? Og så må i jo legge til at ulver er utrydningstruet da, så har vi mennesker egentlig rett til å bare "fjerne" de artene som vi ikke ser nytte av? Om man er redd for sauene sine så er det, som sagt, kanskje lurt å gjøre egne tiltak på egen gård? 

Loading image..... Og med det var alle spørsmålene besvart! Jeg prøvd å svare litt mer utfyllende enn jeg har gjort på tidligere spørsmålsrunder, så jeg håper det at falt i smak, at dere fikk svar på det dere lurte på og at dere lærte å kjenne meg enda litt bedre ♥ Ha en fin kveld! 

Out`n about

 • 03.11.2015 kl. 22:39

Loading image...

Neimen se på det da! Jammen har ikke bloggern klart å drasse med seg speilrefleksen ut på tur til en forandring! Nå var ikke bildelyset på Sirkus Shopping mye å skryte av, men det er vel kanskje gøy for dere å se noe annet enn det samme gamle uansett? I dag møttes altså jeg og Ragnhild for å slå av en prat mens vi vimset rundt i butikker. Har jeg forresten presentert dere skikkelig for Ragnhild? I don`t think so! Vi er altså typ de eneste jentene fra våre kommuner som har flyttet til Trondheim i år, så etter jeg så at hun meldte "flyttet til Trondheim" på facebook måtte jeg bare ta kontakt! Haha, sykt tilfeldig egentlig, for vi kjente vel egentlig ikke hverandre fra før? Men det skal sies at det var full klaff fra første stund og nå er vi både squahs -og kinobuddies ♥ 

Loading image...

I dag fikk jeg altså gjort litt nødvendige småinnkjøp .. eller "småinnkjøp" kan jeg vel ikke helt kalle det. En rensekrem og sminkefjerner fra Sensai ble nemlig med meg hjem for prisen av et ran. Nå er det bare å krysse fingrene for at produktene er så gode som det folk sier at de er! Kanskje noen av dere har erfaringer? "Cleanising cream" og "milky soap" kjøpte jeg! Skrik gjerne ut i kommentarfeltet om dere har noen meninger! Nå skal denne jenten snart ta kvelden og runde av tirsdagen med en ekstra time på puten! Gjett om det skal bli godt! Vi snakkes i morgen, søtinger ♥ 

It´s so fluffy!

 • 02.11.2015 kl. 22:18

Loading image...

Loading image...


 

NLY Icons cardigan (her) · Object skjorte (her) · Bikbok bukse · Mango veske · Converse sko 


 

Loading image...

Loading image...

Loading image...

four pieces of fairytale

 • 01.11.2015 kl. 23:06

Loading image...

 Take away from my favorite cafe spot 


 

Forrige helg hadde jeg besøk av tre av mine beste venninner og kunne liksom ikke la de reise hjem uten at de prøvde en cupcake fra Fairytale. Jeg er jo blitt helt gal etter å dra dit, og det er nok noe med hele konseptet, utvalget og ikke minst lokale som fenger meg. Selv om vi hadde latterlig dårlig tid måtte jeg bare tvinge de innom for å ta med noen smaksprøver hjem. Valget falt på salt karamell til hver og en av oss og selv om vi ikke fikk tid til å nyte dem i den koselige atmosfæren på caféen smakte det (nesten) like godt hjemme! Om flere vil ta turen så ligger det i Thomas Angells gate her i Trondheim! .. Og ja, stedet får absolutt en muffinentusiasts største anbefaling ;-) 

Det ble visst en sen oppdatering fra denne kanten i dag. Jeg har vært opptatt med litt skoleting, avslapping og til sist men ikke minst; Farmen. Føler det er bare jeg som er i 20-årene som ser på det? Om jeg skal diskutere kveldens episode må jeg liksom oppsøke den eldre garde for å vekke interesse. Hva er greia med det? Farmen er jo så koselig at jeg kunne sett på det i flere timer i strekk! .. Heldigvis er Markus enig og slenger seg gledelig ned på sofaen sammen med meg . (For en catch? ;-)) Nå er det straks tid for å runde av dagen for min del. Jeg prøver å luke vekk det siste av forkjølelsen som sitter igjen, så da er det bare å ta søvnen til hjelp. Ha en god natt, alle sammen ♥

Toril Hornnes

Hei, og tusen takk for at du stikker innom her! Mitt navn er Toril Hornnes og jeg er en helt alminnelig jente som har valgt å skrive blogg ved siden av studiene mine på BI. Her inne ønsker jeg å utfolde meg kreativt, dele små og store hendelser, min moteinteresse og andre inspirerende elementer. Velkommen skal du være!

Søk i bloggen

Annonser


Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no