- Luftige, tradisjonelle lussekatter -
150 g meierismør - 5 dl melk - 50 g gjær - 1 egg - 1 g safran - 140 g sukker - 1 ts kardemomme - 0,5 l hvetemel
Smelt smøret, tilsett melk og la denne væsken være ca 37 grader. Smuldre gjæren og rør den ut sammen med litt av den lunkne væsken. Tilsett så resten av væsken, egg, safran og sukker, og rør godt slik at sukkeret og safranen løser seg opp. Etter dette har blitt en jevn røre, tilsetter du salt, kardemomme og prøver deg frem med mel til deigen blir fast. Dekk så bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Når deigen er hevet lager du lussekattene og legger de på steikeplate med bakepapir. Etterhev deigen i ca. 15-20 minutter, og pensle med egg og legg på rosiner for å heve smaken! Sett bollene så i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter. Og volia - nå kan du fylle magen med supergode lussekatter!
13. desember og den store Lucia-dagen er like rundt hjørnet og da er det klart at lussekatter hører med! Jeg tjuvstartet med bakingen i år grunnet av mangel på tid denne helgen, så da griper jeg muligheten til å legge ut oppskrift til dere som skal hive dere rundt med det nå! Denne deigen blir utrolig luftig og lett å jobbe med, så den er absolutt til å anbefale! Ellers er det bare å prøve seg litt med formene, jeg fant en fin mal her, men må si mitt resultat ikke ble like profesjonelt! Haha, vi får heller satse på at det ser sjarmerende ut ♥
3 Kommentarer
Trude Myhre
11.12.2014 kl. 22:31Ingvild
12.12.2014 kl. 12:15Maria Bergheim
12.12.2014 kl. 15:28Skriv en ny kommentar